Франция иска Русия в Съвета на Европа, била нужна

За Москва също било важно да е в организацията
54
Франция иска Русия в Съвета на Европа, била нужна
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон, чиято страна ще поеме в средата на този месец ротационното председателство на Съвета на Европа, изрази днес желание Русия да остане член на тази организация, предаде Франс прес.

"Съветът на Европа има нужда от Русия, както Русия и руснаците имат нужда от Съвета на Европа, което означава, че правата й на държава членка ще бъдат спазвани, но и че Русия ще изпълнява ангажиментите си към институцията", каза Макрон на среща в Елисейския дворец с генералния секретар на организацията Турбьорн Ягланд.

Съветът на Европа, който чества вчера 70 години от основаването си, от няколко години е в остри разногласия с Русия, а ситуацията може още повече да ескалира през юни, когато ще бъде избран приемник на Ягланд.

За да бъде санкционирана анексията на Крим през 2014 г., бе отнето правото на глас на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Москва реагира, като замрази през 2017 г. годишната си вноска от 33 милиона евро в годишния бюджет и заплаши с напускане, ако не бъдат възстановени правата на нейните представители в ПАСЕ и ако не може да участва в избирането на нов генерален секретар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Нужна им е с големия членския внос ! На руснаците не им е нужна т н европа!
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е най-великата страна и люлка на европейската и световната цивилизация, а Русия е периферия и сeптична ямa.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПАК ТРЪГНА НАГОРЕ.МУНЧОВЦИ, ЩЕ ПЪЛНИТЕ КАСИЧКАТА НА ПУТИН, ХА-ХА-ХА
30
2
 
13
 
! Отговори
Булгар преди 4 години
До Анонимен 39:На мен краварския президент ми е като баща. Благодаря, че се съгласяваш! А би следвало да го защитаваш! Странни тикви сте вие краварчетата.
29
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия им би шута и спря да плаща годишната вноска от 33 милиона евро.Това много натъжи Съвета на Европа.
28
4
 
15
 
! Отговори
Do 25 преди 4 години
Момче, не съм видял Финландия и Норвегия да са бедни, а Китай не го коментирам - много кап.държави са на години назад! Така че си оправи информационните потоци!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт33 Макрон не е "Европа",нито целия ЕС.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС трябва да се сближи, но само икономически още с Русия. Не за друго, ами само за да натрие вирнатия нос на Дончо тъпoто. И мита на САЩ. Да разберат краварчетата, че без ЕС са една голяма дупка.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курц и Макрон започнаха да си разменят шутове.Кой е по-по-най.
24
5
 
25
 
! Отговори
Да преди 4 години
Русия обмисля излизане от ЕКПЧ,зада защоти своята свобода.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си играйте с огъня на европейския континет!Искате войни и смърт ли?За радост на вашите конкуренти,които точно това чакат и ще умрат от кеф да влизате в конфликти помежду си и дори да стигате до войни?Малко ли ви бяха двете световни и други войни,където загинаха десетки милиони европейци?Англия също не трябва да работи срещу собствения си интерес,така свалиха дьо Гол,а Англия загуби колониите си,вкараха Тачър,която разсипа Англия и други държави,тя остави и населението на улицата без работа
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно е нужна паричната вноска на Русия.
21
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До комунизъм=бедностИзводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно==e да де:при социалима всички ядяха зеле, при капитализма едни ядат месо, дрига са пак на зеле, но общо казват, че се яде "свинско със зеле", т.е. официалната статистика е Лъжа, а статистическото "свинско със зеле" е плод на "свинско" купено "без пари", а "зелето" на цена в пъти повече от преди, когато се е яло само зеле...
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат и да разрушат ЕС,както разрушиха и социалистическия блок,за да завършат пълното си господстсво над планетата и починят изцяло света!Изтече видеозапис на който се обсъжва този план.
19
26
 
7
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 4 години
Изводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно
18
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
украинският евреин дмитрий гордон, в пряк ефир по руската центр телевизия им каза на бля довете, че : "света ще ви принуди, да приемете правилата и да живеете по тях!" не случайно го бяха поканили на интервю, за да може "отвън" да им пуснат "Прозореца" на руснаците ...
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В прав текст казват,че искат да настроят държавите една срещу друга в Европа,а държавите в централна Европа,където влиза и България,да бъдат използвани срещу Русия,Германия и държавите от западна Европа,да се бием европейци срещу европейци,това е новият план за който натискат държавите!И главната им цел е,да прекъснат връзките между Германия и Русия,това не е шега,а план който се изпълнява в момента!Искат и да разрушат ЕС,както разрушиха и социалистическия блок,за да завършат пълното си господст
16
9
 
4
 
! Отговори
Свръх прост украинец преди 4 години
Искам нещо да кажа, ама не знам какво и за това ще ви напсувам, и после ще моля бг бабите да ме спасяват от ходене на фронта в Украйна. После ще се направя на убедителен с 2 прочетени изречения от брошувата на ЕС и ще излъжа че си имам женски гадже, докато се моля на полските гейове да ми пуснат
15
3
 
2
 
! Отговори
хахахаааа... преди 4 години
До Анонимен 3Това място заеха..... (Българите)
14
2
 
5
 
! Отговори
бг идиот преди 4 години
До Анонимен 18ХАХАХАХАХА/ХАХААААААААААААААА..............