Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до 2020 г.

Руското ембарго е отговор на международните санкции за Украйна
24 юни 2019 22:45, Анисия Иванова
336
Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до 2020 г.
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за удължаване на забраната за внос на храни от Европейския
съюз до края на 2020 година, предаде Ройтерс.

Агенцията припомня, че Русия наложи ембарго върху широк спектър от вносни стоки от ЕС и други страни през 2014 г. в отговор на международните санкции, наложени й заради нейната роля в украинската криза.

На руското правителство е възложено да гарантира изпълнението на мерките по прилагането на този указ и при необходимост да внесе предложение за изменение на срока на действие на посочените контрасанкции, съобщи ТАСС.

През март 2014 година във връзка със ситуацията в Украйна ЕС и редица страни, сред които САЩ, Канада, Австралия, Япония, Швейцария, Нова Зеландия и Исландия, започнаха да въвеждат санкции срещу Русия. По-специално те обявиха списъци с руски физически и юридически лица, срещу които са наложени санкции, припомня ТАСС.

На 6 август 2014 година Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки с цел да се гарантира сигурността на Руската федерация". На следващия ден руското правителство въведе забрана върху вноса на редица хранителни стоки от САЩ, ЕС, Норвегия, Австралия и Канада.

След като на 22 юни 2015 година страните от ЕС удължиха санкциите срещу Русия, на 24 юни Путин с указ продължи действието на ембаргото с още една година. След това то бе удължавано два пъти, за последно на 12 юли 2018 година - до края на 2019 година, припомня ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
15
 
13
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Тинтири Минтири - ти сериозно ли?! А руските намеси в Европа - и по специално - в бившия соцлагер? За България въобще да не коментираме. Крим? Прибалтика? Те са израз на обич и братска дружба може би? Стига бе.
187
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълго още ще варят картошки.
186
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ходи вече рошав.
185
9
 
11
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До ПЕНКО - това разбира се, като благодарност за това, че Квантунската армия не ги е сгазила малко по рано. Защото ако Квантунската армия ги беше натиснала през Урал, докато се биеха с германците под Сталинград, сега щеше да има германо-японска граница. Отделно, че когато са започнали японците вече са били почти свършени след битките в Пасифика и Гуадаканал. Разбира се, войната в Тихия океан трябва да бъде отречена от истинския русофил, за да се подчертае руската победа. И все пак ..
184
10
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
нема да чета "коментарите" на мажоретките..Сигурно са си изпопрехапали езиците в яростното си лаене с/у Путин../мажоретки,какво да ги правиш?!/....Само ще вметна:-Има два вида "СИЛА":-Едната е силата на агресията и натиска,другата е силата на ЗАЩИТАТА..Е,Путин просто прилага ВТОРАТА "опция"..-На АГРЕСИЯТА от страна на ПРЕТЪПИЯ "Запад",формулирана като "санкции с/у Русия"..?!?!?!,той въвежда ЗАЩИТАТА...НЕИЗБЕЖНАТА защита..но на кухоглавите питбули от Фашингтон и Околностите съдбата е друга
183
8
 
9
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До Анонимен"Ами купи си един руски лаптоп, да кажеш как е."Хрумвало ли ти е да се запиташ колко от "американските" технологии всъщност имат нещо американско в производствения си цикъл? Освен, разбира се капиталът. А питал ли си се как американците си докарват толкова капитали и стандарт? Всички тези войни, преврати, цветни революции - са борба за контрол над всички световни ресурси и пазари. Дипломатически натиск, ембарго, "санкции"... И едни 23 трилиона дълг, които те просто не плащат.
182
2
 
6
 
! Отговори
кмето Методи преди 4 години
И аз че въведем санкции на Путин и нема да му изнасам пресен лук и че умрат от глад и тогава че разберат какво е Америка и Европа
181
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пореднат разгорещена дискусия "за" или "против" Русия, САЩ и ЕС. Е, нали сме си решили всички проблеми и цъфтим и прОцъфтяваме...
180
4
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КОЙ Е ОСВОБОДИЛ КИТАЙЦИТЕ ОТ ЯПОНСКА ОКУПАЦИЯ : А -РУСИЯ-СССР ; Б- САЩ ; В-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ;Г- БЪЛГАРИЯ ???!!! "ПОМОЩ ОТ ПРИЯТЕЛ " : ЕДНИ ВОЙНИ ОТ ЗАПАДНИЯ ФРОНТ -ТА НА ИЗТОЧНИЯ- РАЗБИВАТ И РАЗМАЗВАТ ЕЛИТНАТА КВАНКТУНСКА АРМИЯ / БЕЗ АТОМНИ БОМБИ /... И ...СВОБОДА ЗА КОРЕА И КИТАЙ !!!???!!!
179
5
 
9
 
! Отговори
? преди 4 години
Отговора е елементарен!Суета...За съжаление владее света.И това,че имат къщи в Европа, не значи, че парите са тук.Предполагам знаеш парите на Европа,всъщност са легална кражба от Африка.
178
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За къв им е Европа като въртят далавера с Китай и цяла АзияПитай Медведев, Ротенберг, Шувалов и подобните им - защо, като въртят уж бизнес с цяла Азия, именията им все в Италия, Франция, Англия, а децата им често даже и западно гражданство имат? Дай им акъл, разсей заблудата им.
177
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До edfiокоя е тая собствена азбука, г-н разбирач? Тая на която ние пишем над 100 години преди да се формира първата им държава Киевска Рус, за тая азбука ли ми говриш?Що си купуват мерцедеси и децата им учат на запад, а смартфоните им айфони, самсунги и прочие?
176
7
 
16
 
! Отговори
? преди 4 години
Някъв долу пише,че Руснаците мрели от глад. Мале колко прос народ има...*** виж,тогава говори.Прочел от някъде,и давай да играем на развален телефон. Там има производство бе Пич!!!На всичко и по много.За къв х.й им е Европа като въртят далавера с Китай и цяла Азия.Къде е най голямото население,на кой континент? Боли ги оная работа за Европа.А ние,ние само знаем да даваме акъл кой народ къв бил, а нашето изгнило,закърняло до котлен камък канче...не щем да си погледнем.
175
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти всички технологии си правят самиАми купи си един руски лаптоп, да кажеш как е.
174
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До JonДе късмет да наложат ембарго на газа. Тогава да ги видим европейците със аероплани ли ще носят от САЩ отопление. ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ИМ Е ТОПЛИЧКО И ДА ЖИВЕЯТ КОМФОРТНО. Ще трябва да ходят на обучение в Сибир по оцеляване при минусови температури. Де късмет тогава да ги видим из Европа що ще чинят.
173
10
 
21
 
! Отговори
edfio преди 4 години
2 200 000 000 за 8 самолета....Брей че умен народ.Тръгнали срещу Русия да говорят, те, които имат всичко и си произвеждат всичко сами. Почти всички технологии си правят сами, имат си даже собствен гугъл, собствен фейсбук, собствена азбука, собствени космически програми...една рускиня вика,че можело да няма пармезан от Италия, но са щели да се научат да го произвеждат....А НИЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ, на какво се учим, в какво се развиваме....
172
4
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
швейцарските фермери са много доволни от това положение. българските как са?
171
8
 
9
 
! Отговори
ЛидлЕСесовец преди 4 години
добре че са онея скотоумните човекоподобия у бугарищаня да си сипваме боклучките там и да не им плащаме данъци. PS: вчера немаше ли една статийка за двоен стандард и глюкозно сиропче? за руските вериги у нас ли ставаше въпрос или за немскоавстрийските? за един приятел.
170
8
 
14
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
До Jon А бе тикво ,всичко в света се произвежда с газ и нефт!Я ми кажи ,кое производство се кара с вода и въздух-никое? Ай,много серсеми са останали тук вече!
169
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Joni ot koi ste kupuva? ot takiva maloumnici kato vas, stignahme do tuk!