Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин

Само 9% са изразили неприязън или омраза
17 апр 2019 20:43, Елка Василева
113
Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин
Снимка: архив, Reuters

Мнозинство от отговорилите при социологическо допитване, проведено в Русия, са се изказали положително за съветския лидер Йосиф Сталин.

При това показаните резултати на одобрение са най-високите за последните 20 години, съобщи ДПА, цитирайки анкетата.

51 на сто от отговорилите казали, че се отнасят към Сталин с "уважение", "адмирация" или "симпатия", сочи анкетата на независимата социологическа агенция "Левада център", проведена миналия месец. Само 9 на сто са изразили "неприязън" или "омраза" към Сталин, а 26 на сто отговорили, че той им е безразличен.

Сталин бе начело на Съветския съюз три десетилетия до смъртта си през 1953 г. При неговото управление в края на 1930-те години бяха извършени "Големите чистки" с репресии, интернирания и масови екзекуции, припомня ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: русияЙосиф Сталин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руснаците са деградирали негодни за нищо из-роди. 25% нямат канализация, живеят като животни, а искат да завладеят целият свят
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стокхолмски синдром! Жертвите обичат насилника си!
53
11
 
14
 
! Отговори
Смешни сте преди 5 години
Руските трoлове се пънат ли пънат да защитават бащицата си и престъпленията му, но никой не им вярва. Сега всеки има интернет и може да провери. Хитлер поне е убивал чужди народи, а този е изтрепал собствения си. Говоря за обикновенни хора, които за един виц или за нарисувана картина са ги пращали до живот в Сибир или директно са ги разстрелвали. Сталин лично е подписвал безброй смъртни присъди. Сталинистите сте с робска, осакатена психика и не бива да бъдете допускани до цивилизования свят.
52
12
 
13
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не са само руснаците и ние българите си го тачим :)
51
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си постоянно пиян, за да уважаваш най големия из.род съществувал на света, избил половината население на русия. За нас българите Сталин е велик, защото ако беше жив поне още 30 години, нямаше да остане един руснак на тази планета, ама нямахме късмет.
50
12
 
13
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Да възхваляваш един *** !?! Явно *** нищо ново не са научили. Един народ мачкан от векове заради своята покорност пред "великите си водачи".
49
15
 
12
 
! Отговори
Защо мразят Сталин преди 5 години
След смърта на Ленин Тротцки е бил посочен от Ленин за негов наследник. Само че Тротцки е бил агент на Англия и Сащ и е имал задачата след като поеме власта в Русия да я съсипе и да я разпарчетоса след което в Русия да влязат Сащ и Англия и да я окопират. Само че се появява Сталин избива всички агенти на Запада в политбюро начело със Тротцки. Затова всички врагове на Русия толкова много мразят Сталин и измислят лъжи че бил избил милиони хора. Ако не беше той Русия нямаше да я има.
48
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин е велик лидер и водач следван от Путин. Те са моята гордост и чест.
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се направи анкета за нас българите с въпрос: Добре ли беше при Тодор Живков и как е сега. Със сигурност рейтинга му няма да е нисък.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До53Факт е, че би било голям срам за която и да е държава при това голямо превъзходство в жива сила и ресурси за ВПК, да загуби войната! А СССР и Сталин бяха общество и политик на място, то войната нямаше да трае 4год.с огромни жертви за СССР. След ВСВ Сталин нарежда на всички местни власти да опишат населението! Описът е бил стряскащ, липсват над 40млн.хора, Сталин с дни не е излизал ог кабинет си. Официялното преброаване през 1949г. не се провежда, такова има чак 59г.Голяма победа през В
45
9
 
11
 
! Отговори
Индиана Джоунс преди 5 години
Само много ораничен човек с психически проблеми и силно развит стакхолмски синдром/робски манталитет може да харесва чудовище като Сталин. Този грузински дивак и обирджия на банки е избил милиони НЕВИННИ хора без съд и присъда, от чиста параноя и жестокост. Някои изтъкват, че бил индустриализирал държавата - видяхме до къде доведе това през 1990г. когато цялата измислена псевдоикономика на СССР се сгромоляса, което даде възможност на източноевропейците да се освободят от Тюрмата на Народите.
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е коренното население на Америка(САЩ)?Вместо да съжалявате руснаците,вземете че създаите фонд за подпомагане на коренното население на САЩ. Индианците в САЩ са на изчезване.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Мога да ида и там, а ти къде ще идеш ми е много интересно под полата на Меркел ли ще се скриеш или под полата на Макрон ,а може под моста да си налапаш няколко афганистанСки пи6ки другарю нежен еврожендър.
42
8
 
14
 
! Отговори
читател преди 5 години
Сталин затри нтояколко десетки милиона в Русия. Невежия деспот прахосваше милиони хора, било на фронта, било в лагери, или пъкзащото не си дават житото. Капсулова една огромна държава. Крилатата му фраза смъртта на един човек е трагедия, на милион, статистика - все още е жива.Само промити мозъци могат да се възхищават от масов убиец.Сталин, Хитлер и Мао са найчерните страници от историята на 20в.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56Губиш си времето в съзерцания ! Тичай в руския Гулаг да просперираш...като "братушка" имаш предимство !
40
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин бил затрил стотици хиляди руснаци.А апартейда в САЩ затри милиони хора,ама за САЩ или добро или нищо,като за смъртник.
39
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕЗ 2015-ТА ФАЩ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАЛИЧИ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТОВА Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА ГОДИНА, ЧЕ ЩЕ СТАНЕ АКО КОМУНДЕЛИТЕ КРАДАТ ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА ТЪЙ, ЧЕ И ФАЩ И КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ СА ОПОЗОРЕНИ А В ОЧИТЕ НА БОГ ПУТИНИСТИТЕ НЕ СА ЖИВИ ВЕЧЕ ПРОКЛЕТИ ДА СА НАВЕКИ!
38
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете след ВСВ в какво състояние е Русия днес се вайкат за една катедрала, комунистите за 15 години направиха от Русия космическа и ядрена сила по полетата се търкаляше продукция и трябваше да пращат децата на ригади да помагат, а Европейците дърпаха кредити и имаха план Маршал и пак са затънали в дългове до ушите.
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55Факт - Русия загуби Мирът !
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сега,Сталин възкръсне,що предатели ще се самоубият,като знаят какво ги чака.Според вас, Хрушчов ли да обичат руснаците,тоя хохъл,дето го отрови.Или Горбачов,тоя дето предаде всички за шепа сребърници,или пък пияницата Елцин.Дано не възкръсва че и нашите пребоядисани капиталисти ще изпукат от страх,само като чуят че е възкръснал.То нищо чудно и един нов Сталин да се появи в тези смутни времена.