От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!

Русия готова за ответен удар, включително по щабовете на САЩ
14 май 2019 20:00, Елка Василева
383
От Москва: САЩ се готвят да използват ядрено оръжие в Европа!
Снимка: архив, Reuters

САЩ разполагат ядрено оръжие в Европа и това говори за подготовка на Вашингтон то да бъде използвано с разрешението на най-неядрените европейски страни. Това заяви Владимир Ермаков, директор на департамента по неразпространение и контрол над въоръженията в руското външно министерство, пред РИА Новости.

„За съжаление някои зависими от Вашингтон страни се правят, че нищо не се случва или просто се страхуват да се замислят над провокативността на това, че през 21 век на територията на Европа се извършва подготовка за употреба на ядрено оръжие с включването на неядрени държави“, каза Ермаков.

Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

Руският дипломат разкритикува европейските страни за това, че позволяват на американската страна да ги излага на ядрена опасност.

„За какво укрепване на режима на ядрено неразпространение може сериозно да се говори в случай, когато като че ли „цивилизованите европейски страни“ продължават необмислено да поставят себе си на ръба на ядрената катастрофа и пълното самоунищожение?“, зададе риторичен въпрос Ермаков.

Още по темата

Политическият анализатор Павел Шипилин коментира ситуацията по радио Sputnik.

„За съжаление Европа сама себе си прави заложница на американската стратегия за отвеждане на удара от собствената територия. Европейският театър на военните действия отново става приоритетен. Така американците се опитват да убият два заека. Те са разтревожени от нарасналата конкуренция от страна на ЕС. От друга страна американците са разтревожени от нарасналата мощ на Русия. Затова се опитват да ни дезориентират – да отвлекат вниманието ни от истинските цели към периферните. Но Русия вече заяви, че ако по нас бъде нанесен удар, ще бъде нанесен и ответен удар, включително по щабовете. Така че няма да им дадем възможност да ни излъжат. Америка не бива да си прави илюзии за собствената си защитеност и безнаказаност. Едва след това с тях може да се говори сериозно за разоръжаване“, смята Шипилин.


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ти дойде след колко много години да обясниш на хората, че те са рабиш, защото харесват Кока-кола и Уестърни. Опита ли се да обясниш на всеки от тях лично?Или си говориш само с мен?
218
5
 
15
 
! Отговори
до 211 от славянин преди 1 месец
Абе май досега само говедарите са използвали ядрено оръжие във война и то срещу мирно население, не срещу военни!? А руският спецназ във Венецуела вероятно за теб е ''използване на ядрено оръжие''!? Толкова сте ограничени ментално, вие демократите, че не сте в състояние да осъзнавате дебилизмите си!
217
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много пъти се опитвам да обясня:Русия искат да са империалисти, но не могат горките."Говедарите" както ги наричате,с една проста Кока-кола и Уестърни завладяха света. Много руснаци ще си счупят краката за да се заселят в омразната Америка.За какво спорим тогава, за Жуже?
216
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тонката

Много си болен, братче! Трябва да се лекуваш. НАТО и краварите щели да те пазят! Колкото овчаря пази стадото. В един момент тегли ножа на тези дето е избрал.
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 221

Ей кажи кога го даваха това по РЕН ТВ искам и аз да го видя.
214
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бъдете сигурни ако НАТО се изтеглят на Запад идват руснаците. Всичките тези приказки за "неутралитет" за лошото НАТО се пускат от руснаците. Да не са те а да сме ние това е тяхната логика. Неутралитета колко помогна на Украйна, Грузия или Молдова?
213
12
 
17
 
! Отговори
Уточнение преди 1 месец
Кого плашат американците с ядрено оръжие? Та на тях само един "Авангард" в Йелоустон им трябва и са избухнали в лава и пушиляк. А ако уцели двата разлома ще се разцепят на две и потънат в океана. Да не се опитват да прехвърлят огъня в Европа, защото бяха предупредени, че този път номера няма да мине.
212
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин се опитва да си върне буфера на Запад но американците му пречат. Украйна, Беларус, Молдова и Прибалтика за руснаците са един буфер, сива зона, нещо като ничия земя. Путин е в нападение не в отбрана, един вълк облечен в овча кожа.
211
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комплексарска политика на комплексирало жуже. А милионите които му вярват(или страхуват) са друга история. А, това е друга история, както рекло едно ченге,след като го попитали защо му е гипсиран крака.
210
7
 
22
 
! Отговори
Еврейски Троле преди 1 месец
До РАДАН КЪНЕВ

не Европа е обкръжена с Американски военни бази, А русия с Американски !

ясно се вижда как гнусния юдо-масонски елит протяга криви еврейски лапи за да заграби ресурсите на Русия !!!
209
17
 
9
 
! Отговори
РАДАН КЪНЕВ преди 1 месец
НА ЕВРОПА НЕ И ДРЕМЕ ЗА РУСКИТЕ ПОЛУ-ЖИВОТНИ.
ЖИВЕЙТЕ СИ В ВАШАТА ЗЕМЯ, И НЕ ИДВАЙТЕ В ЕВРОПА..САМО В АНГЛИЯ ИМА 3 МИЛИОНА ГЛАДНИ РУСКИ ШОФОРИ НА БУСОВЕ И КАМИОНИ . В ДОЙЧЛАНД ОЩЕ 3 .
208
4
 
8
 
! Отговори
овчи мозъци преди 1 месец
защо нито Хитлер, нито Сталин се опита да окупира Швейцария !?

юдо-масонския елит е концентрират в Швейцария - издълбали са си дълбоки бункери под Алпите (с трилярдите похарчени за т.н. космически програми и "екология")

Ако Путин се реши да унищожи тези сатанински гадове света ще се промени драстично !!!
207
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия няма проблеми с ядрените оръжия в Европа. Ако европейците решат да използва ядрени оръжия срещу Русия, Европа ще бъде превърната в димящ кратер буквално за минути.
206
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ загубиха в Украйна, загубиха в Сирия, загубиха във Венецуела...
205
11
 
10
 
! Отговори
TT преди 1 месец
Aми като искат в Европа да няма ядрени оръжия,да изтеглят и те своите зад Урал. Иначе играта става без баланс...
204
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако НАТО изпозлва ядрено оръжие срещу Русия САЩ и ЕС ще бъдат унищожени на 100%.
203
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой използва първи ядрено оръжие в Европа това ще са руснаците. Правят точно това в което обвиняват враговете си. Вземете например Венецуела - именно руснаците изпратиха спецназа, Вагнер и сума ти оръжие във Венецуела но иначе руската пропагандна машина крещи "САЩ се месят във Венецуела". Ами вие какво правите?
202
4
 
10
 
! Отговори
овчи мозъци преди 1 месец
атомните бомби НЕ са предназначени да унищожават градове !!!

1) за да се унищожи град точност 1-2 километра е достатъчна - никой нямаше да се хаби да прави високо точни носители
2) Ако Сталин имаше средства да унищожи бункера на Хитлер а Хитлер имаше средства да унищожи Кремъл дали 2-рата световна изобщо щеше да започне - как мислите промити овчи мозъци !?

атомното оръжие е предназначено да унищожава бункерите на юдо-масонския елит !!!
ето за това имаме вече 80 години мир !!!
201
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разликата между Руснаците и западняците е че Руснаците никога не са ни считали за врагове мрънкаха че сме им били длъжни... а днешните западняци нищо не си им направил и те наричат враг опита го и показва 20 годни еспания франция англия германия и ислямска държава са по голям приятел на България отколкото "приятелският" запад дано Китай за в бъдеще да ни осваободи отт западното робство
200
8
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Руснаците са пълни мaлоумници, но и американците са идиoти. Китайците да не говорим. Бог да пази Европа. Много врагове имаме защото сме завистта на света. Това ще кажа и с това ще свърша.