Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я читая комментарии "братского болгарского народа" вижу что многих Совесть покинула на всегда.
514
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Хаха , САЩ и Сицилия това е най голямата простотия която съм чел. Две дивизии на Вафен СС държаха в мат американците в Италия. До края на ВСВ така и не успяха да направят пробив на фронта в Италия, смешници
513
2
 
1
 
! Отговори
djendarska Evropa преди 4 години
I dgendarska Amerika nemogat da preglatnat silata I moshtta na veliak Rusia !!!
512
4
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До ЛеонардоУкраинците са наследници на Русь и викингите. Руснаците нямат общо с Русь.
511
4
 
5
 
! Отговори
Леонардо преди 4 години
Руснаците са наследници на викингите. Братовчеди с арийците. Да воюват с германците /също арийци/ беше грешка/.
510
13
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
За сто дни Вермахтът влезе до линията Ленинград - Ростов и окупира 1.5млн км2. Плени 5 млн. съветски войници, офицери, генерали. През тези сто дни СССР влезе в Иран(операция Съгласие), защото знаеше, че спасението ще дойде от САЩ. Персийският коридор беше пъпната връв на СССР с майка Америка. Чак след две години подкрепа СССР се осмели да натисне Райха от изток (Курск), разбира се съвместно със САЩ (Сицилия).
509
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах парада и си мисля тези хора РУСНАЦИТЕ са непобедими голяма работа са какви хора каква красота каво орьжие и това всичко е направено за унищожаване но има една подробност която малко хора знаят всичката тая мощ здьржа тя никога не е нападала някой за разлика от други типа Югославия ,Ирак,Либия и тн и тн и тн и тн и тн и тн и тн и тн.
508
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е трябвало да воюват германци и руснаци един срещу друг, но историята е такава, каквато е!
507
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е трябвало да воюват германци и руснаци един срещу друг, но историята е такава, каквато е!
506
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.Россия противовес в этом мире не будь е у Америки не было бы "союзников"в Европе а были бы одни колонии рабов.
505
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе я си гледай работата,ще ми вменява чувство за вина,откъде накъде,че винаги другите са заграбвали български земи,а не българите чужди земи,нито сме имали колонии,нито църквата ни е била някога агресивна!Сменете си идеологията да не е нацистка,агресивна и хората може да ви харесат.
504
4
 
7
 
! Отговори
Да преди 4 години
Тук имам на руски спомени на ветерани от войната от различни страни /frontstori.ru - Я помню...! Има и на наши - Никола Костадинов от парашутната дружина, Венелин Попов, Стефан Славов - пилот на ,,щука".... Германците казват, че германец в руски плен е бил несравнимо по добре, отколкото руснак в немски! Но тези народи са воювали храбро, а джендарите организирали войната през това време забогатяха още!
503
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизма е роден в Европа а червената армия го унищожи СЛАВА НА РУСИЯ
502
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите (или по-скоро славянската част от населението) са сатанинcкa раса, която е причинила много зло на човечеството най-вече със своите предателства. Всички днес ревете срещу един етнос в България, срещу джeндъpите и т.н. но пък не подкрепихте човека който щеше да оправи съвременни свят - сега щяхме да живеем в съвсем различен, нормален и подреден свят. Трябва да чувствате голяма вина.
501
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо вярно. Славяните са си глупави народи, кратка историческа справка го доказва.
500
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хитлер е мразил славяните в червата, за него те са били по-нисши от кучетата (буквално)....Ако Германия беше спечелила жив поляк нямаше да остане...Обаче поляците ревът срещу русия и я мразят. Пълни мaлоумници."Тук се крие и отговора защо Хитлер толкова мрази славяните и ги смята за малoyмници - защото са си такива :)
499
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Империята на Злото се опитва чрез ВСВ да се индефицира от Агресор в Жертва, карайки Светът да забрави стотиците грабителски войни, благодарение на които е завладяла огромната си територия, поробвайки над сто държави и народности !
498
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приблизително 6 милиона полски граждани са изклани от нацистите. 3 милиона поляци и 3 милиона евреи. И това само за няколко години окупация. Ако Германия беше спечелила жив поляк нямаше да остане. Хитлер е мразил славяните в червата, за него те са били по-нисши от кучетата (буквално). Нацистите наистина са се наслаждавали на страданията на хората в концентрационните лагери. Извършвали са експерименти с тях и всякакви гаври. Обаче поляците ревът срещу русия и я мразят. Пълни мaлоумници.
497
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славяните са некачecтвена, второстепенна класа хора. Най-качествената раса са холандци, немци, датчани и шведи
496
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРуснаците и поляците цпроизхождат от един народ,бе умнико,просто част от русия се отделя и става Полша,самата столица на Полша - Варшава е била руски град!най-голямата европейска група ВИНАГИ Е БИЛА СЛАВЯНСКАТА,СЛЕД 16-17 век,започва и Прусия(Германия) да се разширява и това са двете най-основни групи на Европа - славяни и немци.