САЩ прехванаха руски военни самолети край Аляска

Шестте машини били навлезли в буферна зона
22 май 2019 08:35, Елка Василева
141
САЩ прехванаха руски военни самолети край Аляска
Снимка: архив, Reuters

Американски военни самолети са прехванали шест руски военни самолета при навлизане в буферна зона край бреговете на Аляска. Това съобщиха военните на САЩ. Те отбелязаха, че през цялото време руските самолети са останали в международно небе, предаде ДПА.

В понеделник първо два руски Ту-95 били прехванати от два американски F-22. После втора група руски самолети, състояща се от два самолета "Туполев" и два Су-35, били прехванати от друга двойка F-22, обяви Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД).

Руското министерство на отбраната заяви, че четири стратегически ракетоносеца Ту-95 са извършили полети, без да нарушават граници, и че "на определени етапи от маршрута руските самолети били ескортирани" от американски изтребители. В руското изявление не се споменава за самолети Су-35.

По-рано тази година Канада съобщи за други случаи, при които руски военни самолети са навлизали в буферни зони. НОРАД включва САЩ и Канада.

Според Федералната въздухоплавателна администрация на САЩ всяко влизане в буферните зони, известни като Опознавателни зони на противовъздушната отбрана, трябва да се обявява предварително. ОЗПВО край Аляска се простира на повече от 300 км от брега.

През Студената война подобни прехващания се случваха редовно, когато комбинираната американско-канадска ПВО се стремеше към възпиране на съветските бомбардировачи и разузнавателни самолети край северноамериканските граници, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
22
 
! Отговори
джо преди 4 години
Брей, страшно се е наелектризирал народа. Имам усещане , че повечето писачи тук са от кръжока на Плевнелиев и Паси . От самата статия е видно , че самолетите не са нарушили граници. Американците също извършват такива полети, това си е рутинна процедура с която се проверява готовността на противниковата ПВО и начина по който реагира.
43
15
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Един ф22 ще свали всеки самолет на раша. Изобщо не говорим за бомбардировачи. СУ и Миг са тежки и тромави машини пред ф22. Като стари дизаловии печки са. Да не говорим за ф35, които пак е още по-Добър и скъп от ф22."Чета и се чудя да се смея ли да плача ли ...МиГ-29А до 900км/ч е по-маневрен от F-16С като първия е с МЕХАНИЧНА система за управление а F-16 е стандартът за Fly by Wire система за управление ползвана от всички модерни самолети сегаF-16С бие F-35 в близък бой 19:1
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Даскала 43А бе ти да не би да си генерал от турския ГЩ, та имаш такава информация?
41
10
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 4 години
До Анонимен 41 Су24 беше свален не от "оня", а от "оная" - беше турецкая льотчица
40
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ф22 ще свали всеки самолет на раша. Изобщо не говорим за бомбардировачи. СУ и Миг са тежки и тромави машини пред ф22. Като стари дизаловии печки са. Да не говорим за ф35, които пак е още по-Добър и скъп от ф22. Каквото и да плямпат имат честта САЩ да са разумни хора иначе до сега да са им изпадали самолетите, както изпадахаа в Турция :)
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби 39Той турчина свали, ама си плати. 28 турски пилоти дадоха фира на един светофар в Анкара. Казват, че и онзи стрелял по Су24 бил сред тях. Интересно, чие ли дело ще е? И сега двете държави са в чудесни отношения, защото пито-платено.Така да се каже, чисти сметки.
38
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Медведите на снимката имат толкова мощни РЕБ системиТочно така е РЕБ-а е толкова мощен че ако медведите не внимават могат да си свалят собствените самолети както в случая със Ил20"Ту-95 наистина има РЕБ система Ил-20 няма да пълен е с електроника но това са пасивни скенери на всевъзможни честоти Ил-20 само лети и записва след това мощни компютри анализират записите след полета. И да Ил-20 е много много по-лесно да бъде свален от Ту-95 - най-малкото два пъти по-малък самолет е
37
7
 
21
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Сваляйте ги тея дразнители. По цял ден висят на нечия граница да се правят на велики. Комплексари. Като турчина Бам и долу. Стига авантаа за тея хюмнетааа пияни."Значи когато Хамерикански и НАТО самолети влезнат в съответните зони в Балтика, северния ледовит океан, Тихия океан или Черно море и бъдат прехванати от Руснаци това е инцидент - Руснаците се държат непрофесионално и т.н.а като се сблъскат със подобна ситуация - Още по-зле Руснаците са ВИНОВНИ че не са ПРЕДУПРЕДИЛИ ...
36
2
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Една от целите на враговете е да направят хорат а опасни вредители недопустимиза живот в Слънчевата система.Милиард водачи на автомобили увреждащи с включени фарове и бели високо вредни скенери/LEd xenon,halogen laserи холограмни оръжия. повърхноста денем и нощем вече се следят обемно като такива.Иска им се да получат разрешение от горе з а ликвидация на хората.С тази цел са подали на хората ядрени оръжия за производство .
35
3
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Съобщава се че нагли престъпници чрез проникващ ДМК /дистанионен мозъчен контрол/ принуждават домашните хора да внедряват все по жестоко вредни съоръжения .Произвеждани под обемно проникващ обсебващ контрол от жестоки врагове имащи връзка с ония ликвидирали /the end of paleosoic eon/палеозойската ера.ПРоизводствените комплекси за холограмни оръжия се обсебват от духове на техни мъртви проникващи на повърхноста през пробиви в биосферата.С Обсебени сателити убиват ледниците.
34
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сваляйте ги тея дразнители. По цял ден висят на нечия граница да се правят на велики. Комплексари. Като турчина Бам и долу. Стига авантаа за тея хюмнетааа пияни.
33
3
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
На 1 април 2018 година с епояви специфично остро проникващо облъчване от север.Беше обявена обстановка в големи региони на северното полукълбо от охраната на планетата. Вижте внимателно специфично облъчване от север на парада на 9.05.2019 в Москва.Има еманации около паветата на площада. констатира се отместване на климатичната охрана над 298. Вчера охраната проучваща Земята с земетресения обяви обстановка заради тежки увреждания от американски сателити обсебени от извънземни нашественици
32
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се прихващате . Стрелба трябва.
31
5
 
8
 
! Отговори
публиката преди 4 години
Омръзнами да чакаме. Айде стреляйте се, че искаме да видим какво ще излезе.
30
3
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 4 години
Едно референдумче и си вън, ако жена ти с *** си гласуват, а.
29
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не е валяло ...в дъжд руски самолет не лети ...Дори и да има путин на парада
28
5
 
20
 
! Отговори
Кубрат СуШев преди 4 години
Кви пи дали пишат тук. Ако миг и су са ръждясали кошари нямаше да има кадафи, садам и сирия. Щяха направо русия да нападнат, ама връа
27
12
 
10
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
То не че е кой знае каква новина че някой прихванал руска щайга ...Примерно За 2018 само ние в Бг имаме 72 прихвата на руски самолети включително и на су 35
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно заблуден"Медведите на снимката имат толкова мощни РЕБ системи"Точно така е РЕБ-а е толкова мощен че ако медведите не внимават могат да си свалят собствените самолети както в случая със Ил20.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вескобуферна зона е от калибъра на "На о. Тамбукту са нарушени американските интереси"