Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин

Само 9% са изразили неприязън или омраза
17 апр 2019 20:43, Елка Василева
113
Анкета: Руснаците уважават и адмирират Сталин
Снимка: архив, Reuters

Мнозинство от отговорилите при социологическо допитване, проведено в Русия, са се изказали положително за съветския лидер Йосиф Сталин.

При това показаните резултати на одобрение са най-високите за последните 20 години, съобщи ДПА, цитирайки анкетата.

51 на сто от отговорилите казали, че се отнасят към Сталин с "уважение", "адмирация" или "симпатия", сочи анкетата на независимата социологическа агенция "Левада център", проведена миналия месец. Само 9 на сто са изразили "неприязън" или "омраза" към Сталин, а 26 на сто отговорили, че той им е безразличен.

Сталин бе начело на Съветския съюз три десетилетия до смъртта си през 1953 г. При неговото управление в края на 1930-те години бяха извършени "Големите чистки" с репресии, интернирания и масови екзекуции, припомня ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: РусияЙосиф Сталин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
16
 
! Отговори
ДО 44 преди 5 години
Факт - Русия спечели Войната .
34
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
При Сталин всичко е било супер... - но украинците посрещали Хитлер като освободител...
33
11
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
един *** да избива сънародниците ти и размазва нацията от диктатура а ти даму показваш уважениетва ако не е извратена нация незнам друга подходяща дума
32
11
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПО-ОПОЗОРЕНИ СЪЗДАНИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РУСНАЦИ НА СВЕТА НЯМА!!!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НАПЪЛНИ ЕС С БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ , ЗАЩОТО ТЯ ПОДКРЕПИ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИЯ РЕЖИМ НА БАШАР АСАД ТАМ И ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ И ГО ПРОКУДИ ОТ ЗЕМЯТА МУ!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е ЧИСТО ЗЛО НЕ САМО ЗА ЕС НО И ЗА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ПО-СВЕТА!КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НА ПУТИН И СТАЛИН, ЛЕНИН НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦАРСКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ КОЯТО НИ Е ОСВОБОДИЛА!
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Съвременниците на Сталин са го мразили, а ти какво основание имаш да го одобряваш..може би, че ти е "спасил" евреите !?
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27фактФакт е, че индустриализацията на Русия започва още в Царско време. Факт, е че СССР бяха изненадани от Хитлер и хванати по бели *** за коетовина има САМО ЕДИН човек, СТАЛИН. Факт е, че СССР, е разполагал с огромни ресурси за своята военна промишленост. Факт е, че СССР е имал население от 180млн./85%славяни/,а Германия 70млн.Войната с Германия трябваше да приключи след 6месеца в Берлин с 400-500х.руски жертви! Факт е че СССР загуби над 40млн. души.
29
7
 
12
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 5 години
Тия които плюят и мразят Сталин за делата и грешките му,да не забравят в какво състояние беше Русия по това време...И само твърдата ръка на този човек вдигна и спаси Руската нация...Ама бил убивал политическите си противници. Ако той не ги ликвидираше щяха те него да ликвидират,както стана и това на края...Подлия *** Берия успя да отрови един достоен човек...
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин повтаря Сталин в пародиен вариант. Плешивата Борджия с токчетата се напъва да се мери с него...
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си правят руснаците, иначе ще ги бъркаме с нормалните хора !!!
26
7
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Хората съдят Историята от днешния ден .Русия я Има , живеят Хора , пътуват , женят се ,умират , раждат се деца - и така живота си върви .Лошото е Отричането на Хората че е могло да стане по друг начин .Давам ви Пример - Плевнелиев продължава да Упреква Русия че е Освободила България от Турско Робство и ни има .Даже промени Учебниците .
25
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Демократична България, няма чистки, няма разстрели и интерниране, едничък икономически геноцид, намалил населението на страната с 2.5млн. души в мирно време и вкарал страната в демографска катастрофа от която България няма да излезе.Руснаците преживяха това през 90-те, но вече се съвзеха, ние - не.Още ли се чудите защо рейтинга на кървавия Сталин е в пъти по висок, и въобще несравним с този на мижутурките които ни управляват "демократично"?
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да попитат в анонимна анкета германците дали уважават Хитлер. Така ми е любопитно какъв ще е резултата.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Имаш проблем с нервите !Смени хапчетата !
22
6
 
17
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Най-лошото нещо в историята на хората е капитализма. Парите и властта да владеят съдбите на хората,най-добрия начин на съвременно робство. Човечност и доброта изчезват,нищо хубаво не остава у идндивида освен алчност и желание да прецакаш другия и да го предадеш за пари. Това е убиствено за цивилизацията и тя май го осъзнава вече....
21
13
 
10
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Един агонизиращ народ търси свой идол сред чудовища...много тъжна история на тези многовековни страдалци.
20
3
 
7
 
! Отговори
ДТ преди 5 години
Цар Александър този щирокоскроен човек, даде на крепостните това което им принадежи по право и въпреки че дядовциите на тоя Александър клаха народа крепостните са длъжни д му умият краката а не да то наврат на кучето у *** за греховете на дедите му заедно с другите помешчици и феодали. Сталин освободи хората по природния закон Око за Око, а тия закони от монарси Сталин не цепи басма на никой за такива закони.
19
6
 
18
 
! Отговори
българин преди 5 години
до 13..Болно мозъче си дечо! Президентите били "страхливи" ! Русия е сила бе паленце мъничко и нищожно! И всички бивши и бъдещи Американски "президенти" пионки.Няма да го забравят!-:) Ама от къде толкова "политически и житейски опит" ! Та да го асимилира сивото ти вещество! Русия Превъзхожда човечеството във военното дело.И на никой не му стиска.Да нападне 150 милионно население.Което ще отговори подобаващо.На всеки агресор! Има и куража и ресурса да го направи! Аре ходи да си лягаш сега!
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Анкетата доказва, че 51% са останали в развтието си със 100г.,най-малко!Ако се погледнем реално при тази застаряваща руска нация, 51% са хора които не желаят да признаят, че са живели и възпитавани в лъжа.
17
7
 
12
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Имало чистки, репресии, разстрели... да. Но Сталин застава на чело на една разорена от войни страна ПСВ и Гражданска война - 8 млн. жертви. За 15 години Сталин с цената на много строги и дори жестоки мерки успява да индустриализира СССР, а без това Хитлер щеше да го унищожи. 25-27млн. жертви през ВСВ, тотално разрушена инфраструктура, градове, предприятия. През 50-те се спори още дали СССР или САЩ са първа икономика в света. Сталин е надстроил 700 пъти над завареното, по-ефективен няма.
16
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
При трите големи реформи в Русия... - Петър l, Екатерина Велика и Сталин населениет е намалявало с една трета или наполовина...