"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20,
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
16
 
6
 
! Отговори
BatBulgar преди 4 години
Това беше постановка на ЦРУ. Съветския съюз беше жертвата... Това е ясно и на малките деца!! Спрете западната пропаганда.... вредна е за планетата!!!
365
5
 
12
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Един от Навалицата.Познатите ми гледаха със сълзи в очите.Познавам добре тази реалност.навремето, защитавайки българския интерес се обявих против неправилния монтаж на машините от съветските специалисти.Успях да върна 2-*** в Москва и доказах, че част от оборудване се самозапалваше, измених проекта за да намаля шума в командната зала от120 децибела-нямаше изолация.Шефът на руснаците, генерал от КГБ ме обвини в саботаж на социализма и българо-съветската дружба. Представете си последствията.
364
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам над олгиново и кремъл ВСЕКИ ден да вали подобен дъждец
363
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Чернобилската авария, се води огромна борба за ограничаване на последствията - през целия месец май 1986 г. се води борба да не се допусне втори взрив в реактора, който е щял да бъде пагубен за милиони хора и за Европа. За ограничаване и ликвидиране на последствията Съветския съюз изразходва тогава над 50 миларда долара. Така че най-страшното, което е могло да се случи все пак е било предотвратено
362
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви лаборатории са били запечатани през май 1986 г. В България - това е поредната лъжа и слух. Всички лаборатории - и В БАН, и централната лаборатория, и в селскостопанската академия, и в армията работят по това време. Има безкайно много свидетелства и факти за това
361
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
Ами те са ги получили на практика! Хиляди измряха от много агресивни бързоразвиващи се форми на рак. Тръгна една вълна от тогава на болни. Това че никой не е правил масови изследвания за облъчване не значи че, не го е имало. Или казваш, няма доказателство, няма престъпление, всичко е заметено под килима. Престъпните действия са престъпни независимо дали резултатът е успешен или не. Съд за тях и за доносниците , които бяха толкова много, затова и днес толкова *** защитават онзи престъпен режим!
360
1
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 365Ти луд ли си? Как Шчербицки ще прескочи Москва? Чернобил е до Киев, но Лубянка е в Москва. Пък и винаги в Гулаг близо 60% са били украинци, те добре знаят как действа КГБ.
359
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И като падаха капките прогаряха плочките и бордюрите, нали?"++++Ето това е "чyгун" а не човек!
358
8
 
3
 
! Отговори
До 363, 358 преди 4 години
Очевидно е бил опасен дъждеца, ако се съди по това какви глупости пишете. Всички тябваше да измрат от лъчева болест, казвате, за да определите ситуацията за "опасна"! ... Вие нормални ли сте?
357
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 361И като падаха капките прогаряха плочките и бордюрите, нали?
356
2
 
14
 
! Отговори
до грамотния преди 4 години
Защо след като радиоактивният дъждец не е бил опасен, за първи път тогава политбюро стоеше на манифестацията на различен балкон - тотално под навес? това беше толкова МРЪСНО. Знаели са, и се криеха а хората маршируваха на дъжда. Казваш е ок че са ни казали за инцидента ДНИ по-късно. А дали щяха въобще да кажат ако не гръмнаха всички световни медии, включително ббс и свободна европа които масово слушахме?Мисля че нещо много базово не ви е наред в главите на комунистите. Може би е от дъжда а може да е от идеологията или вродено.
355
2
 
9
 
! Отговори
за дъждеца, преди 4 години
До Анонимен"Ако този дъждец над София беше толкова опасен,"че кой е казал, че няма поражения?Онова ископаемо, дето го съдеха през 90-те? Главният държавен здравен инспектор?Досадно е да се говори с хора, които никога не са измервали радиоактивност.А тези които можеха тогава им запечатваха лабораториите.Защото нищо нямало.
354
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чернобилската авария става в Украйна. Голям дял за нейното възникване имат украинските ръководители и оператори в централата, чиито действия са професионално неграмотни и безотговорни. Щербицки, който по това време управлява Украйна, е трябвало да обяви национален траур и да отмени всякакви чествания. Той се показва като човек, който е склонен да се огъва и не може да носи отговорност в пълна степен
353
4
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
защо ще ги съдят? западът дори чернобил напарави по-добре от тях!
352
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този дъждец над София беше толкова опасен, след него хиляди софиянци трябваше да получат остри симптоми на лъчева болест, които са добре известни. Обаче няма такъв факт, нито някаква епидемия. Досадно е човек да се разправя с полуграмотни индивиди и възпалените им фантасмагории
351
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "един от навалицата" След като "помниш" тогавашните събития покрай Украинската АЕЦ,,Трябва и да "помниш"! Че имаше обръщение на Политбюро на ЦК на БКП по него време.И да Не веднага след катастрофата в Украйна .Но няколко дни след това.Явно са сметнали Че за 1 час няма как да се придвижи радиоактивният облак към България.Но ни осведомиха!.Не яжте зеленчуци от градините си! Помня тогава.Че марулята в градината ни.Така и си увяхна НЕОТКЪСНАТА и консумирана! И всичко останало в градината ни!
350
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен358 преди 4 години
Моят чичо не го преживя - скоро след него започнаха странни симптоми и му откриха рак, който се разви толкова бързо и агресивно, че изуми докторите. След година и нещо си замина на 40 години, здрав, трениран, силен, весел човек. Просто не се е изкъпал след този дъждец и се е прибирал пеша, за да се разхди...И мен ме валя, но нещо ме накара от вратата да вляза в банята.Въобще що за аргумент имаш - хиляди го преживяли значи няма престъпление?! Всички ли трябваше да се капичнат? Каква наглост!
349
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 352 преди 4 години
Много точно го подчетават, руските КОМУНИСТИ. Влез във форумите и прочети: руснаците много даже харесват филма! Имат малки забележки за разни подробности от бита, неавтентичен вестник и т.н. но си признават че, даже и в тях филмът е максимално точен за разлика от техните филми за запада. Те се радват на сериала защото и те са излъгани и употребени!Само вие българските каскети подкрепяте това престъпление. Сигурно защото бяхме на първо място от соц лагера по брой на доносници на глава на населението. Затова Бг е още на този хал - от толкова саботьори които се страхуват от възмездие!
348
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 356..Напротив за съжаление уви! Вярват им!.Но само децата!-:)
347
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз това мога да кажа, че плътността на радиационно замърсяване над България вследствие на Чернобилската авария е поне 10 000 пъти по-малка от радиационното замърсяване в стокилометровата зона около Чернобил. Изобщо не твърдя, че пораженията за България не бяха сериозни, но очевидно те се преекспонират с нечистоплътни политически цели. А всички брътвежи за "страшния" радиоактивен дъжд в София на 1 май 1986 г. са направо смехотворни. Лично аз го преживях без никакви проблеми, както и хиляди софиянци. Това е фактът