Ким и Путин на четири очи, за какво ще говорят?

Русия иска да подкрепи Корейския полуостров
Обновена: 25 апр 2019 09:58 | 25 апр 2019 08:40,
84
Ким и Путин на четири очи, за какво ще говорят?
Снимка: Reuters, архив

Започна срещата на върха между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предадоха световните агенции. Разговорите се провеждат в кампуса на Далекоизточния федерален университет, намиращ се на остров Руски в пределите на община Владивосток, уточнява ТАСС.

Преди началото на срещата Путин и Ким си стиснаха ръцете. "Благодаря, че дойдохте", каза Путин на Ким, предадоха Франс прес и БТА.

Работната ръка от КНДР - ключов въпрос между Москва и Пхенян

Руският президент изрази увереност, че визитата на севернокорейския лидер в Русия ще помогне за намиране на решение на ситуацията на Корейския полуостров, предаде ТАСС. Руският лидер каза още, че Русия приветства усилията за нормализация на отношенията между Северна Корея от една страна и Южна Корея и САЩ от друга страна.

Путин добави, че Русия иска да подкрепи положителните тенденции на Корейския полуостров, допълва Франс прес.

Относно връзките между Москва и Пхенян, руският президент каза, че двете страни имат още много за вършене, за да развият икономическите си отношения, допълва агенцията.

Още по темата

Предвижда се между двамата лидери да има разговор на четири очи в присъствието само на преводачи. Предполага се, че протоколната част от срещата ще бъде открита за медиите, отбелязва ТАСС.

Посещението на лидера на Северна Корея е организирано по покана на руския държавен глава. Последната среща между лидери на двете страни се проведе на 24 август 2011 г. в руския град Улан-Уде. Тогава Русия беше представена от Дмитрий Медведев, а КНДР от Ким Чен Ир, баща на Ким Чен Ун.

Предвидена е официална церемония по посрещането, след което разговор на четири очи, който ще продължи около час. След това преговорите ще продължат в разширен формат, а по-късно ще бъде даден официален прием в чест на севернокорейския лидер.

Не се планира подписване на документи или съвместно изявление. След края на срещата на върха Путин планира да се срещне с представители на руската преса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** здраво са го наблъскали с ботокс. Още малко и ще се разтече.
11
21
 
14
 
! Отговори
смех преди 4 години
Смех, ама така съм се смял, смял. Ким направи всичките натовски по л о ги разногледи
10
21
 
20
 
! Отговори
давай Ким преди 4 години
Слугите на сорос нещо са прегракнали ! Ким направи луди и щастливи господарите ви кравари натовци а вие намалете дрогирането , че няма да останете да драскате тука.
9
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече Путин ще даде на Ким технология за свръх звуковите ядрени ракети и ще гледа шоуто с чаша чай в ръка.
8
11
 
15
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 4 години
Както САЩ имат своите сателити около РУСИЯ, които като бесни кучета скачат само като чуят думите РУСИЯ, ПУТИН, така и около САЩ да бъде изграден САНИТАРЕН КОРДОН да се предпази човечеството от КРАВАРСКАТА ЗАРАЗА
7
3
 
6
 
! Отговори
ЩЕ ПИШАТ КАРТИЧКИ преди 4 години
с поздравления до КОНГРЕСА
6
5
 
14
 
! Отговори
ЩЕ ИГРАЯТ ИГРАТА преди 4 години
Працакай САЩ. Много е модерна напоследък.
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Исполини! Титани!"Вярно, не са като Рижавия, Меркелщайн и Микрона.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"че само и единствено Русия МОЖЕ да му гарантира оцеляване."Невярно. Нито Русия, нито Китай биха допуснали сухопътен западен плацдарм на това място. Така че краваристанци и евролиберасти могат да си лаят докато им се скъсат струните на пискливите гласчета.
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата ли са по 1.50?
2
9
 
9
 
! Отговори
Пут и Ким преди 4 години
Ким ще се моли за помощи, а Путин ще отговори:- Деньги нет ...!
1
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Очевидно егото на Ким е голямо,обаче ще се наложи да се съобрази с факта,че само и единствено Русия МОЖЕ да му гарантира оцеляване.Ако иска да вземе-ще трябва и да даде и то много!Впрочем Русия силно се стреми да развива връзките със Ю.Корея,така че Ким ще трябва да отчете и тоя факт!