Ким подари на Путин корейски меч, той си го заплати

Руският лидер се обяви за мирно решаване на ядрения проблем
25 апр 2019 14:51, Елка Василева
38
Ким подари на Путин корейски меч, той си го заплати
Ким Чен Ун и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата между ръководителите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким Чен Ун във Владивосток приключи.

Официалната част, включваща преговори в тесен и разширен състав, продължи около три часа и половина.

На последвалия прием, състоял се в кампуса на Далекоизточния федерален университет, руският президент подчерта, че мирното решаване на ядрения и другите проблеми на Корейския полуостров "няма и не може да има" алтернатива. Той декларира готовността на Русия да съдейства за намаляване на напрежението на полуострова и за укрепване на сигурността в цяла Североизточна Азия.

Ким Чен Ун заяви, че е имал с Путин "откровена и и съдържателна обмяна на мнения" по проблемите на региона и в двустранните отношения.

Той подари на домакина си корейски меч, олицетворяващ по думите му "силата и душата на народа". Путин поясни, че по руски обичай трябва да заплати за оръжието и даде на госта монета.

Когато след приема Ким потегляше със своя "Мерцедес", той отвори прозореца и дълго маха с ръка за довиждане, а Путин също му помаха, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Готви се среща Путин – Ким: КНДР търси подкрепата на Русия

Асошиейтед прес цитира думи на Ким в началото на банкета, че приятелството между Северна Корея и Русия "е укрепвало, преодолявайки всички трудности и препятствия, предложени му от историята", и че неговото непрестанно развитие "служи не само на взаимните интереси, а е необходимо за гарантирането на сигурността и стабилността в региона".

Ройтерс отбелязва, че втората сесия от преговорите с участието на целите делегации е приключила без изявления от двете страни. Последната среща на Путин с ръководител на КНДР датира от 2002 г., когато той се среща с Ким Чен Ир - покойния баща и предшественик на Ким Чен Ун.

Още по темата

Преди двустранната среща в разширен състав се състоя среща на четири очи между Путин и Ким. Тя продължи около два часа и след нея двамата лидери я определиха като ползотворна, конструктивна и обстоятелствена. Путин каза, че на срещата на четири очи е обменил с Ким мнения за това какво трябва да бъде направено за подобряване на ситуацията на Корейския полуостров. Ким каза, че с Путин са обсъждали начини за мирно уреждане на кризата там.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. Путин каза, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

След преговорите в чест на гостуващата севернокорейска делегация бе даден тържествен прием, чието меню включваше борш, пелмени, салата от раци, треска в сос, говеждо месо с патладжани, а за десерт ще има шоколадова торта. Бяха предложени вина руско производство - шардоне и мерло. Домакините бяха предвидили и постно меню за всички желаещи. Като сувенир пък гостите  получиха паметен медал от срещата на Путин с Ким с изображението на двамата лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Тръмп Ким подари едно голямо нищо, краварите пак вият като бесни *** от завист, хахаха.
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким и Путин сами си решават проблемите САЩ и ЕС не могат да си решат проблемите и се крият зад НАТО, че Ким може да ги положи с меча си.
6
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подарил меч па той го платил.тва като като филм за възрастни в който участват само мъже и единия плаща за меча на другия.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко ли президенти са се срещали с Ким баща и син?
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важният въпрос който Прасето ще трябва да реши ,е продължението на работните визи на над 100х. корейци ,които по не ясни причини руснаците решиха да не подновяват!А,това си удър върху Пхенян ,защото част от заплатата им се превежда в сметките на Ким!
3
16
 
14
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 години
Корейското жиже по-голямо от руското жиже !
2
3
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Кефи ме Ким как върви с разперени ръце и тежкарска походка все едно целия свят е негов.
1
30
 
10
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Двамата си бъркат по дупките.