"Путиновата младеж" – деца на 4 години маршируват с униформи и пушки

Според учителите им, това ги учи на уважение към Русия
Обновена: 10 май 2019 09:47 | 9 май 2019 21:30, Нели Христова
843

Снимки: Pyatigorsk.org

В чест на Деня на победата не само руската армия мина по Червения площад, но и най-малките войници на Путин също маршируваха в дворовете на своите детски градини и начални училища.

С военни униформи, фалшиви американски пушки F16 и сериозни лица, деца на възраст между 4 и 6 години влязоха в обувките на армията. Според техните учители е важно още от сега да разбират значимостта на Втората световна война, в която десетки милиони руснаци губят живота си. Но според критиците, това е само началото на набиране на още младежи за Yunarmia – организация, която предлага военно обучение на деца между 8 и 18 години. Тя често е сравнявана с Хитлеровата младеж на Нацистка Германия. 

Още по темата

Около 500 деца бяха включени в спектакъла, организиран от Южната военна област на Русия, само в град Пятигорск.

Но такива събития се провеждат или са планирани да се проведат в следващите дни, в много други градове в Русия.

"Колкото по-рано започне патриотичното обучение, толкова по-здрава ще е нацията ни. Това не е просто забавна игра, а уважение и гордост към нацията ни“, казва началникът на отдел образование Наталия Васютина.

Но според много граждани, да изведеш децата да маршируват с оръжия е грешно. "Дръжте малчуганите настрана“, зоват те.

Снимката на децата, носещи пушки, по-късно бе премахната от сайта на една от детските градини.

Засега броят на Путиновата младеж расте с бързи обороти. През последните седмици, тя се е увеличила с 115 хил. доброволци и е стигнала половин милион души. Организацията, създадена през 2015 година, твърди, че учи децата на патриотизъм и ги държи далеч от неприятности. А в обучението им е включено справяне с военни ситуации, скачане с парашут, сглобяване и боравене с Калашников и борба.

Според някои медии близо 50 хил. сираци са принудени да се присъединят към Yunarmia. Те не могат да кажат "не“, защото са под контрола на държавата. По времето на Съветския съюз сираците също са вербувани да стават част от КГБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
4
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Те и Хитлерюгенд са имали кафеви униформи. Каква е разликата?
456
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРуснакът знае ,че не трябва да казва това което мисли защото ръката на руското гестапо е дълга и отмъстителна ,затова предпочитат да се правят на патриоти въпреки че животът им доказва противното.
455
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +Няма нужда от дребнавост. Момичето си пише разбираемо - трябва да проявим разбиране ,все пак българският не и е роден.Освен това българските мъже с готовност ще приемат в обятията си всяко руско момиче търсещо да се измъкне от руската действителност в слънчева България. Не е ли тъй?
454
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикНяма ли да е по-добре да са кадърни хора които произвеждат нещо а тези които искат да се бият да се бият ? Или е по-лесно да знаеме да се биеме пък за мизерията друг да е крив ?
453
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За руснаците мога да кажа,че назависимо дали са богати или бедни,дали живеят в Русия или на запад обичат страната си.Опитайте се пред руснак да говорите лошо за страната му у ще опитате руската ярост ,а нас дори управниците ни наричат лош материал.Мисли българино,преди да гледаш сламката в чуждото око,когато в твоето е забита греда.
452
9
 
5
 
! Отговори
+ преди 4 години
До рускиня до 543А ти - научи се да пишеш правилно на БЪЛГАРСКИ, ясно. Колко изкарват твоите събратя миличка. Ай сиктир
451
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие какви искате да са децата ви; бойци или ***, бе?Викаш, само това са опциите? Не може ли просто да са нормални хора, да се интересуват от наука, например? Да направят света по-добър? Или всичко е само до търчане с автомат или това кой какъв пол е?
450
0
 
5
 
! Отговори
безеволюция преди 4 години
Навсякъде хората са такива. Интереси, ресурси, алчност, територии, власт и пари. Ако си мислите, че войните са свършили - едва ли.
449
9
 
16
 
! Отговори
сара преди 4 години
В дадена снимка всеки вижда, каквото иска. Аз виждам израстването на едно родолюбиво поколение . Нашите деца отдавна са забравили какво е да помагаш на възрастни хора, да им носиш дървата, чантите с покупки, да ходиш на военно обучение / и неизбежната романтика на това време / . Сега псуват, пушат, правят секс, употребяват наркотици и чакат пари наготово.
448
20
 
19
 
! Отговори
руска джендър армия преди 4 години
руската армия е най-джендърската в света.Знам ,че родните русофили ги боли от това.Знам и къде ги боли и защо ги боли.Който не вярва да потърси танцуващите руски кадети на satisfaction. Чепига и Мишкин също си признаха какви са им отношенията.Разбира се най-свободомислещ е путин ,който гол и епилиран язди кон. Та какво по-*** от това?
447
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам тези деца и ги сравнявам с нашите на същата възраст.За патриотично възпитание никой не говори В БГ.Пари,коли,апартаменти,далавери,скъпи дрехи и маратонки,айфони и часовници-за това милеят българските деца.Всичко свързано с патриотизъм беше изтрито от учебниците.Рано или късно ще платим страшна цена за това.
446
10
 
18
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Вие какви искате да са децата ви; бойци или ***, бе?
445
8
 
26
 
! Отговори
срамота! преди 4 години
Вместо като западните 4-годишни да посещават клиниките за смяна на пола и да им четат образователните книжки "Моите 2-*** татковци" и "Марихуана в първата ми градинка", те тръгнали да стават патриоти. Що за ретроградно мислене? Юдeитe не харесват това.
444
6
 
17
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Ами ,много по-добре така отколконо в Западна Европа и САЩ... Там 4-5 г деца ги учат как да мас.турбират и, че хомо.сексу.ализмът е нещо хубаво.
443
13
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
То за това по форумите в Росия са кръстили вече путин ,путофашизъм и путохитлер.
442
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименАма естествено че НЕ са били "русофоли"!..(сигурен съм,че тая дума е плод на грешно натискане на клавиша,но ми хареса!)..Били са ПАТРИОТИ!!!..Специално Ботьов е бил "луда глава" според хората,които са го познавали лично...Тоя е вярвал в.."Единний комунистический строй за да твори добро"Левски е вярвал в "Чиста и свята република".....Но нито единия,нито другия е "ОСМИСЛИЛ" живота си в това,ДА ПЛЮЕ по Русия!!!!!Разбира се думи,"извадени от контекста", се използват за зли цели.
441
7
 
22
 
! Отговори
здравомислещ преди 4 години
така се гради държава и запазва духa на нацията
440
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност тази война за какво е била,че да се усети значимоста й щот като всички войни нищо лично само заради суровини,ресурси,а народите дето нямат нищо лично един срещу друг да се избият та да се разбере значимоста й за другите които и където търсели суровини да придобият и то в бедна Европа щот за туй време незнаели,че и на други места ги има както по късно установили,ама вече късно те се понатрепали и поизтрепали.
439
5
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
До 515 Русофилите ще те гледат с бялото на окото си . . . .
438
0
 
19
 
! Отговори
ВЪПРОС КЪМ АВТОРА преди 4 години
ЗАЩО НИТО ЕДНА ДУМА НЕ ПИСАХТЕ ЗА УТРЕШНИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕЦАТА? ВИЕ ДЕЦА НЯМАТЕ ЛИ? А С ДЕЦАТА НА ПУТИН СЕ ЗАНИМАВАТЕ! РУСИЯ ЩЕ Е ИМА, БЪЛГАРИЯ Е В КЛИНИЧНА СМЪРТ!