САЩ прехванаха руски военни самолети край Аляска

Шестте машини били навлезли в буферна зона
22 май 2019 08:35, Елка Василева
141
САЩ прехванаха руски военни самолети край Аляска
Снимка: архив, Reuters

Американски военни самолети са прехванали шест руски военни самолета при навлизане в буферна зона край бреговете на Аляска. Това съобщиха военните на САЩ. Те отбелязаха, че през цялото време руските самолети са останали в международно небе, предаде ДПА.

В понеделник първо два руски Ту-95 били прехванати от два американски F-22. После втора група руски самолети, състояща се от два самолета "Туполев" и два Су-35, били прехванати от друга двойка F-22, обяви Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД).

Руското министерство на отбраната заяви, че четири стратегически ракетоносеца Ту-95 са извършили полети, без да нарушават граници, и че "на определени етапи от маршрута руските самолети били ескортирани" от американски изтребители. В руското изявление не се споменава за самолети Су-35.

По-рано тази година Канада съобщи за други случаи, при които руски военни самолети са навлизали в буферни зони. НОРАД включва САЩ и Канада.

Според Федералната въздухоплавателна администрация на САЩ всяко влизане в буферните зони, известни като Опознавателни зони на противовъздушната отбрана, трябва да се обявява предварително. ОЗПВО край Аляска се простира на повече от 300 км от брега.

През Студената война подобни прехващания се случваха редовно, когато комбинираната американско-канадска ПВО се стремеше към възпиране на съветските бомбардировачи и разузнавателни самолети край северноамериканските граници, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците ще си платят за тая волност.
123
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, тоя път прехващане, следващия...
122
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не само са ги прихванали ами и са ги изгонили ... Великите руски радари дори не са засекли че 500 метра над тях летят Ф22"Ех АНО ЕКСПЕРТЕПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ И ПОНАУЧИ МАЛКО ФИЗИКАСтелт технологията намалява разстоянието на което се открива даден обект - Стелтовета произвеждани от САЩ се крият най-добре от радари в сантиметровия и частично дециметровия обхват на честотитеРадар в Метровия обхват вижда стелта на максимално разстояние(300км) но с грешка +/-500мпод 40км СТЕЛТ ненте
121
1
 
16
 
! Отговори
степан преди 4 години
С рекламите по спокойно току сме купили и някоя щайга Ф22.
120
2
 
16
 
! Отговори
Ерих Хартман преди 4 години
Прехващачите Ф 22 са прИхванали руските самолети за естественото продължение на опашките им ! Бах маа му !
119
6
 
20
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Аляска е Руска....да я връщат докато е време,че после няма да ги спасят и противоатомните им бункери!
118
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само са ги прихванали ами и са ги изгонили в смирисаната им мечешка дупка. Су-35 разбрали че са прихванати едва когато са видели рапторите с очите си. Великите руски радари дори не са засекли че 500 метра над тях летят Ф22. Това се коментира в американските медии, а руските и подчинените им български медии мълчат като риби.
117
8
 
17
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
Аз знам даже за къде точно са ги прехванали - за маpкyча за гориво между малките крилца отзад под опашката са ги прехванали американските самолети :)
116
2
 
18
 
! Отговори
эх мечти... преди 4 години
"САЩ прехванаха БЪЛГАРСКИ военни самолети край Аляска"ХАХАХАХХАХАХХАХХААХХАХАХХАХАХААААААААААААААААА....................
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете в Тубата - новое оружие россии 2018.Интересно е.
114
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ha-ha!Никой не смее да се закача с Руснаците.Велики са нашите Братя Руснаци.Те победиха Наполеон и Хитлер.
113
3
 
15
 
! Отговори
не се съмнявам преди 4 години
До Превет от ФРГ"В Германия всичко е 6."зарасна ли ти вече гейзера от предишната 6-тица с бежанци .......или то маи не беше ти а дъщеря ти ..... на път ли е вече тъмнокожия ти внук ?
112
2
 
26
 
! Отговори
Прихванали ги преди 4 години
а що не ги свалихте бе храбреци краварски - нали сте сербез
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От прехващане и съпровождане явно журналу Гата не вижда разлика :(Всеки има право да съпровожда летателни обекти в близос до своята граница !Това е рутина задача !Обаче медиите обичат да украсяват да внасят щрихи !!
110
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 4 години
До СтаматХапчетата пи ли ги? И онези, задните, също!
109
2
 
24
 
! Отговори
11 преди 4 години
ПрЕхванали са ми швепса...
108
3
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
До колкото знам креченския пролив в 4 км, т.е. между Россия и Аляска са 4 км. Що за глупости сте написали, другари???
107
6
 
5
 
! Отговори
Програмистчето преди 4 години
и какво ме интересува това, защо не си гледате собствената купичка, когато започнете да се интересувате какво се случва около вас, тогава може и да се пооправят нещата. Ето на - вижтеме мен, за 20 минути печеля 1000 лева, и това става не защото ме интересува какво става в Аляска.
106
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бре, русофили, не виждате ли Че Русия е оакала гащите? И бандитът който ме заплашис нож пред входа и ме обра беше страшен и велик.Но си остава бандит.Русия е същата.Дрънкане на оръжие.Нещо да е произвела, за което да се затичаш в магазина?Отговор: Негатив!
105
0
 
11
 
! Отговори
Хванали преди 4 години
С фалшиви новини на коча м.........?