Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
12
 
11
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 564Голям /большой/ смях/смех/. Думата большой има старобългарски корен. Идва още от тракийското "баал" или "бол", като последната форма още се използва в българския в смисъл на много, богато, щедро, изобилно.Ти си руснак, говориш с български думи, от които е съставен вашият език след 800години силно влияние от нашата култура, а ме упрекваш, че съм щял да говоря на турски.Няма такова нахалство!На тюркски/монголски/ е говорил мюсулманина А.Невски!Забыл?Выдуманный княз/болг.слово/.
534
8
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Други за Българите не са умирали. Колкото и на джендърите да им е тъжно. Цивилизована Европа къде е била. Сега поне да имаме малко достойнство.
533
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава на Росия и Бойко Борисов!
532
8
 
14
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 552Вие не сте братя и славяни!Вашият книжовен российский езек е създаден на основа на българска лексика преди 200г. и вашият говорим неславянски език.8 века българският е книжовен и църковен език, а руската литиратура са преписи от старобългарски.Иван Сусанин говори с царицата чрез преводач!Само поповете и аристокрацията е разбирала български Прочети най-големия руски лингвист Макс Фасмер/чист немец,хаха?/ за произхода на руския и сръбския. Заради българския се обявихте за славяни.
531
8
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 565е ти отговоря на български, защото иначе ще ми изтрият коментара.Не искахме да пълним джобовете на приятеля на Путин, Тишченко и българските им слуги! Не искахме да плащаме тройни цени и да се заробваме със заеми към руски банки. Ясно ли ти е.Не успяхти да ни ограбите чрез Южен поток!А ти не бери грижа за нас, мисли за обикновенните руснаци Достатъчно е да спрете да ни ограбвате.Руснаците се молят на български и пишат с български думи и азбука.Ние сме ви цивилизовали.Забравихте!
530
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
До юбералесПо време на ВСВ в Италия има 2 отбранителни линии,първата е Густав,южно от Рим,втората е готската линия,северно от Рим, съотношението на силите 1,4млн. съюзници срещу 350000 немци,чак през май 1944 линията Густав е пробита,немците заемат готската линия,която остава непробита до края на войната,тази неуспешна кампания струва на съюзниците 330000 жертви
529
11
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До КуликовскаХайде стига с тези митове!Стига с измисления светец Александър Невски.Предал е баща и брат, за да стане събирач на данъците за господарите си от ордата и е приел ислямя.Християнин ли?Ха! И воин не е!Победил 300 души.Тервел, 500г. по-рано разбива 200 000 араби и спасява Европа и е християнин!Защо храмът носи неговата име?На Куликовското поле никаква битка не е имало.Няма никакви артефакти и следи!НЯМА!Руснаците имат 20% монголски гени, а ние под 2%тюркски.Кой е славянин? А?Стига!
528
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 565А ти щеше да говориш на моглски, ако не беше получил писменост от българите !
527
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 564 Были бы вы умнее вам не пришлось бы Российский газ покупать у турков.....
526
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 563 Молись на Русских- а так тебе пришлось бы сейчас говорить по-турецки и ходить в мечеть...с протянутой рукой.
525
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен562 Руснаците са роднини на монголите,дори Путин има дръпнати очички.За руския език,мой си объркал сайта,този е български,където никой не те е канил.
524
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 556 Монгол не монгол я тебя и тво НАТО в бараний рог свернм. За этим дело не встанет.
523
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слава на Русия!559 Няма велика сила ,под санкции.
522
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СССР се провали,48 години след нападението от Хитлеристка Германия.
521
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха съюзниците, Червената армия щеше да стигне до Ламанша! Толкова просто и логично, че не знам какво разсъждавате!
520
10
 
16
 
! Отговори
Куликовская преди 4 години
Запомнете, джендермени! Когато турците минаха Босфора и превземаха Балканите, то на Изток Русия се надигна и разби ордата на хан Мамай, която щеше да завладее и Европа! И тази орда се насочи към друга дестинация и след 20 години плени и направи не знам точно какво с Илдъръм Светкавицата! Иначе турците щяха да стигнат до Амстердам!
519
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 554А ты монголь !
518
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешката цивилизация владее по-голямата част от Планетата Земя, а по-малката част е на Злото !
517
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мазепа Ты не имеешь отношения к болгарину. Ты по крови турок.
516
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До Бай ИванДва месеца след десанта Рим падна и Италия излезе от войната. Хитлер прехвърли 20 дивизии от изток в Италия.