Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците

Руският президент изправен пред народното недоволство
Обновена: 20 юни 2019 16:14 | 20 юни 2019 16:10, Елка Василева
301
Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците
Владимир Путин. Снимка: Reuters

За първите два часа от "Пряката линия с Владимир Путин", в която руският президент отговаря на живо на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 27 въпроса, предаде ТАСС. Те бяха основно свързани с вътрешни проблеми като национални проекти, заплати, недостиг на медицински работници в регионите, събирането на отпадъците, екологията и ипотеките за многодетните семейства.

Изправен пред нарастващо недоволство, Путин обеща да подобри жизнения стандарт на руснаците, отбелязва Франс прес.

Прекалено ниски заплати, увеличаване на цените и на стойността на комуналните услуги, разнородни различия между регионите - тези теми, засегнати в първите въпроси, адресирани до президента, отразяваха трудностите, които изпитва населението.

Това е 17-ата "пряка линия", организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа и се излъчват директно по телевизията. Тази година "пряката линия" е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС, отбелязва Франс прес.

Правителството увеличи възрастта за пенсиониране за жените от 55 на 60 години, а за мъжете от 60 на 65 години, припомня Ройтерс. Рейтингът на Путин пък падна от рекордните почти 90 процента, отчетени през 2015 г., на 64 процента.

Путин призна, че има временни трудности, свързани с тези мерки, но увери, че те започват да дават своите плодове и да са от полза за икономическата ситуация, предаде Франс прес. Той веднага обеща "увеличаване на нивото на живот и на нивото на доходите" на населението, което намалява постоянно от няколко години. Путин увери, че иска да реши наложителните проблеми като състоянието на системата на здравеопазването или проблема с отпадъците.

В днешната "пряка линия" гражданин от Самара се оплака колко трудно е да се гледа семейство със само 10 000 рубли на месец (158,07 долара) и попита Путин: "Кога ще се подобри животът?", предаде Ройтерс.

В отговор президентът каза: "Истина е, че реалните доходи намаляват от няколко години. Най-големият спад беше през 2016 г., но сега доходите постепенно започнаха да се възстановяват". Той приписа вината за спада на нестабилните енергийни пазари. Путин изтъкна, че програма, наречена "Национални проекти" и предвиждаща големи инвестиции на държавни средства, ще увеличи жизнения стандарт на руснаците. "Резултатите от това трябва да бъдат усетени тази година и следващата година", обеща той.

Над 1,8 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, пояснява Франс прес. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Сред оправените въпроси, които бяха показани на телевизионния екран, имаше такива, които гласяха: "Един единствен въпрос: кога ще си отидете?", "Моля ви, спасете Русия?" и "Какво ще стане, когато няма да има повече петрол и газ", допълва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахахахахахаха :)))))))))Кога точно Русия е дала добър стандарт на гражданите си? :))))))))) Историята не помни такова нещо :)))) Освен да плашат света с унищожение тази кочиина друго не може.
199
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те просто вкарват всичките си пари в нови оръжия. Основното занимание на Просия е война и грабеж.
198
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Един единствен въпрос: кога ще си отидете?",------------------ВСЕ ЕДНО ДА ПИТАШ СТАЛИН
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакам с нетърпение за да имигрирам за Русия!, нищо че самите Руснаци бягат от там, ***!
196
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ботоксово джудже не разбира ли че става за смях с тия глупости.
195
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже какви нещастници са руснаците....
194
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха....
193
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои ни сравняват с Русия. Няма лошо, но не бива да се забравя ендо - Русия има петрол, газ и какви ли не други полезни изкопаеми.А минималната им заплата е 300 лева. Наскоро гледах клип за някакви стачкуващи медсестри в държавна клиника - заплата 12000 рубли на месец. Аз им се чудя на тези хора, плуват в петрол и взимат 300 лева (то 12000 рубли са горе-долу толкова), докато в същото време Русия има най-много милиардери в света. Как му вярват на този - не знам.
192
2
 
15
 
! Отговори
Дедо ви преди 4 години
Изчерпателна гавричка от руския сайт "Пикабу". (Там се вижда най-добре животът на руснаците - цялото съдържание се публикува от самите потребители на сайта.) "От пряката линия с Путин научих, че медицинските сестри получавали средно 35 000 рубли. Жена ми носи вкъщи 12 000. Хъм, как да я убедя да ми дава и останалите?"Това е, господа-другари ***. За 20 години путинска клептокрация си останаха на равнището на полуумрялата България или даже малко отдолу. Велика империя е Русия, а?
191
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 17-та поредна година Путин обеща по-висок жизнен стандарт. Щеше да е смешно ако не беше тъжно.
190
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците---------------ТО ТАКА И СССР ОБЕЩАВАШЕИ ПОСЛЕ ЕДИН РЕАКТОР ГРЪМНА
189
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ МЕ ОТРОВИ С УРАН
188
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ=ЧЕРНОБИЛ
187
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ=ПРОКАЗА
186
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ ЗА НИЩО НЕ СТАВА
185
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деньги нет , держитесь
184
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ Е БОГАТА И БЛАГОДЕНСТВАЩА, ЗАПЛАТИТЕ СА ВИСОКИ, ПЕНСИИТЕ СЪЩО, ЛИХВИТЕ ПО ЗАЕМИТЕ СА ДОБРИ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НА СВЕТОВНО НИВО, ТАМ ИМА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ, НЯМА БАНДИ, НЯМА МУТРИ, НЯМА ФАЛИРАНИ БАНКИ, НИКОЙ НЕ ИСКА ДА НАПУСКА ОТЕЧЕСТВОТО СИ, ЦЯЛАТА МИГРАЦИЯ Е СЪСРЕДОТОЧЕНА НЕ В ЕВРОПА А В РУСИЯ, ЗАЩОТО ТОЧНО ТАМ СА ВИСОКИТЕ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ ЗА БЕДНИТЕ, ПОЗНАВАМ ДЕСЕТКИ, КОИТО СЕ ИЗСЕЛИХА НЕ В ЕВРОПА А ТОЧНО ТАМ ЗАРАДИ ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ.ИКОНОМИКАТА Е УСПЕШНА.ЕВРОПА Е В РУИНИ.
183
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че Путин ще мина и без вашите съвети...
182
7
 
20
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Диктатора пак говори глупости. Скотове.
181
4
 
29
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
Откакто Русия и Турция се хванаха за ръчички,потъват заедно в Азиатското блато.Съдбата на лузърите.