Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
2
 
0
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 4 години
Русия е смазала всеки агресор който е решил да окупира Руската Империя. Но нищо не може да промени факта че българите преди да дойдат на Дунава са били столетия в земите на днешна Русия , Кавказ и Кримският полуостров. Вложка България ,и Велика България. Да ние сме кръвни братя. Дори говорим на един език и изповядаме една Религия. Имената които носим са еднакви. Българите които са живяли там надали всички са дошли в Дунавската ни родина.
574
2
 
2
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До врели-некипелиХей ***!Каква Русия през средата на 13-ни век? Няма Русия, а отделни княжества. Обединението започва с обединението на руската църква от българина Киприан през 15-ти век.Какъв подвиг?20 убити и 6 пленени немци?!Какво кръстоносен поход ли?Това е кръчмарско сбиване или хокеен мач в сравнение с победата на християнина Тервел над 200000 араби,500 г. по-рано, като само в най-голямото сражение са убити 32000 араби.Тервел спасява Европа, а Невски е местен монголски бирник.Митове!
573
1
 
2
 
! Отговори
Франкофил преди 4 години
Пoляците са пияници. Всякаква лепса на смиреност пред фактите. 6 милиона полски граждани са избити от швaбите само за няколко години окупация. 3 милиона поляци и 3 милиона евреи. И никаква благодарност за това, че руснаците ги спасиха от сигурно изтребление, че Сталин им хaриза огромни немски територии. Какво са напреднали, разселили са се из цял свят. Целия запад пропищя от тях, Англия чак тръгна да напуска ЕС - поляците задминаха индийците като най-големия мигрантски етнос на острова.
572
7
 
8
 
! Отговори
до 561 преди 4 години
Има, има. Русия е велика сила и скоро ще го разбереш по трудния начин.
571
4
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Зозо-27: Ами бягат,защото англосаксите си оправиха живота,като крадяха стоки,природни богатства,стоки и тн. от колониите си впродължение на 400години! А пък ние българите плащахме репарации до 1968г. Само на Франция дадохме 2 250 000 000 ЗЛАТНИ лева! Сега разбра ли ЗАЩО ?!
570
4
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Разяснявам-20: В Катинската гора има само военнопленници! Войници и офицери-1050, а останалите са цивилни...! Общо са били ТОЧНО -2104 човека! А това, манипулацията, че са 000 идва от вкараните в съседните военни лагери! Отговор на загадката"Катин" даде Путин, цитирайки, непубликувани думи на Сталин ! Изтребването на тези в Катин е заради жестоко убитите военнопленници /68 000/ от Полша през 1921г !!! Стана ли ти ясно сега?!
569
1
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Анонимен-18: Май не знаеш,че бойните самолети летят при всякакви условия...?! Тук обявиха, че облаците са много ниско и самолетите НЯМА да си виждат от земята!
568
2
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Анонимен-8: Ама Путин не говори за ВСВойна ,а за Отечествената война на СССР! А иначе-- ХАПЕШ...!?
567
9
 
2
 
! Отговори
НЕ Е ТАКА ! преди 4 години
Стъпкаха я главно заради простащината на Сталин който не повярва на най-големия си разузнавач !!!! Една дума на благодарност до днес не отправиха руснаците към помощниците си от коалицията заради които успяха . След парада самият Сталин признава че е загубил войната . . . Напомняйте тези факти , не ги отричайте като заслепени русофили !
566
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Нормалните отношения с Русия не вредят никому. Това ви набива в главите и Тръмпи, но кой разбира. Ердоган си търгува и със Запада, и с Русия и ни взе пазарния дял на доматите, зеленчуците и плодовете. Същото е с Германия и Унгария. Само ние се правим на по-католици от папата
565
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
На поляците Западът им опрости 40 милиарда дългове и им наля още 500 милиарда евро в икономиката. В това се заключава цялото "полско чудо". Обаче българско чудо няма, въпреки че сме се видяли в чудо
564
11
 
7
 
! Отговори
Polska nie zginela преди 4 години
Хич не са глупави поляците, напротив, ние сме глупавите. Поляците са сърбали попарата на руския башибoзук в продължение на векове и им знаят и меда и жилото. Освен това са свободолюбив народ и не склоняват глава пред никого. Затова и се развиват толкова бурно, имат 5% ръст на БВП, а миналата година станаха първата страна от бившия соц със статут на развита страна. Отдавна забравиха за комунизма. Докато мн българи са с рoбски манталитет и се кланят на изостанала Русия, което е унизително.
563
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Източногерманците имаха най-високият стандарт на живот в Източна Европа, не ми разправяй, че са били зле. Те бяха малка част от Германия
562
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Писмо до фелдфебел Зигфрид Крюгер на източния фронт от годеницата му Ленхен Штенгер с благодарности за награбеното: "Шубката е прекрасна, беше малко мръснa, но майка ми я почисти ... Обувките са като по мярка на майка ми И плата за рокля е добър. На чорапите също много се радвам и на други вещи също".
561
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 597Победена Германия е добре, защото не си плати и 5 процента от репарациитеЕ какво да плаща?СЕСЕСЕРЕ пороби половината Германия, която вместо да работи и да печели, за да плаща репарации, великите *** вождове я докараха до там, че в заводите на Ауди да се прави Вартбургт.
560
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До 599 Трябваше, но не спечели. Ех, мъка, мъка...
559
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 598Вермахтът унищожи 15 милиона мирни жители и се занимаваше с грабеж и мародерство в окупираните територииАхахахаха, ахахахаха, аааахахахахахаха ... Вермахта грабел ватенки, ушaнки, стоманени канчета, алуминиеви лъжици и махорки от богатите руснаци ... хахахаха ... хахахахахахаха ... Е не, не мога ...
558
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия трябваше да спечели войната!
557
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Вермахтът унищожи 15 милиона мирни жители и се занимаваше с грабеж и мародерство в окупираните територии. Следващият път обаче няма да има прошка и те добре си знаят това, остава и някои други добре да го разберат
556
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Победена Германия е добре, защото не си плати и 5 процента от репарациите. Ако трябваше да плати всичко, щеше още да плаща с всички последствия за немския стандарt