От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
22
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До до 236 от славянин 238 Знае се че Русия счупи гръбнака на Хитлер , но не и на Германия.Къде е Германия , къде е Русия ?
188
17
 
17
 
! Отговори
неизвестен преди 4 години
Руснаци, като ги подпукатве тия американци, та в миша дупка ги заврете. Нека поне една война да се води на тяхна територия.
187
38
 
19
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До Въпрос-отговорМога да ти продам един куфар, карбонов, струва 700 лева и е на фирма Timberland. Понеже съм хуманист ще ти го дам за 350 лева, наполовина. Побира много багаж, защото се разширява по средата. Та в него можеш да си събереш парцалките от втора употреба и да заминеш спокойно за Северна Корея, Венецуела, Куба или Путкинлeнд. Там КАПИТАЛИЗЪМ НЯМА! А СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ, ЗАЩОТО СИ НЕКАДЪРЕН, прoст и без никакъв ценз. Стани IT специалист и ще взимаш по 10 000 на месец
186
22
 
45
 
! Отговори
Въпрос-отговор преди 4 години
Защо сме в ЕС, а сме най-бедни?Защо сме в Нато и от кого се пазим?Защо Бойко покрива цветанов,а аз си броя стотинкитеЗащо?Писна ми от КАПИТАЛИЗЪМ!!!
185
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отконяване на вниманието от нашенските проблеми.
184
36
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Чувал съм поговорката: "Куче което много лае, не хапе". Та и с путиноидитe е същата работа. По цял ден и нощ само за войни и оръжие говорят. Аз не съм чул и дума от Америка за война, нито какви оръжия имат или разработват. Седят си и си действат тихо и кротко. Това че на комплексираното кремълско Жуже не му харесва, да си лае, не пречи никому. Кервана си върви, Жужето си лае.
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно.Путин не иска война,защото ще е кратка...
182
10
 
25
 
! Отговори
няма как преди 4 години
Братушките имат много по- силно оръжие--Сармат, Кинжал, Воевода,Сатана и още...В YOU tUBE има информация за тези оръжия.Ади по-кротко с Русиия...
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааааа,то и аз мога да използвам ядрено оръжие в Африка или Азия например,защото не е моя континент,така е лесно,защото не е до родината.Но ако е в близост или до родината им,дали пак ще го използват и да пострадат съгражданите им?
180
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговор 1:Не ми трябват бобени зърна като чувам какво говори Жужето.Отговор 2:Психоприми ... и психоприми ... можеби ти си ги измисли.Но Фактът е факт!
179
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си 222- .няма вакуум. Когато руснаците се изтеглиха от Източна Европа, НАТО мигом се изнесе на изток до самите граници на Русия.
178
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неутралитет само когато знамето на НАТО се развее над Кремлин.
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ти дойде след колко много години да обясниш на хората, че те са рабиш, защото харесват Кока-кола и Уестърни. Опита ли се да обясниш на всеки от тях лично?Или си говориш само с мен?
176
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пъти се опитвам да обясня:Русия искат да са империалисти, но не могат горките."Говедарите" както ги наричате,с една проста Кока-кола и Уестърни завладяха света. Много руснаци ще си счупят краката за да се заселят в омразната Америка.За какво спорим тогава, за Жуже?
175
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тонкатаМного си болен, братче! Трябва да се лекуваш. НАТО и краварите щели да те пазят! Колкото овчаря пази стадото. В един момент тегли ножа на тези дето е избрал.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 221Ей кажи кога го даваха това по РЕН ТВ искам и аз да го видя.
173
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдете сигурни ако НАТО се изтеглят на Запад идват руснаците. Всичките тези приказки за "неутралитет" за лошото НАТО се пускат от руснаците. Да не са те а да сме ние това е тяхната логика. Неутралитета колко помогна на Украйна, Грузия или Молдова?
172
12
 
17
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Кого плашат американците с ядрено оръжие? Та на тях само един "Авангард" в Йелоустон им трябва и са избухнали в лава и пушиляк. А ако уцели двата разлома ще се разцепят на две и потънат в океана. Да не се опитват да прехвърлят огъня в Европа, защото бяха предупредени, че този път номера няма да мине.
171
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин се опитва да си върне буфера на Запад но американците му пречат. Украйна, Беларус, Молдова и Прибалтика за руснаците са един буфер, сива зона, нещо като ничия земя. Путин е в нападение не в отбрана, един вълк облечен в овча кожа.
170
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комплексарска политика на комплексирало жуже. А милионите които му вярват(или страхуват) са друга история. А, това е друга история, както рекло едно ченге,след като го попитали защо му е гипсиран крака.