Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети

Грузинските авиолинии нямат право да влизат в страната
22 юни 2019 18:48,
126
Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети
Снимка: Reuters

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 юли, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки руското транспортно министерство.

Още по темата

Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

"Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, се казва в съобщението, публикувано на сайта на транспортното министерство, пише БТА.

Вчера руският президент Владимир Путин забрани временно пътническите полети от Русия до Грузия, след като в Тбилиси започнаха безредици, причинени от посещението на руски депутат, припомня Ройтерс. Забраната за грузинските полети до Русия също влиза в сила от 8 юли.

Експерти заявиха, че забраната руските авиолинии да летят до Грузия ще доведе до първоначален спад в туристическия поток, но очакват грузинската туристическа индустрия да се възстанови бързо, предаде Асошиейтед прес.

Забраната напомня на въведената през 2006 г. забрана за полети и за внос на грузинско вино и минерална вода. По-късно тези забрани бяха отменени.

"Първоначално те имаха негативен ефект, но бяха намерени нови пазари и нови договори. Мисля, че същото ще стане и в сферата на туризма", заявява Кака Гоголашвили от грузинската туристическа агенция Глобал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До западняк европеец 38Да ти имам смешния ник! Я виж картата бе, *** Сигурно не знаеш, че отдясно е посока изток. Та ти къде си? Не ме карай да те разпитам за Западна Европа! Ейтака, разбъркано. Кой е Вермеер, кой - Шели, кой - Ибсен, кой - Спиноза, кой - Перголези, кой Вато. Къде е Пинакотеката, къде - Глиптотеката? Ти знаеш само кварталната дискотека!Всички сте безумно семпли!
78
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ=ЧЕРНОБИЛ
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90 коментара лекичката ми но 80 от тях от платени от самата дребна кремълска булка Олгинчетата Поемай си клиентите и не се опитвай да мислиш мамашке
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей са преди малко срещнах една рускиня, новодоведена снаха. Такова едно грозно, ниско, нахмурено, с топчеста глава. Отначачо мислех, че е изрусена ***, докато не си отвори устата.
75
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото е по-слаба и беззащитна е една страна толкова по-брутални и нагли стават руснаците добре че са далеч от нас
74
10
 
3
 
! Отговори
Рускиня до 85 преди 4 години
"На никой не пука какво каза Путин" . Щом неддлелна сутрин започваш с Путин и още 90 коментара ,то мнооооого пука
73
8
 
12
 
! Отговори
Рускиня до 90 преди 4 години
***, не те стигна акъл да осмислиш статията. Преустановени полети поради Задължения на грузинската страна. Да не би руски авиолинии не плащат на софийското летище? Бизнес, драги,свърши се безплатна закуска
72
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин само преди един ден каза, че Русия не се стреми да хегемония над бившите съветски републики !-Ако досега не сте разбрали, че в Просия лъжата и подлостта е държавна политика, вероятно имате вродени умствени проблеми. И всичко е с одобрението на робското руско население, което по друг начин, освен с грабеж на държавно ниво, не може да преживява.
71
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо е всичко това, защо е побесняло Джожето, разбра ли се в крайна сметка?
70
19
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Остана ли християнска държава, с която руслямската джамахирия начело с халиф Путин да не е развалила отношенията си?
69
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добро утро специалисти по международни отношения!някои от вас пишат абсолютни , еднакви и....коментарии, на вас пожелавам навреме да си получавате паричките и навреме да си пиете хапчето от..........!на всички други-хубав ден!
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят следи какво прави и казва руският и американският президент.На никой не му пука какво казва и прави Бойко Методиев.Това,че е някакъв фактор в международната сцена е само в главата му и в главите на *** му симпатизанти.
67
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин само преди един ден каза, че Русия не се стреми да хегемония над бившите съветски републики !
66
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, никъде не се споменава за туристи в Русия. Причината е, че тя е най - големия пазар за китайските туристи, а китайските туристи са най - много. Та, накратко, Р$усия държи най - големия туристически пазар. А също и е убийствен пазар за ловен туризъм, както и за приключенски туризъм, в който обикаляш в цивилизовани условия места, на които човек не е стъпвал от няколкостотин години. А това е МНООГО СКЪП туризъм...
65
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е далече от блокада. Спирането на самолетите е заради дължими от 2008 година дължими суми, които грузинците още не са платили. Блокадата ще дойде септември, когато огладнеят съвсем поради липсата на туристи и поради невъзможността да продават зеленчуците си в Русия... Икономиката им зависи на 97% от Русия и тепърва ще се проверява кон боб яде ли ;)))
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж братяяяя ама тоягата по братски :) класика
63
17
 
10
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
Навсякъде се говори за р00ски туристи. Някъде да се споменава за туристи в р00сия? Едно преме, първенците ТЕКЕЗЕСАРИ,ги водеха под строй да видят ленин и толкова!
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Абхазия живеят предимно грузинци до преди войната, за разни измишльотини не ми се чете
61
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2008 г миротворците руснаци, пак с мандат от ООН и със задължението да бъдат неутрални, пресича пътя на грузинската армия и я задържа, за да може през Рокския тунел да нахлуе 58-*** руска армия от Северен Кавказ. Бронираната колона е стояла пред северния вход на тунела строена своевременно и със запалени двигатели.
60
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума за Абхазия, но и в двата случая става дума за трансформацията на съветските граждани в граждани на Русия и на Грузия. Всичко това няма отношение към темата, аз само обяснявам защо вече няма добри чувства от страна на грузунците към руснаците