Караянчева се срещна с Медведев: Полагаме усилия за "Турски поток"

Руският премиер прати поздрави на Борисов
26 юни 2019 20:07,
38
Караянчева се срещна с Медведев: Полагаме усилия за "Турски поток"
Снимка: БулФото

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на работна среща в Дома на правителството в Москва.

Караянчева благодари на Медведев за решението на казуса с възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация и гарантира, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от "Турски поток" към България и Сърбия, което страната ни предлага да се нарича "Балкански поток".

Още по темата

"Проектът се изгражда по всички европейски изисквания и чрез свързването му с газов хъб "Балкан" ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта", заяви тя, цитирана от пресцентъра на НС.

От своя страна, Медведев приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на "Турски поток" и в транзита на газ.

Освен това руският премиер потвърди пред българската делегация, че "Росатом" ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

По време на разговора Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев са обсъдили възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни и се съгласили, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.

"Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия", пък е общото им послание след срещата.

В края на разговора руският премиер е изпратил спецални поздравления на българския си колега Бойко Борисов.

Българската делегация, водена от Караянчева, е на  двудневно официално посещение в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламентарния шеф слючи шевство с Балшой театър.
26
0
 
1
 
! Отговори
Менделеев преди 4 години
Има ли още такива заблудени които вярват че има разлика между партиите. Най-десните закони ги въведе най-лявата партия. Подавахме оставки докато в парламента се съберат само свои хора. Най - дясната партия в парламента с най-много комунисти. А народа разделен на леви и десни, на либерали и патриоти на мигранти и Българи. И никой да не излезе да гласува пак ще са чести изборите. Оправя няма.
25
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Може да се направи една препратка към една българска поговорка."Изтървахме питомното и сега с много желание гоним дивото".Е,може да се случи на всеки,а на нас непрекъснато
24
9
 
3
 
! Отговори
България е велика преди 4 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин бил видял че сме предатели?Че аз да не съм се клел в русия...
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агнето с вълците преговаря...
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамна и унизителна визита на тази елементарна женица.
20
3
 
11
 
! Отговори
Синьоптицка преди 4 години
Незнам...*** люта зима, май се очертава... Гледам индианците, не спират да събират дърва...
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Никакъв краварски газ няма да дойде до тебе, "умнико"!!! Кравичките не "произвеждат" толкова газ! Ха-ха-ха...........кравичките вече купиха няколко пъти газ от руския Ямал, на тебе ще ти дадат!!! И ти като тъ-пи-те укропи, и те дърдорят, че не купуват руски газ, а еуропски!! Нищо че това е реверс от една и съща тръба.........ВСИЧКО Е САМО ПО ДОКУМЕНТИ! Ха-ха-ха..............!!!
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕДОУМЯВАЩЗНАЧИ РУСКИЯ ГАЗ НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ В БГ ПРЯКО ПРЕЗ МОРЕТО,и през Турция няма да дойде. Ще дойде амреикански газ, а путиноптеците ще го лaпатe.
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименщях да отрежа България тотално , видяха че сме предателидори малките деца знаят, че няма по-гнyсна и предателска сгaн от проруската.
16
2
 
6
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До РускияКои са братушките ?
15
7
 
21
 
! Отговори
Руския преди 4 години
Абе ще се сетят управляващите че трябва да отидат да целунат братската десница за да започнат да ни се случват нещата в БГ.По добре късно отколкото никога.Важното е че Братушките ги приеха!
14
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз ако бях на путин на мястото щях да отрежа България тотално , видяха че сме предатели и пак ни дават шанс а ние се ритаме сами , просто нямам думи , за около 13 г нямаше да имаме външен дъл който щеше да се изплати само от таксите за газопровода а за работните места няма да коментирам
13
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички натириха фашистка Русия. Последния удар по миризливия руски диpник нанесоха грузивците. Само българските слуги на Москва наобикалят Кремъл за да почистват задниците им.
12
13
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Путин и Медведев не са забравили,че ГЕРБ спря Южен поток !!!ОПАШАТА ЛЪЖА!! ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП БЕШЕ СПРЯН ЮП. ОРЕШАРСКИ ИЗВЪРШИ ТОВА!
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недей става смешен ***. Скоро няма да спрат газа през Украйна. Това са милиарди долари в касата на пъти от Германия. По въздуха ли, ще им носят газ. Украйна спре ли им газа сега са чао.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активист на БКПСтига с тия руски потоци бе .....
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да положат и те 50% по ниска цена за газа ползван от България. Иначе да си вървят.
8
8
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Путин и Медведев не са забравили,че ГЕРБ спря Южен поток !!!00603