Ким подари на Путин корейски меч, той си го заплати

Руският лидер се обяви за мирно решаване на ядрения проблем
25 апр 2019 14:51, Елка Василева
38
Ким подари на Путин корейски меч, той си го заплати
Ким Чен Ун и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата между ръководителите на Русия и Северна Корея Владимир Путин и Ким Чен Ун във Владивосток приключи.

Официалната част, включваща преговори в тесен и разширен състав, продължи около три часа и половина.

На последвалия прием, състоял се в кампуса на Далекоизточния федерален университет, руският президент подчерта, че мирното решаване на ядрения и другите проблеми на Корейския полуостров "няма и не може да има" алтернатива. Той декларира готовността на Русия да съдейства за намаляване на напрежението на полуострова и за укрепване на сигурността в цяла Североизточна Азия.

Ким Чен Ун заяви, че е имал с Путин "откровена и и съдържателна обмяна на мнения" по проблемите на региона и в двустранните отношения.

Той подари на домакина си корейски меч, олицетворяващ по думите му "силата и душата на народа". Путин поясни, че по руски обичай трябва да заплати за оръжието и даде на госта монета.

Когато след приема Ким потегляше със своя "Мерцедес", той отвори прозореца и дълго маха с ръка за довиждане, а Путин също му помаха, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Готви се среща Путин – Ким: КНДР търси подкрепата на Русия

Асошиейтед прес цитира думи на Ким в началото на банкета, че приятелството между Северна Корея и Русия "е укрепвало, преодолявайки всички трудности и препятствия, предложени му от историята", и че неговото непрестанно развитие "служи не само на взаимните интереси, а е необходимо за гарантирането на сигурността и стабилността в региона".

Ройтерс отбелязва, че втората сесия от преговорите с участието на целите делегации е приключила без изявления от двете страни. Последната среща на Путин с ръководител на КНДР датира от 2002 г., когато той се среща с Ким Чен Ир - покойния баща и предшественик на Ким Чен Ун.

Още по темата

Преди двустранната среща в разширен състав се състоя среща на четири очи между Путин и Ким. Тя продължи около два часа и след нея двамата лидери я определиха като ползотворна, конструктивна и обстоятелствена. Путин каза, че на срещата на четири очи е обменил с Ким мнения за това какво трябва да бъде направено за подобряване на ситуацията на Корейския полуостров. Ким каза, че с Путин са обсъждали начини за мирно уреждане на кризата там.

Севернокорейският лидер изрази надежда, че конструктивният и полезен диалог с Путин ще продължи. Путин каза, че с Ким са обсъждали и историята на двустранните отношения и перспективите за развитие на двустранните връзки.

След преговорите в чест на гостуващата севернокорейска делегация бе даден тържествен прием, чието меню включваше борш, пелмени, салата от раци, треска в сос, говеждо месо с патладжани, а за десерт ще има шоколадова торта. Бяха предложени вина руско производство - шардоне и мерло. Домакините бяха предвидили и постно меню за всички желаещи. Като сувенир пък гостите  получиха паметен медал от срещата на Путин с Ким с изображението на двамата лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дал му е десетина купейки ресто от снощната водка
27
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Малийй ,щом с си помохали за сбогом, ще видят сметката на САЩ.Хи , хи ..!
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех тези си махали с ръце дълго. На времето бай Тошо и Брежнев как страстно се целуваха. Сигурно и на Ким дядо му и Хрушчов и те са си мятали езици.Ех на времето каква външна политика имаше... не е като сега.
25
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ким е отвратителен!..И като визия дори,да не говорим за ГРУБАТА МУ ТИРАНИЯ!!!.Путин просто Е ПРИНУДЕН да търси "сътрудничество" с *** като тоя,но.."Запада" е виновен!!?!!Той ("Запада") СЕ ОЛЯ в животинската си злоба към Русия..То не беха "санкции",то не беха ограничения,то не беше политически шантаж,макар и на най-долнопробно ниво....Та:.."Каквото повикало,това отговорило"-поговорка на МЪДРИЯ български народ..
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким подари на Путин корейски меч, Путин подари на Ким хиперзвукова ракета
23
2
 
19
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Наш Боко , само да го докопа и ще има едночасови прегръдки , но Ким не се среща с *** !
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си спомня как във Виетнам Ким заряза Тръмп, не му помаха даже на изпроводяк.
21
16
 
4
 
! Отговори
джендър Путин преди 4 години
Адвокатката на Джени Суши е била наета от Путин . Путин ще съди Ким че Я е насили и целунал в устата. ..ха.ха.ха . Путин е малък на ръст но за сметка на това е голям ***.
20
27
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Ким подари на Путин само-райски меч. Защо ли джуджето от Кремъл не си направи харакири..ха.ха
19
7
 
22
 
! Отговори
Бамболино преди 4 години
Така са големите лидери браво браво
18
6
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието излиза, че другарката Кардашиян е направила на другаря Володя тънък намек.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става ясно дали другарят Путин ще продължава и за напред да дава ядрени бомби на големия си приятел Ким?За последен път СССР е предавал ядрени технологии преди 50 г на Китай и никога на Северна Корея, нито пък Русия някога е предавала ядрени технологии на когото и да било.
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещата е накарала говедарите спешно да си обуят памперситеее от говерника пак се е разнесла обичайната миризма на говедарска смрaaaад.
15
8
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 години
САЩ и ЕС не могат да си решат проблемите и се крият зад НАТО, че Ким може да ги положи с меча си. ??????Проблемът е, че всеки ядрен взрив в атмосферата причинява замърсяване с радиоактивни частици на цялата планета и никой не иска да му диша ядрените отпадъци на севернокорейското пpace. Досега обаче САЩ са провели над 1000 ядрени взрива, СССР/Русия 700, Франция 200, така че още 10 или 100 е неприятно, но не смъртоносно. Пpaceто си знае, че ще бъде опечено и затова само ***, но не гърми.
14
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите усетиха. че тъй ще стане и ходиха да *** *** на Ким и да му се подмазват, Кимчо ги отсвири и отиде да преговаря със истински лидери Ким не преговаря с плазмоиди.
13
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става ясно дали другарят *** ще продължава и за напред да дава ядрени бомби на големия си приятел Ким?
12
6
 
6
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Запада направо се оля със санкциите срещу Русия и сега Прасчо вика на Путин "Така и така са ти наложили санкции, що не ги вземеш моите крепостни да ти работят?"Надявам се, че Путин няма да ги вземе, по-добре да си внесе китайци.
11
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да си изпаднал за да каниш това корейско *** в къщи си?
10
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 4 години
... "Най-важният въпрос който Прасето ще трябва да реши ,е продължението на работните визи на над 100х. корейци ,които по не ясни причини руснаците решиха да не подновяват!"...Причината е, че севернокорейците полагат робски труд и никоя цивилизована държава не иска да насърчава робството, като купува продукти и услуги, създадени от роби. Даже със стадионите за световното по футбол в Русия имаше някакъв проблем, че на строежа са работили севернокорейци. Но от друга страна Запада направо се оля
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8И ти е хубаво сам да си решиш проблемите с главата.