"Путиновата младеж" – деца на 4 години маршируват с униформи и пушки

Според учителите им, това ги учи на уважение към Русия
Обновена: 10 май 2019 09:47 | 9 май 2019 21:30, Нели Христова
843

Снимки: Pyatigorsk.org

Виж други галерии »

В чест на Деня на победата не само руската армия мина по Червения площад, но и най-малките войници на Путин също маршируваха в дворовете на своите детски градини и начални училища.

С военни униформи, фалшиви американски пушки F16 и сериозни лица, деца на възраст между 4 и 6 години влязоха в обувките на армията. Според техните учители е важно още от сега да разбират значимостта на Втората световна война, в която десетки милиони руснаци губят живота си. Но според критиците, това е само началото на набиране на още младежи за Yunarmia – организация, която предлага военно обучение на деца между 8 и 18 години. Тя често е сравнявана с Хитлеровата младеж на Нацистка Германия. 

Още по темата

Около 500 деца бяха включени в спектакъла, организиран от Южната военна област на Русия, само в град Пятигорск.

Но такива събития се провеждат или са планирани да се проведат в следващите дни, в много други градове в Русия.

"Колкото по-рано започне патриотичното обучение, толкова по-здрава ще е нацията ни. Това не е просто забавна игра, а уважение и гордост към нацията ни“, казва началникът на отдел образование Наталия Васютина.

Но според много граждани, да изведеш децата да маршируват с оръжия е грешно. "Дръжте малчуганите настрана“, зоват те.

Снимката на децата, носещи пушки, по-късно бе премахната от сайта на една от детските градини.

Засега броят на Путиновата младеж расте с бързи обороти. През последните седмици, тя се е увеличила с 115 хил. доброволци и е стигнала половин милион души. Организацията, създадена през 2015 година, твърди, че учи децата на патриотизъм и ги държи далеч от неприятности. А в обучението им е включено справяне с военни ситуации, скачане с парашут, сглобяване и боравене с Калашников и борба.

Според някои медии близо 50 хил. сираци са принудени да се присъединят към Yunarmia. Те не могат да кажат "не“, защото са под контрола на държавата. По времето на Съветския съюз сираците също са вербувани да стават част от КГБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.