От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. САЩ са във фалит и пред разпад и над 60 милиона американци са клошари.---------------САЩ В МОМЕНТА БЕЛЕЖИ ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЛОЗИЯ ЗАРАДИ ТРЪМП ДРУГАРЮ.....ИНАЧЕ *** 45 ГОДИНИ РЕВЯХА ЗА РАЗПАДА И ФАЛИТА НА САЩ
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Разполагат се отбранителни ракети"Отбранително се строят бункери. Противотанкови заграждения. ПВО. Води се политика."Отбранителната" ядрена ракета е дървено желязо.
207
15
 
12
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
206
18
 
13
 
! Отговори
ОПОРКИ ЗА ДРУГАРИТЕ преди 4 години
1. САЩ са във фалит и пред разпад и над 60 милиона американци са клошари.2. В Русия начело с Путин пенсионерите там вече взимат германски пенсии и си купуват вили по нашето море, а над 3 милиона българи са заминали на запад, за да мият улици, тоалетни или да са болногледачи.3. В ЕС и НАТО всички са ***, трябва да излезем от тях преди да е късно и да се присъедим към великия Евразийски съюз, в който членуват държавите с най-висок стандарт на живот и социалистически хетеро морал.
205
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте на евровота за ЕНП !
204
16
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До До ЗозоДобре де, я кажи като си много умен. Как така става, че в последните почти 200 г. все Рашата победители и все бедни и гладни? Запада все победен и все богат и преситен?Не излизай с номера - Сорос, евреите, марсианците!Аз ще ти кажа - от руснаците нищо не става!!!
203
14
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До До ЗозоДругарю, не бъркай държавата с комунизма!Държавата /Демокрацията/ САЩ няма нищо общо с Губернията /Комунизма/ Русия.Абе какво да ти обяснявам, все едно на Деса да й обясняват от Луфтханза.....АМАН ОТ ***!!!
202
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВОТО ПОВИКАЛО,ТОВА СЕ ОБАДИЛО!!!!!!
201
7
 
10
 
! Отговори
До Зозо преди 4 години
Пич, ти си "гений".Толкова си "гениален" та чак плашиш.С две думи няма ли Китай, няма и САЩ, че иннет суапа се спука, че ипотечния суап се спука, че дериватният суап се спука - ти дори не знаеш бро кво е ливъридж, Опшън - APM, ARM, MBS.А си тръгнал да раздаваш "акъл" по форумите, та нали Обама с твоят КОМУНИЗЪМ ти спаси банките бе скодоумец в САЩ, и хиляди застрахователни, инвестиционни банки и фондове.Точно този КОМУНИЗЪМ - ДЪРЖАВАТА спаси САЩ от Фалит.Аман от неграмотни хора!
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тя Москва е на европейската част на Русия.Може, може, няма лошо.
199
21
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааааа, за породон път искам да попитам ***-путинисти:1. Кога ще фалира САЩ2. Кога ще фалира ЕС3. Кога ще се разпада ЕС4. Кага ще се разпада НАТО5. Кога ще излезе новата Волга6. Кога ......................................................АМАН ОТ ***!!!
198
12
 
6
 
! Отговори
88762 преди 4 години
Тоя па от де на къде ще има думата при положение, че страната му държи толкова много бомби, че може да унищожат не само земята, ами и още няколко планети като нея?
197
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕДа бе, знаем.Това са го слушали нашите дядовци, нашите бащи, сега и ние слушаме как САЩ е пред фалит и ще загине а Русия някога щяла да се оправи.
196
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На днешната дата, 15-ти май, през 1882-ра година, руският император Александър III въвежда така наречените Майски закони.На незапознатите само да уточня, че това са закони подобни на Нюрнбергските закони въведени от нацистите в Третия Райх.Те определят така наречената "Линия на уседналост" - територия в западната част на Руската империя извън която е било забранено на евреите да живеят постоянно.И сега още има някои които хвалят Русия за ролята и във Втората Световна?
195
11
 
14
 
! Отговори
Прос Селендур преди 4 години
Европа отива на кино от 6 до 5 и без война...въпрос на време...
194
13
 
22
 
! Отговори
Е преди 4 години
САЩ са държава във фалит, само фактът, че доларът се ползва като разплащателно средство по цял свят ги държи над водата. Това предстои да се промени. САЩ са империя пред рухване, а в историята такива процеси често са съпроводени с войни. САЩ трябва или да се успокоят, да се дръпнат и да преболедуват кризата си и да излязат като равнопоставен партньор в един многополюсен свят, където няма те да са хегемон или да подпалят някъде голяма война. За тях Европа във война с Русия не е невъзможно.
193
10
 
14
 
! Отговори
До: Гошу преди 4 години
За да не си чувал, че САЩ не споменават думата война в пресконференции, доклади, медии, говори само за едно: не четеш или не знаеш английски.За първи път в БГ видях хора с 2-3 милиона лева да се хвалят, че са богати.Което ме отврати, наемай си "снежинките" и не се опитвай да влезеш в средите на истинските милионери, и програмисти.Не си дорасъл да общуваш с наследствени западни милионери, най-вероятно не знаеш и кога се сервира следобеден чай и какъв е етикетът, да не говорим за протокол.
192
3
 
10
 
! Отговори
Галин преди 4 години
ние сме толкова умрели, че надали ще преценят да метнат бомба тук..просто бомбата няма да оправдае цената си...
191
5
 
15
 
! Отговори
До: Отговор преди 4 години
За Германия имаше план: "Маршал", а този план го имаше, защото я имаше Русия като противостояние.Изрично от разсекретени документи четем: "Не се позволява в следвоенна Германия да инвестират чужди фирми, или да приватизират икономиката й, ще се счита като неоправдано забогатяване по време на криза - спекула".Аман от хора непрочели един документ или книга в живота си.Подобни скодоумци ни управляват, които пропагандират, че програмистите взимали много, и че четенето на книги било излишно.
190
2
 
23
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До неизвестен 252 Не е необходимо руснаците да подпукат САЩ. Достатъчно е само да ги ощипят и гледай какво става.Ще има : Мамооо, мамицеее !