В Русия цяла пролет поставят "надгробни плочи" на Путин

На една от тях пише: "Приказен крадец и лъжец. Политически труп"
6 юни 2019 11:52, Елка Василева
104
В Русия цяла пролет поставят "надгробни плочи" на Путин
Снимка: Twitter

Във Воронеж се появи „надгробна плоча на Владимир Путин“ с надпис „Приказен крадец и лъжец. Политически труп. 1952-2019“. Снимки на надгробния паметник, символизиращ края на политическия режим, са качени в профила на протестното движение „Агит Россия“ в Twitter.

От движението казват, че са получили въпросните снимки чрез бот в Telegram. Засега не е известно кой е поставил надгробната плоча.

 


NEWSru.com допълва, че от началото на пролетта в различни градове и региони на Русия се поставят надгробни паметници на Путин. Дори страхът от преследване от страна на властите не може да спре този процес.

Така например „надгробен паметник“ с изображението на руския президент Путин се появи през април в Санкт Петербург срещу Исакиевския събор. Активистите на движението „Агит Россия“, поставили надгробната плоча, поясниха, че заради „приетите антинародни закони, постоянните лъжи и отвратителното управление Путин е мъртъв за гражданите на Русия“.

В началото на март надгробна плоча със снимката, името на руския лидер и „годините на раждане и смърт“ 1952-2019 беше поставена до сградата на Следствения комитет в Набережние Челни затова, че „Путин е погребал свободния интернет“. За поставянето на плочата местният активист Карим Ямадаев беше осъден на 28 дена арест. Шест дни арест пък получи Николай Переседов, който по думите на Ямадаев му помогнал за транспортирането на реквизита и не е активист.

В Курган „надгробен паметник“ от шперплат с името на Путин се появи на гробището в града. Активистката на „Агит Россия“ Евгения Жукова, която го беше поставила, беше арестувана за 15 дни, но по друго дело – за раздаване на листовки през февруари.

В Свердловска област активистът на Комунистическата партия Дмитрий Карпов е бил извикан в края на март в полицията заради споделяне в мрежата на снимка с „гроба“ на Путин. Карпов обяснил, че съхранява всякаква политическа информация за анализ, тъй като по образование е политолог.

В края на април в Екатеринбург участници в движението „Бессрочка“ /“Безсрочен протест“, започнал през есента на 2018 г. в отговор на пенсионната реформа/ поставиха два символични „надгробни паметника“ с името на президента Путин. Плакатите бяха оперативно свалени от полицаите. След това в дома на Михаил Клюкин, който споделил в профила си снимка от акцията, пристигнали полицаи. На 14 май Клюкин е признат от съда за виновен в нарушаване правилата за провеждане на акция и е глобен с 10 000 рубли.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
6
 
! Отговори
Еее преди 4 години
Така ...и какво е станало....за обида на държавен глава или символи на държавата в много страни има глоби и дори присъди...особено ако е предвидено в закон
74
8
 
10
 
! Отговори
рускини преди 4 години
единственото хубаво нещо в Русия са рускините.Добре ,че налитат много на българи - само се пробвайте по руските сайтове за запознанства.
73
14
 
9
 
! Отговори
боли ме преди 4 години
Къфто и да дойде след него пак ще е руснак. А от руснак добро не може да се види.Иначе смях да става ...
72
2
 
7
 
! Отговори
За 79 преди 4 години
Ама е секси като се пусне по цици Голям палавник ще да е ...
71
3
 
7
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Как се казва ..иганката нападнала лекарите в кабинета,за Путин разбрахме ?
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май на никой не му стиска да пише истината! само глупости и *** истории!има толкова по -важни новини, особено днешните! продажници!
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75по-голям прайдаджия от путин няма - язди гол жребци из тайгата.
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черен руски хумор. Какъвто шефа, такива и "майтапчиите".
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дружба от векове, за векове - България е осеяна са паметници на съветската армия, а руския Гулаг с надгробни паметници на Путин !
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския президент на България бил на инструкции при шефа.Голяма новина, голямо нещо!
65
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лека му пръст - един диктатор по-малко.
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Българския Президент е в Русия и се срещна с Путин(официалната среща приключи преди малко), обаче по въпроса пълно облачно затъмнение...Е то понеже на нас не ни е ясно защо Путин е извикал съпруга на Деси та много трябва да се обяснява.
63
3
 
7
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Не така против братушките за да не завали пак чернобилския дъжд много широко взе да ви става и ще апнете новичока
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радеф и да не е в русия пак по руски си живее
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До невероятно,но факт!Но когато позицията се изразява с простотии,гнусотии и обиди,се печели обикновено отвращение!А тия "надгробни плочи" на Путин са израз на безсилна злоба и пещерна омраза!Ми то вашата тактика се състой именно в това бе другарю
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да 65А Радев кога ще дойде от "братска" Русия да посети България ?...или пак ще го хвърлят с парашута !
59
3
 
5
 
! Отговори
русофил преди 4 години
А не е така путин е най велик и всеможещ няма по юбав човек от него това са фалшиви новини цял свят го люби
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите руснаци вече го погребаха при баба му Путина !Кримнаш унищожи бъдещето на цяла генерация руснаци.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Путин не е ли погребан в Мавзолея, а не някъде из тайгата като куче !?
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата в Р Федерация за избора на президент. Не е демократична . Изборът му е от висшата номенклатура. И неговия образ е само фасада. Какво и как да стане се решава от Кремъл. Народа е стадо и нему се разрешава да мисли и действа в политиката.