Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците

Руският президент изправен пред народното недоволство
Обновена: 20 юни 2019 16:14 | 20 юни 2019 16:10, Елка Василева
301
Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците
Владимир Путин. Снимка: Reuters

За първите два часа от "Пряката линия с Владимир Путин", в която руският президент отговаря на живо на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 27 въпроса, предаде ТАСС. Те бяха основно свързани с вътрешни проблеми като национални проекти, заплати, недостиг на медицински работници в регионите, събирането на отпадъците, екологията и ипотеките за многодетните семейства.

Изправен пред нарастващо недоволство, Путин обеща да подобри жизнения стандарт на руснаците, отбелязва Франс прес.

Прекалено ниски заплати, увеличаване на цените и на стойността на комуналните услуги, разнородни различия между регионите - тези теми, засегнати в първите въпроси, адресирани до президента, отразяваха трудностите, които изпитва населението.

Това е 17-ата "пряка линия", организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа и се излъчват директно по телевизията. Тази година "пряката линия" е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС, отбелязва Франс прес.

Правителството увеличи възрастта за пенсиониране за жените от 55 на 60 години, а за мъжете от 60 на 65 години, припомня Ройтерс. Рейтингът на Путин пък падна от рекордните почти 90 процента, отчетени през 2015 г., на 64 процента.

Путин призна, че има временни трудности, свързани с тези мерки, но увери, че те започват да дават своите плодове и да са от полза за икономическата ситуация, предаде Франс прес. Той веднага обеща "увеличаване на нивото на живот и на нивото на доходите" на населението, което намалява постоянно от няколко години. Путин увери, че иска да реши наложителните проблеми като състоянието на системата на здравеопазването или проблема с отпадъците.

В днешната "пряка линия" гражданин от Самара се оплака колко трудно е да се гледа семейство със само 10 000 рубли на месец (158,07 долара) и попита Путин: "Кога ще се подобри животът?", предаде Ройтерс.

В отговор президентът каза: "Истина е, че реалните доходи намаляват от няколко години. Най-големият спад беше през 2016 г., но сега доходите постепенно започнаха да се възстановяват". Той приписа вината за спада на нестабилните енергийни пазари. Путин изтъкна, че програма, наречена "Национални проекти" и предвиждаща големи инвестиции на държавни средства, ще увеличи жизнения стандарт на руснаците. "Резултатите от това трябва да бъдат усетени тази година и следващата година", обеща той.

Над 1,8 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, пояснява Франс прес. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Сред оправените въпроси, които бяха показани на телевизионния екран, имаше такива, които гласяха: "Един единствен въпрос: кога ще си отидете?", "Моля ви, спасете Русия?" и "Какво ще стане, когато няма да има повече петрол и газ", допълва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 180,Грешиш, изобщо не е заспал руския народ, но си спомни старата максима- "При условие, че нещо зависеше от изборите, то отдавна щяха да ги отменят!" Пък Путин, ако иска по-добър живот за сънародниците си, като за начало да застави правителството да приеме проектозакона на ЛДПР, подкрепен от "Справедлива Русия" за увеличаване на МРЗ до 25хил. рубли. Съмнявам се обаче, че Путин желае точно това!
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А жизнения стандарт на булгapaко е урнебес! И него никой немож го излъга, щото толкова е умен, че чак изчезва! Хитрец, а?
158
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я! Изчезващите пелтечат нещо... Нема за коги вееее. Нема! Краааааа!Не го казвам аз, оон го казва!
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е Путин да се държи нагло и да обещава на ангро всичко каквото искат да чуят руснаците. Толкова заспал народ много лесно се манипулира с голи думи. Пък и самодържеца като знае че никой няма да му дири сметка дали си изпълнява обещанията го е ударил съвсем през просото.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешиш царица е и в двете
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в русия дори злобата им е ЩЕ
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е не само цар на Русия, той е цар и на обещанията.
153
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ООН греши! България няма да изчезне след 70 години. Много по-скоро ще е....
152
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вyлгapите ще изчезнат, а руснаците ще пребъдат! А вие си плескайте глyпocти колкото искате! Или поне докато се затриете, че после нема да можете! Гаранция!
151
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаааааа, тъпoтo племе ще бъде финализирано! Перфектно!
150
7
 
0
 
! Отговори
Доклад на ООН преди 4 години
Бългapaците ще изчезнат скоро! Това е супер хубава новина!
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай си там вашите 9 000 рубли че нямат нито 200 лева нито 100 долара и недавай акъли олгинче
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да го оженим за Нинова да си се лъжат взаимно господин и госпожа лъжа ...
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
158 долара за 3-4 членно семейство...После пак ми обяснявайте колко били евтини там парното и бензина. 300 лв са си 300 лв, колкото и да ги сгъваш, за повече от хлеб и кисело млеко не стигат.
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малката булка пак в ролята на лъжливото овчарче
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам как това ще помогне ...тя и сега русия препродава ирански петрол ...Една война там я реже от тоя источнок
144
4
 
8
 
! Отговори
Сата Н. преди 4 години
Дано изпукат сичките руски идьоти.Ши бана фашистка нацийка...
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпа ще удари едно рамо на енергийните пазари чрез война с Иран.
142
11
 
6
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Той за разлика от нашата *** не само обещава, но и изпълнява обещанията си!
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин е физическото въплащение на това( че на лъжата краката са къси )