"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20,
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва сега руснаците да направят филм за Фукушима,като особено акцентират върху ПРИЧИНИТЕЛЯ НА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО И ПОСЛЕДВАЛОТО ГО ЦУНАМИ!!!А след това и за размера на последствията от ядреното замърсяване не само на японското крайбрежие,но и на целият световен океан,ЗА КОЕТО ЦЕЛИЯТ ЗАПАДЕН,"ДЕМОноКРАДИЧЕН СВЯТ МЪЛЧИ УПОРИТО!Нищо,че това е засметка на СС(Световното Стадо)!
405
2
 
6
 
! Отговори
Е кво, преди 4 години
не е станало ли, или не са се мъчили да го прикриват! Съветски реактор не можел да гръмне, това е някакъв локален пожар! И да малки неточности, като униформа и модел автомат, това ли е същественото? Кой живее в Припят след 30 години?
404
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът - това е Чернобил.
403
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако ще споменаваме Фукушима - там японците не се опитаха да скрият истината, нямаше цензура и информационна мъгла, нямаше и такава катастрофа, защото хората се подготвиха, така че, драги комунисти, взимайте пример от японците как се прави.
402
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги комунисти, тук говорим за Чернобил. Чаткате ли? Има го и в заглавието. За Америка, за Китай, за Фукушима, за империализма си има други статии - тук говорим за Чернобил. Типично за комуниста - влязъл в статия за Чернобил и дрънка ли дрънка за някакви америки, за някакви фукушими...
401
7
 
4
 
! Отговори
4 преди 4 години
А кога за Фукушима , Виетнам с избитите 3 млн , Афганистан.......?
400
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво каскети, кефите ме с вечните си опорки срещу п0сраните ви з***дници от типа на "ама то Фукушима това......" и "защо в Америка бият негроците". Нищо не може да оправдае рушняшката глупост, наглост и безочие.
399
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите много мразят Чернобил, защото Чернобил показва какво всъщност е комунизма. Комунизмът - това е Чернобил. А знаете ли как се казва централата? Комунистите и за това не обичат да говорят - казва се Ленин.
398
8
 
5
 
! Отговори
рускиня до 405 преди 4 години
"население е било предупредено и хранено с чиста вода"? Допреди 2 години в магазини на Кауфланд в България продавали риба пангасиус - ако би внимателно зачели надписи на опаковка - е било посочено че уловени в морето близо до фукушима и точно след катастрофа, при условии че било установено изтичане на охлаждаща вода в морето.Но ако твърдиш ,че твои увреждания мозъчни от чернобил - готова съм да го приема за истина
397
10
 
6
 
! Отговори
рускиня до 406 преди 4 години
Драги,свои лъжи плямпай другаде.1.Голодомор най-вече засегна Поволжье,което няма нищо общо с Украйна.2.Предизвикан голодомор от искането на САЩ заплащането за машини,необходими на страната само със зърно.3.Като крякате за Чернобил,защо забравяте за катастрофа в Tree Mile Island - американци също не бързали да уведомяват когото и да било за нея - за нея кога ще направят филм. Ами за Фукушима?4. Познаваш хора живели при голодомора?Уха-значи много добре им се отрази гладуването на дълголетие
396
6
 
12
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
Щом тракаш глупости на клавишите значи не знаеш голодомор, затова не предизвиквай съдбата с червената си пропаганда. Голодомор е когато няма семейство без някой умрял от глад, когато за пръв път опитваш вкуса на хляба когато си на 15 понеже до тогава си ял каквото намериш в гората, буквално си пасъл трява а единственият хляб е бил от прах на акация и са те стреляли докато я береш. Това докато живееш на един от най-хубавите черноземи на планетата - в Украина! Познавам такива хора. Млъкни и се скрий!
395
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ми говорете за Фукушима и други аварии, там населението беше предупредено и хранено с чиста храна и вода.Въпроса е защо ние не бяхме предупредени и обгрижени от "грижовната" комунистическа власт.Ето тук лъска истинската същност на комуниста- той е съгласен народа му да изяде тонове радиация,но не и партията и режимът да претърпят морален укор,те са непогрешими!?Никога не вярвайте на комунист- жаждата му за власт и да прави несвободни другите оправдава всяка лъжа която ще Ви каже.
394
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, ако в Козлодуй забележат нередност, все едно някой ще се втурне да информира народа, че и работещите там.
393
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно Гечев ми каправи заплатата 5 долара през 1996-7 г., като икономически министър. Учудвам се че има безочието да се появява на трибуна. Учудвам се че е депутат от БСП и кандидаат за Евродепутат. НАГЛЕТЦИ!!! Жан Виденов имаше повече достойнство - скри се.
392
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я СЕГА ДА СЕ ВЪРНЕМ У НАС 1.1996/2.1997Г- СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА, 1 ДОЛАР 3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ- НЯМА 1 ДОЛАР- ЩЕ ИСКАТЕ СМЯНА НА СИСТЕМАТА- ЕЙ ВИ НА, ЗАМ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ГЕЧЕВ- ТОВА НЕ Е ГЕНОЦИД ЛИ...
391
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛАГЕРИТЕ ГУЛАГ НЕ СА ДЕМОНИ, ТЕ СА ФАКТ- 1918Г-1951Г- 32 000 000 ЗАГИНАЛИ ОТ ПРЕУМОРА, ГЛАД, ИЗТОЩЕНИЕ......
390
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕМОНИЗАЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАЛО ЗНАЧИ- А ТОВА НЕ ТРЯБВА- Я СЕГА ДА ВИДИМ- ГЛАДОМОР- ПРОЧЕТИ КАКВО СЕ СЛУЧВА НА ТЕРИТОРИИТЕ НАСЕЛЕНИ С УКРАИНЦИ ПРЕЗ 1931/1932Г- 26 ДЪРЖАВИ ПРИЗНАВАТ ГЛАДОМОР КАТО АКТ НА НАСИЛИЕ ЧРЕЗ ГЛАД- ГЕНОЦИД.
389
5
 
2
 
! Отговори
Играта свърши преди 4 години
Играта свърши.Бързо в WCто ***. Няма кой да те бърше - акуто там остави. Захабен експонат стар експонат без лице е твоя сурат добре познат на целия свят с вид на д****. Ех, балонът се спука. Маската там остави. Кой изяде суджука, кои надеждата - сви? Опашати лъжи. Красиви лъжи. Ти недей ни лъжи. Кой ги казва, кажи.
388
3
 
2
 
! Отговори
Играта свърши 2 преди 4 години
Играта свърши.Скъсай билета за вход.Играта свърши. Дипли си имот след имот. Докога ще те уча. Кофпомпата здраво грабни, награби го маркуча и гаси ли, гаси.Играта свършиТъй и тъй се н****.Ще започнеш ли нова игра?Опашати лъжи. Красиви лъжи. Ти недей ни лъжи. Кой ги казва, кажиИграта свърши.
387
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
През май-юни 1986 г. в България се провежда междулабораторно сравняване на резултатите във връзка с радиационната обстановка в страната след аварията в Чернобилската АЕЦ. Участват следните лаборатории: Лаборатория пo радиоекология и радиоизотопни изследвания към НИИП "Н. Пушкаров", Централната лаборатория по Ветеринарносанитарна експертиза и екология към Националната ветеринарно-медицинска служба,