В Русия цяла пролет поставят "надгробни плочи" на Путин

На една от тях пише: "Приказен крадец и лъжец. Политически труп"
6 юни 2019 11:52, Елка Василева
104
В Русия цяла пролет поставят "надгробни плочи" на Путин
Снимка: Twitter

Във Воронеж се появи „надгробна плоча на Владимир Путин“ с надпис „Приказен крадец и лъжец. Политически труп. 1952-2019“. Снимки на надгробния паметник, символизиращ края на политическия режим, са качени в профила на протестното движение „Агит Россия“ в Twitter.

От движението казват, че са получили въпросните снимки чрез бот в Telegram. Засега не е известно кой е поставил надгробната плоча.

 


NEWSru.com допълва, че от началото на пролетта в различни градове и региони на Русия се поставят надгробни паметници на Путин. Дори страхът от преследване от страна на властите не може да спре този процес.

Така например „надгробен паметник“ с изображението на руския президент Путин се появи през април в Санкт Петербург срещу Исакиевския събор. Активистите на движението „Агит Россия“, поставили надгробната плоча, поясниха, че заради „приетите антинародни закони, постоянните лъжи и отвратителното управление Путин е мъртъв за гражданите на Русия“.

В началото на март надгробна плоча със снимката, името на руския лидер и „годините на раждане и смърт“ 1952-2019 беше поставена до сградата на Следствения комитет в Набережние Челни затова, че „Путин е погребал свободния интернет“. За поставянето на плочата местният активист Карим Ямадаев беше осъден на 28 дена арест. Шест дни арест пък получи Николай Переседов, който по думите на Ямадаев му помогнал за транспортирането на реквизита и не е активист.

В Курган „надгробен паметник“ от шперплат с името на Путин се появи на гробището в града. Активистката на „Агит Россия“ Евгения Жукова, която го беше поставила, беше арестувана за 15 дни, но по друго дело – за раздаване на листовки през февруари.

В Свердловска област активистът на Комунистическата партия Дмитрий Карпов е бил извикан в края на март в полицията заради споделяне в мрежата на снимка с „гроба“ на Путин. Карпов обяснил, че съхранява всякаква политическа информация за анализ, тъй като по образование е политолог.

В края на април в Екатеринбург участници в движението „Бессрочка“ /“Безсрочен протест“, започнал през есента на 2018 г. в отговор на пенсионната реформа/ поставиха два символични „надгробни паметника“ с името на президента Путин. Плакатите бяха оперативно свалени от полицаите. След това в дома на Михаил Клюкин, който споделил в профила си снимка от акцията, пристигнали полицаи. На 14 май Клюкин е признат от съда за виновен в нарушаване правилата за провеждане на акция и е глобен с 10 000 рубли.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
11
 
! Отговори
Либуфта на народа преди 4 години
Към Вовка Офшорното ше се види като го изнесат с краката напред от КремълДотогава ще го обичат 150% от руснаците
34
9
 
15
 
! Отговори
Страхил преди 4 години
Кремълските троляги във форума се развихриха с пълна сила. Снощи един откровено си призна, че за тролинг им плащат от руския център на Шипка 6. Смятайте що за стока са.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как искат само да завладеят Русия и да разграбят де що имаИ защо да я завладяват? Само разходи да се плащат. Руският елит е фен на Запада - децата им учат там, всичките им пари са там, яхтите и дворците - също. От какъв зор да завладяват нещо, като хората, които управляват Русия, сами им носят суха пара на крака?
32
11
 
18
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Доста са се развихрили русоробите от селата. Готови са да продадат маика си за 30 копейки да стане БГ руска губерния разчитайки че ще плащат 60ст. бензин като едно време или за 5 лв ще напълнят цяла торба от Наркоопа във видинско....
31
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западът няма нужда да граби Русия - самите руски олигарси, депутати, сенатори и прочее чинушки скубят яко руснаците, а после сами носят парите на Запад :)След което обясняват на обраните, че Западът е лош, разбира се.
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК ЗА РОДНАТА РУСИЯ НИКОГО НЕИНТЕРЕСУВАЩА СТАТИЯ...
29
7
 
9
 
! Отговори
ДО 31 преди 4 години
Колега ти направо не си в ред-какъв ционизъм ,нацизъм империализъм те гони с психотропни вещества ли са ти обработвали психиката--ти и една ракия не можеш да изпиеш спокоино използвай интернета за друг овиж известни курорти щатите усети света--престани да си изливаш ненормалните усещания за световен ред ,превъзходство на Русия и прочие --*** се лекувай. Това важи и за другите като теб бегълци от здравни заведения...
28
11
 
11
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 30хаха руско-китайски световен ред...оди се гръмни. То никой не иска да им купува ладите,даже самите те си ги изтеглиха от магазините си поради липса на интерес. Те *** нямат ноу хау като на американците,просто каквото и да произведат все излиза танк или уаз. Те по селата като онова село Францево дето хората пътуват с дрезина по релси през горите щото няма пътища и то само лятото.И местните напускат. Та...друго си е чернокожия електротехник от балтимор да взима 1800$
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин че спря грабежа и изгони крадцитеНаскоро хванаха някакъв полковник с 12 милиарда рубли кеш. Предният рекорд беше 8 милиарда. На фопна на тези цифри, Боко и Ко нервно курят в сторонке.Прав си, изгонили са крадците и са довели абсолютни ворове :D
26
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ел Вас.не ме интересува,че няколко шорошки *** в Русия лепяли некролози на Пунин,това не е от значение ,във всяка страна има някой и друг ***..По важното е,че в момента в Русия ръководителите на двете най велики свръхсили Руссия и Китай -Владимир Путин и Си Дзипин съвместно напечатаха некролога на ционистката кашерна клоака -САЩ и обявиха края долара и на световния ционистки(ред) и началото на Руско-Китайския нов световен ред. Това са важните новини ,а не елче твоите жълтини
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Затова спонсорират различни НПО-та да ровят в ла...."До чичо ГошоОт друга страна виж каква интересна новина изрових току-що:Пиндостанските фирми излязоха на 1-во място по обем на пряките инвестиции в руската икономика за 2018 г.
24
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Тези плочи ги слагат американските ***. Ако не беше Путин, Русия вече 19 г. нямаше да я има, а щеше да има 4-5 нови държави на нейно място с купени оправляващи като нашите, които щяха да дадат изкопаемите богатства на западните транс-национални компании за жълти стотинки. Помислете, кого обичаше запада ?! Разбира се, пияния Елцин.
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правно че е лъжец и крадец. Няма право милиардите да са на негова сметка. Парите щом са на мафията неможе да си ги преписва като лични .
22
8
 
19
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Путин прави много грешки като позволява на еврейското лоби в Русия да си "разиграват коня" а не ги шамароса като Сталин...те и за това го мразят де. Как искат само да завладеят Русия и да разграбят де що има както направиха в БГ
21
8
 
23
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
И в Русия,също както у нас се намират национални предатели.Кой беше оня "професор" който казваше,че у нас не е имало турско робство?Просто ястребите от САЩ ще си изядат топките от злоба,че не могат да победят Русия във военната област.Затова спонсорират различни НПО-та да ровят в ла....
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава на последния стожер на мира, човешките ценности и морала.
19
14
 
26
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Даа,западните бандити и техните роби,никога няма да простят на Путин че спря грабежа и изгони крадците....
18
22
 
17
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Лека му пръст и това е.Добре че живеем в България иначе отдавна да сме жители в подземията на КГБ в Москва.Тяхното може да се сравни с АД и те варят в казани с бояришник грешниците.Не случайно Балканите са родината на Демокрацията-Древна Гърция и Древна Тракия.....и всеки може да си прави каквото си иска без да се плаши от преторианската гвардия на комплексирания джуджак
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е стара бетонна колона , и два листа хартия..
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега, след 20 години царуване на цар путеран, КОЯ от споменатите 5 точки се е променила???Демогравският срив е спрян и обърнат, като населението расте.Националната сигурност е гарантирана и армията е управлявана (не на самотек), като показва не еднократно способности да брани националният интерес.Ядрените мощности се модернизират, като международните договори всячески се спазват. За сравнение САЩ се изтеглиха едностранно от договори ограничаващи ядрените сили.и още...