Тръмп "за" ядрено разоръжаване на САЩ, Русия и Китай

Контролът да включва всички видове ядрени оръжия и бойни глави
26 апр 2019 08:26, Елка Василева
64
Тръмп "за" ядрено разоръжаване на САЩ, Русия и Китай
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ, Русия и Китай трябва да се откажат от ядрените оръжия, предаде ТАСС, цитирайки интервю на американския държавен глава пред телевизия "Фокс нюз".

"Днес видях как президентът (Владимир) Путин в Русия заяви, че се радва да помогне (на САЩ) със (севернокорейския лидер) Ким Чен Ун и Северна Корея. Искаме да се отървем от ядреното оръжие, всички сме длъжни да го направим", заяви Тръмп.

Путин и Ким на четири очи: Ползотворно и конструктивно

Той подчерта, че Русия и Китай също трябва да се откажат от ядрените си арсенали.

По-рано снощи телевизия Си Ен Ен заяви, цитирайки анонимни представители на Белия дом, че Тръмп има намерение да подготви споразумение за съкращаване на ядрените арсенали, предвиждащ участието на Русия и Китай, пише БТА. Според президента на САЩ контролът над ядрените оръжия трябва да се извършва с участието на Москва и Пекин и да включва всички видове оръжия и бойни глави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като кашерния фалирал говедарник разбраха,че са тотално изостанали от Русия и Китай във военните разработки,особено в ядрените хиперзвукови ракети набързо от говедарника заговориха за ядрено(разоръжаване) .като (иска )световния ж и д ядрено разоръжаване Израел и щатите да дадат пример и да започнат да си унищожават ядрените арсенали.
28
7
 
11
 
! Отговори
Едо преди 4 години
За сетен път констатирам,че тук се изхождат много духовно прости маргинали! Мъдрият Сократ е изказал една много важна мисъл: ,,НЯМА МЯРКА ИЗВЪН НАС! С КАКВАТО МЯРКА МЕРИШ СЕБЕ СИ, СЪС СЪЩИЯ АРШИН МЕРИШ ВСИЧКО ОСТАНАЛО! А апостол Павел допълва: ,,За простия всичко е просто, а за учения няма нищо просто! По плодовете им ще ги познаете!"!
27
3
 
25
 
! Отговори
Хм преди 4 години
САЩ са доста изостанали във ядреното въоръжение. Имат едни стари Минитман и Трайдънт за подводниците им. Това е. Стар арсенал, който не е ясно колко е боеспособен. Подновяването му би струвало колосални пари, защото не е правено поетапно през годините. Русия точно обратното има супер модерни най-нови ядрени оръжия и вече и хиперзвукови. Китай, макар и със значително по-малък ареснал и те имат хиперзвукови вече. Затова реват американците. Без ядрено оръжие ще има 3-та световна, която те искат.
26
2
 
25
 
! Отговори
Заплахата е от юг преди 4 години
До Анонимен 27 и 31: Откъде такива съчинения. Никаква анархия в Русия няма, а Путин ги държи здраво. И българският народ в мнозинството си е убеден, че Русия не е заплаха за нас. Заплахата е от юг и затова трябва да внимаваме какво става в Турция и да си пазим южната граница
25
3
 
19
 
! Отговори
SS преди 4 години
на "призива" на Дони отговорът на руснаците ще бъде само едни - дружен смях! Те затова ли направиха свръзвуковите ракети, та сега да си унищожат ядрените глави...А китайците тихичко, вежливо и услужливо ще му покажат среден пръст. Та Дони ще има много здраве. И да си развива колкото си ще безсмислената отвсякъде "космическа програма".И да се готвят за традиционния поздравителен салют на Ким на 4 юли :)
24
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В РФ виновниците за анархията са тия в Кремал. Те да си осигурили убежища против външна намеса от други ядрени сили. При сегашната номенклатура проблема им е от вътре в РФ. Страха от преврат ги плаши.
23
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската Федерация е само на хартия. Никои не се съобразява с Кремал. Анархията в нея се разраства. Оръжията се държат и притежават от групировки. Проблема във Федерацията е голям. В това е и проблема на САЩ,ЕС
22
2
 
11
 
! Отговори
До Доналд Дък преди 4 години
БГ пословица: "СетИ ли се Рангеле"
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя коментар 24. Само един ли го е чел.?
20
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сибир не е на Москва в управлението. В Сибир има милиони фирми от Азия най много китайски. Има райони без руснаци. За там трябва да оизпратим К. Нинова, Таско, Жаблянов , и други съмишленици на тях.. Като имотите тук им се конфискуват от Държавата.
19
2
 
11
 
! Отговори
Абсурд! до 19 преди 4 години
Наистина е едно и също. Мурманск с неговите 300 000 жителя и Ню Йорк с над 20 000 000 :) И за двата града трябва само по една ядрена глава. Абе, от къде ви намират такива .... с конкурс ли ви избират ? :)
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кашерните *** никакви договори.Справка ядреното споразумение с Иран което Обама подписа и после слугата на ЦИОН-рижавия *** по заповед на ционисткото лоби и еврейския си зет набързо и най нагло отмени.
17
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнели РФ / Руската Федерация / да спазва договори , да изпълнява, да се съобразява с ООН. То Федерацията е свършила. Народа ще си търси правата, ще се обърне против политическата и финансова номенклатула. Ще търси нови ценности и правила. Било то европейски, ориенталски, азиатски.
16
4
 
29
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Само празни приказки и лъжи продиктувани от говедарска подлост и страх. Докато съществува империята на злото сащ, Китай и Русия ще поддържат в готовност могъщ ядрен арсенал способен във всеки един момент да изтрие от лицето на земята гнусната юдеоционистична проказа. Тези уродоизроди разбират само от брутална, смазваща сила и мачкане докато шават.
15
2
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"САЩ,Русия,Китай,Индия никога няма да се откажат от ядрения си арсенал и това го знаят един други"Най-вероятно е дошло време да разкарат най-старите от арсенала си и ще направят всички една лицемерна, показна акция...
14
3
 
21
 
! Отговори
Абсурд! преди 4 години
Точно обратното! Ядреното оръжие по света би трябвало да достигне до точка в която е ясно, че при евентуален конфликт планетата би престанала да съществува! Проблема на Тръмп е, че в САЩ населението е свръхконцентрирано в няколко града. Съответно с незначителни ядрени разходи със САЩ се приключва. И обратното - върви замеряй с ядрени ракети по Сибир където има по човек на квадратен километър. Или пък пуцай по планините на Китай.
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, в тоя капан руснаците втори път няма да влезнат :). Същата работа беше и с НАТО а сега берат плодовете на договорките
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ,Русия,Китай,Индия никога няма да се откажат от ядрения си арсенал и това го знаят един други, Тръмп не е в добра позиция има страх за поста си и е готов на всичко за да остане и да бъде преизбран.
11
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия договори не спазва, Русия договори не прави. Това е от началото на СССР
10
16
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тръмп е Пич! Тои е първия Президент от времето на Рейгън, който не е започвал войни, а напротив, старателно се стреми да ги избягва с дипломация и санкции. Може би е искрен в намеренията си за ядрено разоръжаване, но трудно ще се пребори с ястребите. С такава красива жена до себе си, вероятно наистина е за Мир...............