Huawei: САЩ подценяват силата ни!

Конфликтът с Америка е неизбежен, смята Рен Женгфей
21 май 2019 17:00, Нели Христова
227
Huawei: САЩ подценяват силата ни!
Снимки: Reuters

САЩ подценява силата ни. Това заяви Рен Женгфей, основателят на китайският гигант Huawei и допълни, че конфликтът с Америка е неизбежен.

Коментарът му идва след като Доналд Тръмп обяви национална извънредна ситуация с цел да блокира развиващата се 5G мрежа, разработвана от Huawei.

Още по темата

“Нашата 5G мрежа изобщо няма да бъде засегната. Като говорим за 5G технологии, останалите ни компании няма да успеят да ни настигнат в следващите две, дори три години“, казва Женгфей, цитиран от китайската телевизия CCTV.

"Жертвахме себе си, семействата си за нашия идеал да застанем на върха на света. За да достигнем до този идеал, рано или късно, ще се стигне до конфликт със САЩ“, заканва се той.

Huawei падна в жертва на търговската война между Китай и САЩ, а от Google обявиха, че преустановяват лиценза на компанията за използване на Android. По-късно те смекчиха мярката си и заявиха, че Huawei все пак ще може да поддържа операционната система на вече съществуващите си мобилни устройства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ конкурент значи враг.. Така е в Кравария..
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами 68, както Маркс още преди 100 години доста точно го е описал, еволюцията на капитализма е олигополията. Няма как, когато цялата ти икономика зависи от шепа корпорации, държавата да ги остави да фалират, когато те станат неконкурентноспособни или да се бориш с тях когато започнат да си позволят да се мешат в политиката. Капитала няма националност, именно заради това Китай се превърна в това което е със западни пари.
63
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Това е отвратително поведение на банда жалки комплексари."Има такава банда само че тя се подвизава в Кремъл.
62
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента, в който САЩ се оказаха в конкурентна среда, започнаха икономическа война срещу ЕС и Китай. Това е отвратително поведение на банда жалки комплексари.
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не казва, че комунизма е решението. Просто дивия капитализъм не е, но разни закърнели мозъци, които когато предизвикаш идеологическите им разбирания знаят само комунист или фашист
60
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 62Китайците почнаха да изграждат брандове и сега хората си мислят че са си взели добър телефон пък то качеството на Huawei е като качеството на телфоните реплика.
59
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският начин на мислене: китайците взеха прекалено много да се развиват, дай ги саботираме със санкции. Това явно им е представата за конкурентен пазар.
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58И сега остава да извадиш един комунистически лозунг за равенство и справедливост и нещата ще се оправят ЗАВИНАГИ.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Процес, който се различава от този през 70тте години, когато богатите пак богатееха, но средната класа богатееше с тях. Тогава капиталистите си помислиха, че са измислили съвършенната система, но 50 години по-късно имаме огромни финансови конгломерати, които правят на степен повече пари просто от финансови операции, необлагородяващи реалната икономика с абсолютно нищо, отколкото истинските индустриалци които произвеждат нещо. Това ще ни доката до срив на икономиката в близко бъдеще, мили ми Гань
56
3
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Розовият шoпap преди три месеца наложи мита върху алуминия и стоманата за Канада и Мексико, вчера ги отменил??-на това какво му се вика - не можа ли с Трюдо на върха на г-7 в Канада, да седнат да се разберат като мъже. Трябваше обаче да ги обиди и да си дигне чукалата за срещата с Ким Чен Ун в Сингапур.
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да си толкова наивенХич не съм наивен, просто приказките за свободните пазари са за простите плебеи, да поддържат американската мечта, докато дебелите монополи и картели са се слели с държавата и вилнеят на воля. Тази огромна корупция която вилнее на Запад ще унищожи западната империя. Капиталите продължават да се концентрират в ръцете на все по-малко хора, а средната класа обеднява.
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските комплексари се засегнаха от това как се развива Китай и започнаха икономическа война с него само от злоба.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вгзТогава съветвам абонатите на Виваком да си прекратят договора с оператора щом от оператора използват оборудване на Huawei.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пинки понкиВ Китай и Индия има два свята. Единия е на много богатите а другия е на много бедните.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е кога ще се увеличат митата за вноса на телефони от тази марка в България.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислех да ти пратя линк в youtube относно новите китайски градовеГаньо, хората от селата се заселват в градовете, този процес се нарича урбанизация. Мен ми е ясно кои филмчета искаш да ми пратиш, гледал съм ги и съм се смял, особено на смешните пропагандатори от Vice. Отиди в Китай и виж, тогава ми пращай Ютуб видеа.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Не може да си толкова наивен.
48
6
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Откакто Тръмп показа от къде им идват благините и как може всичко да спре изведнъж, неспират да мрънкат как били едва ли не господари на ВселенатаТръмп не е нито добър мениджър на компания, нито добър президент, а е чисто и просто един голям СПЕКУЛАНТ!На какъв език да обяснявам! За да има дадена икономика стабилен растеж, то той трябва да се базира, на добавената стойност и регулярните данъци. А не на измислени санкции и продажба на оръжия.
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците мн обичат капитализма докато са на върха. В момента, в който обаче дойдат китайчетата да искат са копуват американски банки и корпорации, почват да бият отбой. Нали е свободен пазара, защо изгониха китайските акционери като искаха да купят Бойнг и Локхийд Мартин? Защо не има дадоха намците да купят Мерцедес? Приказки обичат да бръщолевят като трябва да се купи някое петролно находище, ама като дойде някой тях да ги копува и бият отбой.
46
3
 
20
 
! Отговори
пинки понки преди 4 години
Не се бъзикайте с милиардерските държави ,народите може да са им бедни но държавите са им с неограничен ресурс-военен,финансов и човешки!Визирам Китай и Индия.