Трима загинаха при взрив на танкер в Дагестан

Инцидентът е станал при източване на петролни продукти
Обновена: 11 юни 2019 16:10 | 11 юни 2019 16:10, Елка Василева
5
Трима загинаха при взрив на танкер в Дагестан
Снимка: архив, Reuters

Трима души загинаха при инцидент с руски танкер в търговското пристанище на дагестанската столица Махачкала на Каспийско море, предаде ТАСС, като се позова на федерална транспортна агенция "Росморречфлот".

Още трима моряци са настанени в болница, съобщиха здравните власти.

Според източник от регионалните спешни служби на борда е имало общо шестима души.

По данни на федералното министерство на извънредните ситуации, рано тази сутрин в търговското пристанище на Махачкала, при източване на петролни продукти от руския кораб "В.Ф.Танкер-16" на компанията "Волжское пароходство", в машинното отделение е избухнала газовъздушна смес.

Възникналият пожар е локализиран, но потушаването е трудно поради високата температура в машинното отделение, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Кошмар...
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБраво троби, очаквахме те на амбразурата! Защити *** или поне драсни, че това дегестанците нямат нищо общо с тях, нали трябва да си защитиш надника.
3
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"те са известни с "невероятните" стандарти за безопасност, най-вероятно някой пиян руснак е пушел цигара докато е гледал нивото на отворения танк."Ех ЕкспертеКазха ти нещо се е взривило в машинното отделение. Нали се сещаш че и на най-тъпия конструктор ще хрумне мисълта за противопожарна преграда между машинното и основните резервуари. Ако бяха гръмнали основните резервоари кораба дори и да е 3000БРТ щеше да има много по-голяма новина и съответно разрушения и жертви.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 6 човека екипаж си е чиста баржа. А те са известни с "невероятните" стандарти за безопасност, най-вероятно някой пиян руснак е пушел цигара докато е гледал нивото на отворения танк.
1
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Причините може да са много-корабът явно е някакъв бункеровчик -едва ли е повече от 3000 т БРТ- но тука говорим може би за загазоване - дали от преграда помпено отделение - липса на вентилация , дали препълване на горивен танк -Причините може да са над 1000 !!- от преносна лампа - до отворена гърловина или на бункер стайшъна шланговката не е била с пластини за неутрализирането на статичната искра от движението на флуида- При корабите има всички видове пожари- от долу нагоре - отгоре надолу !