Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

Руски издания за започналите тържества за Деня на победата
9 май 2019 09:20, Елка Василева
243
Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!
Снимка: архив, Reuters

В Далечния изток на Русия вече се състояха военни паради, посветени на днешния празник - 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, информира руското онлайн издание "Лайф".

Новинарски сайтове от федерацията отразяват далекоизточните "паради на Победата" в Южносахалинск, Петропавловск Камчатски, Магадан, Хабаровск, Владивосток, Благовешченск, Чита и други градове. Започват и тържествените прояви в сибирските региони.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поздрави по случай Деня на победата военнослужещите и ветераните от страната, отбелязва печатът. По данни на Пенсионния фонд, качени на сайта на трудовото министерство, в Русия към днешна дата живеят близо 75 хиляди ветерани, участвали във войната с хитлеристка Германия, посочва "Економика сегодня".

Електронният в. "Вести.Финанс" представя в подборка печатни и снимкови материали "Оръжието на Победата - най-добрите леки въоръжения от Великата отечествена война".

А руското издание на "Форбс" съобщава, че брандът "Юлис Нарден" е изложил в московския си бутик часовник с образа на съветския маршал Георгий Жуков - "първата лястовичка" от колекция с ликовете на велики руски пълководци.

В 22.00 московско (и българско) време днес Москва ще наблюдава празничния салют по случай годишнината от победата. Залповете ще проехтят от 32 площадки в града. С всяка година тържественият фойерверк става все по-пищен, а този път ще представлява истински пиротехнически спектакъл, пише "Росийская газета".

Десетте хиляди изстрела ще бъдат дадени с оръдия ЗИС-3, изготвени по образци от 1942 г., но по модерни технологии, добавя официозът.

"Известия" публикува обширен материал за почетните гости, канени на парадите по случай 9 май в Москва през различните години. Кремъл съобщи, че тази година специални покани няма да има, но ще бъдат подготвени за 75-ата годишнина от победата през 2020, уточнява всекидневникът.

Списъкът на почетните гости от чужбина зависи не само от мащабите на честванията, но и от политическата конюнктура, на която "отговаряше изцяло през последните 10 години", признава "Известия". Споменавайки за "антируска истерия" в чужбина, изданието припомня, че "отказаните покани (. . .) ставаха разменна монета на фона на международните конфликти" и тези откази "добиха масов характер" от няколко години насам.

Съветският съюз разруши безчовечния план на нацистите за преустройство на целия свят, припомня коментатор на "Фонтанка". "Да, заедно със своите съюзници. При щурма на Берлин обаче европейците се сражаваха главно на другата страна" и днес Западът "не може да прости" на Русия нейния "невероятен, невиждан подвиг", твърди той.

"Не всекиму е дадено чувство за мярка", коментира авторът въпросите на западни медии "защо в Русия толкова "милитаристично" подгряват спомена за войната и Победата". "Има обаче специални дни, когато е неприлично да забележиш някоя фалшива нота. Защото фалшивата нота не е най-важното в една правилна песен. Най-важното е, че нашата Победа не е фалшива, а съвсем-съвсем истинска", заключава руският журналист.

"Във Втората световна война срещу СССР воюваха на практика същите европейски страни, които днес са ни наложили санкции", заявява "Комсомолская правда", цитирана от БТА.

Войната не бе противопоставяне между две "империи-чудовища" - нацистка Германия и Съветския съюз, както понякога се опитват да я представят. Това бе агресия на хитлеристкия режим срещу човечеството, пише "Ридус".

"Хората, чиито прадеди са воювали рамо до рамо, няма смисъл да се обвиняват взаимно заради престъпленията, извършени от общия им противник. Само така ще успеем да не допуснем бедата да се повтори", подчертава електронният вестник. А споменът за падналите "е жив, докато стои Альоша", пише "Аргументи и факти" в заглавие на статия за паметника в Пловдив.

Очаквайте парада на Червения площад на живо в Dnes.bg в 10:00 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Ден на победатаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
18
 
14
 
! Отговори
Брест-Литовск преди 4 години
България победи Русия!
110
29
 
22
 
! Отговори
руският келепир преди 4 години
В тази война руснаците са завоеватели от момента, когато напускат СССР и тръгват към Берлин. Заради това България 45 годи бе и изолация от Европа. А СССР се разполагаше в целия соцлагер. Победителите си поделиха Европа, а търсят кусур на Хитлер. Ами Мол.отов и Рибентроп? Хайде сега руснаците да не ми се правят на святоши.
109
45
 
16
 
! Отговори
До мечо преди 4 години
Какъв руски мечок ,като тея са един голям пудел и нищо повече.Добре ,че бяха САЩ иначе в момента в Русия щеше да се говори на немски.Освен това ,единственото ,което крепи сигурността на Русия са ядрените им оръжия ,иначе при една конвенционална война ще бъдат прегазени от САЩ като *** може би за седмица ! Русия и без това е един вредител на света ,които не помага с нищо за неговото развитие а само дрънка и плаши с оръжие.
108
47
 
18
 
! Отговори
Пълни глупости преди 4 години
И руски фукни!ТИЯ забравят как ги беха нагъзили и ако не беше САЩ и Запада, щеха да гивкарат на мечките от Чукотка в ***.А ман от руски простотии!
107
37
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СимоЗапада предаде Чехословакия, русия предаде всичко човешко.
106
13
 
45
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Омръзна ми да чета някакви *** и простаци. Втората световна война започна в Мюнхен, когато запада предаде Чехословакия. После когато Германия нападна Полша - запада предаде и нея, на Русия им била виновна. Специално за *** у нас. Уважаеми ***, т.н. западна помощ под формата на консерви, облекла и оръжие е била огромните 4% от нуждите на Руската армия. Освен самолетите Аеро Кобра и няколкото десетки Спитфайер всичкото останало оръжие е било почти негодно.И не са безплатни.
105
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАПАДАТ ДА НЕ СИ БЪРКА ГАГАТА ТАМ КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО
104
11
 
42
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Западния фронт помага много на Сталин, но като цяло и без него щяха да сломят Германия, просто по бавно, всъщност големия фронт е източния и колкото и помощ да има от съюзниците, без жива сила и впрягането на целия индустриален ресурс на СССР нямаше да има победа
103
32
 
20
 
! Отговори
Хитлер сбърка преди 4 години
Трябваше да влезе в Русия не с войски, а 3-огромни влакове с цистерни от водка и сельодка.Руснаците тогава сами щяха да му донесат главата на Сталин на тепсия.
102
19
 
48
 
! Отговори
мечо преди 4 години
Запада тъпо и упорито дразни руския мечок, но забравя както винаги, че за да го победи няма да му стигнат и 1000 години. Айде бъдете здрави !
101
5
 
39
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Факт, Щатите помагат на СССР с храна и техника, но цената която плащат руснаците от към хора никой не може да им плати, не напразно Де Гол се покланя пред тях, и казва, че само те са били в състояние да я платят и да оцелеят...
100
30
 
16
 
! Отговори
Товарищ преди 4 години
Ако не беше помоща на Америка ( военна техника , камиони , храни и др.) и другия фронт срещу Хитлер на западните страни , щяха да извършат ,, невероятен подвиг " на куково лято !!!
99
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам руския парад по повод 9 май могат да ни превземат само с оркестъра.
98
9
 
48
 
! Отговори
Обикновен Бг преди 4 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТУШКИ. С день победы
97
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"анти руска истерия"? по-големи истерици от алкохолизираните московити няма.Никой не отрича победата над нацизма , просто никой не иска да има нищо общо с агресивното ботоксово джудже стоящо на трона в кремъл.
96
8
 
10
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Тия май забравиха кой им е помогнал ,кой пръв обявява война на Германия и кога се обръща хода на войната.
95
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** нееее, как да прости на руслямия "подвига"?!? Той Запада, ката ден и завижда на параша за "великата пабеда" и последващото .....скотско съществувание на населението и. :))))
94
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Има ги данните и за храните и на архивните филми как руските войници пллющят американски консерви. Впрочем и "прословутия им ас" Покришкин е лятял с Аверокобра Р 50 а не на руски таралясник.
93
23
 
15
 
! Отговори
2 преди 4 години
Стига променяхте историята и спрете да цитирате *** сайтове. СССР (РУСИЯ) ЗАПОЧВА ВОЙНАТА ЗАЕДНО С ХИТЛЕР. ПОДЕЛЯТ СИ ЕВРОПА.
92
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти остави камионите. Те са щели да изпукат от глад сами, ако не са им доставяли храна.Щото все пак имат малка територия и не им стига за изхранване на скотоветее :)))