"Путиновата младеж" – деца на 4 години маршируват с униформи и пушки

Според учителите им, това ги учи на уважение към Русия
Обновена: 10 май 2019 09:47 | 9 май 2019 21:30, Нели Христова
843

Снимки: Pyatigorsk.org

В чест на Деня на победата не само руската армия мина по Червения площад, но и най-малките войници на Путин също маршируваха в дворовете на своите детски градини и начални училища.

С военни униформи, фалшиви американски пушки F16 и сериозни лица, деца на възраст между 4 и 6 години влязоха в обувките на армията. Според техните учители е важно още от сега да разбират значимостта на Втората световна война, в която десетки милиони руснаци губят живота си. Но според критиците, това е само началото на набиране на още младежи за Yunarmia – организация, която предлага военно обучение на деца между 8 и 18 години. Тя често е сравнявана с Хитлеровата младеж на Нацистка Германия. 

Още по темата

Около 500 деца бяха включени в спектакъла, организиран от Южната военна област на Русия, само в град Пятигорск.

Но такива събития се провеждат или са планирани да се проведат в следващите дни, в много други градове в Русия.

"Колкото по-рано започне патриотичното обучение, толкова по-здрава ще е нацията ни. Това не е просто забавна игра, а уважение и гордост към нацията ни“, казва началникът на отдел образование Наталия Васютина.

Но според много граждани, да изведеш децата да маршируват с оръжия е грешно. "Дръжте малчуганите настрана“, зоват те.

Снимката на децата, носещи пушки, по-късно бе премахната от сайта на една от детските градини.

Засега броят на Путиновата младеж расте с бързи обороти. През последните седмици, тя се е увеличила с 115 хил. доброволци и е стигнала половин милион души. Организацията, създадена през 2015 година, твърди, че учи децата на патриотизъм и ги държи далеч от неприятности. А в обучението им е включено справяне с военни ситуации, скачане с парашут, сглобяване и боравене с Калашников и борба.

Според някои медии близо 50 хил. сираци са принудени да се присъединят към Yunarmia. Те не могат да кажат "не“, защото са под контрола на държавата. По времето на Съветския съюз сираците също са вербувани да стават част от КГБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
4
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Простолюдието трябва да разбере нещо много важно -Да служиш на царя ,султана ,президента и прочие не означава ,че служиш на народа си !Те царете ,султаните и президентите много обичат да говорят от името на народа и много обичат да казват ,че войниците служат на народа , а не на тях ! Когато стане някаква война защо синът на царя не вземе Калашника в ръце и да отиде на фронта да се бие и да служи на народа си ?! Че войниците служели на народа , това са внушения за наивни " патриоти " !
536
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
учат ги още от малки ролителите им да си обичат родината и да си я защитат а не като на бг нямаме армия
535
18
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Само не мога да разбера тези децавойници и изобщо всички военно служещи на родината ли служат или на върхушката от Кремъл ?! Кое е патриотизма ?! Да служиш на властта или да служиш на народа ?! Или пък власта е народа ?! Каквото каже властта това става ,а народа само ръкопляска " доволно " !
534
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дами и Господа!Това се нарича РОДОЛЮБИЕ.
533
15
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
В чест на Деня на победата не само руската армия мина по Червения площад, но и най-малките войници на Путин също маршируваха в дворовете на своите детски градини и начални училища.....................Фашистка държава ! Навремето и Хитлер имаше такива малки деца войници ,на немски им казат Хитлерс Югенд ! Щом промиват мозъците на децата във военно дело значи и Русия с нищо не е по-различна от тогавашна Германия ! Дали са фашисти или комунисти все тая , хората робуват на тоталитарната система
532
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са достоен народ.И това го признават всички по света ,дори враговете им.факт.
531
10
 
28
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Най-великата и родолюбива нация.Готови са да умрат за родината си.А нас ни управляват родоотстъпници ,готови да продадат страната си за апартаменти с личен асансьор или къща за гости.Даже и за потупване по главата от някой черниляв кравар.Гледах парада им.Нямаше нито един *** или тъмнокож.Нито един.
530
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болни мозъци са тия руснаци.
529
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сдухана нация.
528
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия блато в северен Китай
527
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раша е родината на алкохолизма
526
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия няма бъдеще...преди поне (бабите ) пак нараждаха ...сега ще ги хвърлят и тях в мелачката още докато са сукалчета ...и ще ражда путин Факт
525
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние в Бг не пускаме анимациона авияция по перви канал за парада и 4 годишни сукалчета ...за разлика от едни на североисток дето нямат друго бъдеще от Китайска провинция
524
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа умря в косово.
523
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В русия мюсулманите са бая по голям процент отколкото във франция или германия Факт
522
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАШКИ МИЛИТАРИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.....ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ НА ПУТИН
521
10
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Путиновите "Хитлерюгенд" - австрийския чичко поне ги взимаше доста по отраснали. Няма по милитаристична о проста нация от рашките. то затова и халът им е на дакова дередже. Когато един напод живее с бутилка "Боярыщник" в ръка, със спомени за "великото" си минало и "светлото" бъдеще обещавано щедро от бащицата докато самия той отдавна живее в него, то това не е народ а стадо годеда - напий го, обещай му и го експлоатирай наволя - говедата ще мълчат и гласуват.
520
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата авияция летя без да имаме каквито и да е претенций ...руската не а се надуват за ако не първа то поне за втора световна сила...Смешници
519
12
 
14
 
! Отговори
АfD Германия преди 4 години
Единствено Русия ще устои на ислямо-африканското нашествие. Западна Европа ще бъде претопена от исляма само след едно поколение и НАТО няма да бъде вече заплаха за Русия. Предвидливите европейци от сега си купуват имоти в Сочи, Екатеринбург, Сан Петербург за да запазят християнските си обичай, традиции и култура. Русия има бъдеще за разлика от Франция, Германия и Великобритания.
518
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно никой не. е бил ни на запад ни на исток 4 годишните на всякъде са еднакви играятси и хал хабер си нямат от политика ...а войска от сукалчета си е върха на глупоста ....но за робски народ от гъзoсо като руснаците всяка глупост е държавно оправдана