Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети

Грузинските авиолинии нямат право да влизат в страната
22 юни 2019 18:48,
126
Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети
Снимка: Reuters

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 юли, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки руското транспортно министерство.

Още по темата

Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

"Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, се казва в съобщението, публикувано на сайта на транспортното министерство, пише БТА.

Вчера руският президент Владимир Путин забрани временно пътническите полети от Русия до Грузия, след като в Тбилиси започнаха безредици, причинени от посещението на руски депутат, припомня Ройтерс. Забраната за грузинските полети до Русия също влиза в сила от 8 юли.

Експерти заявиха, че забраната руските авиолинии да летят до Грузия ще доведе до първоначален спад в туристическия поток, но очакват грузинската туристическа индустрия да се възстанови бързо, предаде Асошиейтед прес.

Забраната напомня на въведената през 2006 г. забрана за полети и за внос на грузинско вино и минерална вода. По-късно тези забрани бяха отменени.

"Първоначално те имаха негативен ефект, но бяха намерени нови пазари и нови договори. Мисля, че същото ще стане и в сферата на туризма", заявява Кака Гоголашвили от грузинската туристическа агенция Глобал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
men преди 4 години
коментирате тука грузинците и руснаците и давате акъл. някой помни ли как преди няколко години смениха цялата корумпирана грузинска полиция? сега полицаите там имат изпит по история и литература освен физическа подготовка. у нас кога че ги сменим шкембелите? грузинския президент плаща стипендии на грузински докторанти в харвард, ние плащаме американски макети на самолети дето я додат я не. грузинските докторанти със заплатата си си купуват апартаменти. у нас докторантите гладуват. явно може хем да си американска *** хем да се случват хубави работи в държавата ти. у нас кога?
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топим се защото не раждаме деца, характерно е за всички развити страни, в останалите разв. страни компенсират това с мигранти към страната, ние го влошаваме с мигранти извън страната, заради ниският стандарт на живот. Тук демокрацията и диктатурата нямат нищо общо. Идеята на демокрацията е част от властта на държавата да бъде прехвърлена към гражданите, сега някои граждани на някои държави, не се справят със тази задача и там демокрации не може да има.
17
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко чудо за 3 дни. Той Путин въведе преди няколко години с гръм и трясък забрана за внос на грузински вина и хранителни продукти защото пак се беше почуствал неуважаван от грузинските си васали. След 3 месеца тихомълком отмени забраната.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха, отвори се парашута на нашата русофилка Ангелакова. Ще посреща руските чартъри за Батуми и Поти направо на Сарафово
15
20
 
9
 
! Отговори
русофил=предател преди 4 години
Всички се отказват от Русия, само българските родоотстъпници русофили се молят да не спрат копейките
14
14
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Не ни занимавайте с руски диваци ! Утре в Турция има много важни избори и се молете опозицията да спечели кметското място в мегаполиса Истанбул ! За българите е много важно да имат нормални съседи ,а не ислямски фанатици ! Молете се последователите на великият Мустафа Кемал Ататюрк да спечелят ! Ататюрк е бил много различен от ислямските злодеи , ще ви цитирам една фраза на Ататюрк -Който е враг на българите значи е враг и на турците !
13
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НайденовНайденов, ходил съм в Грузия на море, не си мисли че руснаците ще им накривят калпака на грузинците имат си достатъчно неруски туристи. Единствените прекарани са самите руснаци.
12
14
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Странна външна политика провежда РФ, това си е голям гаф, да отидеш на официално посещение в съседна страна и да влошиш отношенията. Като се изключат ръководителите на най висше ниво Путин, Медведев, Лавров, надолу разни дилетанти, аматьори правят само бели, Паъриарха в България, някакви мотористи в Беларус крещящи,, Беларус е Русия и тнт.
11
6
 
17
 
! Отговори
Найденов преди 4 години
Адски ми е интересно от какви туристи грузинската туристическа индустрия "ще се възстанови бързо"????????? При положение, че Грузия се посещава от 80% руски туристи, които носят добри приходи в държавната хазна, 10% турски туристи, не особено богати, и 10% туристи от други страни взети заедно.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генацвали, не поиска да стиснеш протегнатата ръка и изобразяваш горд планинец, получи заслуженото.
9
24
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
типичен руски стилпоказване на мускули срещу някой по слаб само защото не те харесвагрузинците също са отвратени от руско влияние след толкова много години и е нормално темата да е чуствителна особенно след като преди няколко год.русия ги атакувакойто и да е би свързал руското посещение с нов опит за окупация русия на сила хубост ще прави като ги насилства с удари под кръстатипични съветски методиние сме късметлии че се измъкнахме от примката им и че географски не граничим с тях
8
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4И как расте населението, като естественият прираст е отрицателен:1992-2008 - между 200хил. и 900хил ОТРИЦАТЕЛЕН прираст2017 - минус 135хил.2018 - минус 224хил.къде го видя това увеличаващо се население бе, рупор?
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Цъфти също като налъмите на баба ти.
6
18
 
8
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах, Путин по принцип е много търпелив, скромен и уравновесен човек!Но някой ако успее да го ядоса, си плаща скъпо и прескъпо!Не знам как грузинците не са го разбрали до сега
4
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По този начин Путин наказва собствените си колхозници. Сега ще трябва да ги праща на море в анексираната от него през 2008г и вече напълно разорена Абхазия. Но руснаците свикнаха с хубавото и едва ли ще отидат там или пък в също разорения от него Крим.
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателЕми той мачка, ама само слабите. За силните не му стиска. Да не реши и теб да те помачка, че като гледам си готов да му се обясниш в любов :D
2
23
 
14
 
! Отговори
Любим преди 4 години
Типична съвременна диктаторска държава. После защо масово бягали от ръша...
1
12
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Мачкай, Путин!