Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нацистите щяха да стигнат до Япония ако тъпите американци не се бяха включили във войната на страната на СЕСЕСЕРЕ и пак Вермахта смля на кайма 27 милиона сибирски ***.
554
7
 
7
 
! Отговори
Сега обаче преди 4 години
Победената германия и преди десетилетия също е по добре във всяко едно отношение от ссср и русия победителя😂😂😂правете си изводите
553
9
 
9
 
! Отговори
Те преди 4 години
Те и сега краварите си мислят, че ще стъпчат Рус, но сметката им е крива. Първо - нарушиха договора с Русия, сключен след падането на БерлСтена за нерашриряване на НАТО на изток от Герм. Стигнаха до Украйна. Чака ги бой. Вече получиха един в ИДИЛ. Сега ги чака и следващ. Стъдената война днес се води от Рус и Уса ще д супата здеаво.
552
2
 
4
 
! Отговори
до 593 преди 4 години
Съветския съюз получава 19 хиляди самолета, 50 хиляди вилиса, 400 хиляди камиона и т.н. 15 млн. чифта обувки и т.н.
551
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До 592 Ако не беше десанта при Нормандия тия на червения площад... Ако не беше Сталинград, много неща в историята щяха да се случат по друг сценарий. Десантът в Нормандия изобщо не оказа влияние на хода на войната, освен с това, че САЩ и Англия си осигуриха много пресметливо контрола над Западна Европа и се наредиха на почетната стълбичка на победителите без да имат съществен военен принос в тази победа
550
38
 
23
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Нацистите не стъпкаха СССР благодарение на Англия и САЩ.Никаква благодарност от руснаците и си присвояват победата само за тях си.
549
16
 
7
 
! Отговори
dtrumpp преди 4 години
da gi biaha stapkali ta da niamashe SSSR
548
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалкото е че Фашизма побеждава вече без да води войни с бомби и куршуми. В момента сме в полу-фашизъм! И печели територии със закони, НАТО заплахи, подривни дейности, не правителствени фашистки организации, агитации, пропаганди, подкупи, машинации и пр. Ако някой си мисли че има демокрация се лъже.Успех, дано не съм прав
547
33
 
19
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Сесесерето се разпадна а Германия се обедини и е просперираща демокрация.кой е победителя
546
45
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият вечен съюзник е била и ще бъде Германия! Не се изказвай неподготвен!
545
13
 
26
 
! Отговори
До 582 преди 4 години
Амиии защото победителите правят договорките..и ако не знаеш почти до края на войната България е в съюз с Хитлер....т.е. е *** беща...и благодарение на СССР и защото участва в бойни действия в края на войната срещу Хитлер не губи територии а е трябвало да загуби...всички други губят Румъния Унгария Германия Италия..
544
6
 
27
 
! Отговори
До 582 преди 4 години
Защо Англия и САЩ финансират Хитлер..Защо Франция Англия и Италия си затварят очите когато Полша и Чехия са нападнати...чети и се образовай..Защо Финландия подкрепя Хитлер...
543
11
 
20
 
! Отговори
врели-некипели преди 4 години
До Богомилчо Какво знаеш ти за Александър Невски и неговото сложно време, когато Русия е под двоен натиск - тевтонски (с два крестоносни похода инспирирани от папата) и от татарите (които разрушават Киев). Факт е че той отблъсква тевтонската инвазия, а на златната орда е съюзник. Така той съхранява Русия. По негово време все още златната орда не е приела исляма. Преди смъртта си той се подстригва за монах и е погребан като православен християнин в един манастир край гр. Владимир
542
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, защо Сталин с мустаците преговаряше с Рузвелт и Чърчил? И защо всички тези договори, по които руснаците все още дължат на запада? И защо, и защо ... ? С Расия никой не е прокопсал! Защото Расиа винаги е била , е , и ще бъде лошият герой в приказката за Света.Винаги напрежение и усложнения от там.Нещо създадено за хората?Нил!Нещо за унищожение на хора?Велики! Това са те!
541
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Богомил 574, 576Готлиб, думата "бол" сме я дали и на турците. Тя е от неандерталски произход, зает от кроманьонците. И ти си от неандерталско потекло. Но си по-голям езиковед и от другаря Сталин. Всъщност, може да си бил на специализация в Скопие. Говориш като скопски историчар.
540
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Крим не е рускиБъркаш, руски е и ще бъде руски, ако ще на Русия да й устроят още една Кримска война!Пишеш: "България която при Хитлер е била на 3 морета". Я ги изброй, че не се сещам! Ще ти го рекна в очите - ти си завършена фашага! Такива трябва да ги жигосват със свастика по челото!
539
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги те не са в час.Светът говори за" Свободен Свят". За Мир! Те все още се изживяват като " ... нас ждьот огонь смертельньй ..."На руснаците войната им е като ендорфин. Требва им Трета СВ.Кажувам ви, верувайте ми.Най търпеливата и здравомислеща нация в света.Българин.
538
4
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ееми, $2000 ми дадоха от Сорос, да и изпълнявам сделките. Аз не съм виновен, те ми дадоха.И
537
16
 
14
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Прошу следующий ученик/школьник/! Ксати, вие сте заграбили от нашите манастири всички стари български книги по турско, с помощта на гръцкия патриархи турския султан. Отворете си архивите и четете истинската история. Не дръжте книгите ни затворени и под цензура1 Защо криете истината?Не ви харесва, че началото на руската култура, литература, писменост, хпистиянство и държавност са български, не ви харесва, че сме най-древните даже от гърците, които също са наши ученици? Неблагодарници!
536
7
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До Бай ИванВсе пак разбра че 350 000 души (20 дивизии) са прехвърлени от изток в Италия, което е огромна помощ за СССР.