Путин: Не приемам много от методите на Тръмп, но той е талантлив човек

Президентът на САЩ усеща настроенията на американците!
28 юни 2019 20:00, Елка Василева
63
Путин: Не приемам много от методите на Тръмп, но той е талантлив човек
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза пред в. "Файненшъл таймс", че не приема много от методите на своя американски колега Доналд Тръмп, но го смята за талантлив човек, предава ТАСС.

Пространното интервю на руския лидер за британския ежедневник е публикувано както на сайта на изданието, така и на този на Кремъл.

"Господин Тръмп не е кариерен политик, той има свои виждания за света и за националните интереси на САЩ. Аз, например, не съм съгласен с много от начините за решаване на проблеми, които той използва. Знаете ли обаче, според мен той е талантлив човек. (Тръмп) тънко усеща какво чака от него избирателят", отбелязва Путин.

Руският президент смята, че американският му колега е победил на президентските избори през 2016 г., защото е успял да вземе под внимание промените в обществото, а не заради намеса на Русия, каквато според него не е имало. "Тръмп, за разлика от своите опоненти, почувства промените в американското общество и използва това", подчертава Путин.

Путин: Либералните ценности са отживелица

Според руския президент в САЩ облаги от глобализацията са получили водещите американски компании, т. е. техните мениджъри, акционери и партньори, но средната класа "остана встрани при подялбата на тази "торта". Екипът на Тръмп точно и ясно почувства това и го използва в предизборната борба - ето къде трябва да се търсят причините за победата на Тръмп на изборите, а не в митичната намеса отвън", обяснява руският президент.

"Именно тук, може би, се крият и неговите, на пръв поглед, екстравагантни решения в сферата на икономиката и взаимодействието дори с партньорите и съюзниците. Той обаче смята, че разпределението на ресурсите, разпределението на доходите от тази глобализация през последното десетилетие, е било несправедливо за Съединените щати. Аз сега не искам да казвам справедливо или несправедливо е това, не искам да давам оценки дали онова, което той прави, е правилно или неправилно. Искам заедно с вас да разберем мотивите на неговото поведение", казва Путин.

Отговаряйки на въпросите за кризата в Сирия и намесата на Русия, руският лидер отбелязва, че страната му е постигнала там по-значителни резултати, отколкото е очаквала. "На първо място, бяха унищожени голям брой терористи, които смятаха да се върнат в Русия - става дума за няколко хиляди души - в Русия или в съседни страни, с които ние имаме безвизов режим. И едното, и другото са еднакво опасни за нас", посочва той.

Освен това, отбелязва Путин, ние успяхме да запазим сирийската държавност и да стабилизираме обстановката в региона, което пряко влияе и на сигурността вътре в Русия. Наред с това, добавя той, руските въоръжени сили "натрупаха такъв опит, какъвто е невъзможно да си представим при никакви учения в мирна обстановка".

"Ние установихме достатъчно добри, делови отношения с всички страни в региона и нашите позиции в Близкия изток станаха по-стабилни", казва Путин, като посочва не само Иран и Турция, но и други страни, преди всичко Сирия, където "не допуснахме хаос, както стана например в Либия".

"Аз съм привърженик на това сирийският народ самостоятелно да определи своята съдба", отбелязва той, отговаряйки на въпрос дали би би предпочел президентът Башар Асад да остане на власт там. Путин подчертава, че Москва прекрасно си дава сметка за онова, което става вътре в Сирия, и какви са вътрешните причини за конфликта, възникнал в тази страна, но предпочита "не веднага да реже, а внимателно да обмисли, да огледа, без да бърза за никъде, така че страните в конфликта сами да направят необходимите крачки към прекратяване на затегналото се противоборство".

Путин се спира и на друга точка на напрежение, Венецуела, като изразява мнение, че силовата дипломация на САЩ спрямо тази страна, възможността за употреба на сила, която не се изключва от някои западни държави, би била унижение за цяла Латинска Америка. При това той отново дава за пример Либия и случилото се там след свалянето на нейния лидер Муамар Кадафи, западната намеса и последвалата гражданска война.

"Защо трябва същото да се прави и във Венецуела? Или ние искаме да се върнем към "политиката на канонерките"? Защо? Защо трябва в съвременния свят така да бъдат унижавани латиноамериканските народи, да им се налагат отвън форми на управление или някакви лидери?", пита риторично Путин.

Говорейки за начина, по който венецуелският му колега Николас Мадуро ръководи страната си, руският президент подчертава, че не дава оценки дали неговата политика е добра или лоша. "Мисля, че от гледна точка на икономиката там много неща можеше да се направят по друг начин. Ние обаче не се бъркаме в това, то не е наша работа".

Путин отхвърля твърденията, че Мадуро остава на власт благодарение на руските военни, намиращи се във Венецуела. "Това няма нищо общо с действителността. Къде са всички тези самопровъзгласили се президенти, лидери на опозицията? Някои избягаха в чужди посолства, други се изпокриха, където намерят. Какво общо имаме ние с това?", подчертава Путин.

Говорейки за руските военни съветници във Венецуела, той отбелязва, че Русия още по времето на управлението на президента Уго Чавес е продавала съвсем легално, "без всякакви ограничения и без каквито и да са проблеми" оръжие на Венецуела, така както продават оръжие в чужбина САЩ, Великобритания, Китай и Франция. "Ние имаме договори, а в тях е записано как да обслужваме тази военна техника, че сме длъжни да обучаваме там специалисти, да поддържаме тази техника в нормално боеспособно състояние, и т. н.", посочва руският президент.

"Ние обслужваме тази техника. Вече много пъти сам казвал и на нашите американски партньори: там няма наши войски", подчертава руският лидер, добавяйки, че Русия има във Венецуела само специалисти и инструктори.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ДОРИ НЕ Е ЗАВОАЛИРАНО !!! ПРОСТО ОЗНАЧАВА : " ПИЧ ,ТИ ЩЕ СИ СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ -ОТНОВО " !!!
38
2
 
10
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Путин е (въже) ИГРАЧ... и най-вече " има топки", за разлика от другите политици.А най-големият кошмар, за неговите опоненти е това, че всеки вижда ходовете му, но ги разгадават след месеци или години.Като личност може и да не струва пукната пара, но е Голям в политиката.
37
5
 
8
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Разбира се, че във Венецуела няма, а няма и да има руски войски. Но Тръмп, а и неговите съветници отлично знаят, онази част от руската конституция, която гласи това, че : Русия може да защити свои граждани и техните права, с военна намеса... независимо в коя точка на земното кълбо се намират.С официалното изпращане на шепа " обучаващи" (офицери), Путин предужава всек, че има правното и законно основание, според законите на неговата страна, да се намеси в конфликта.Шах с пешка...
36
2
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Струва ми се ,че е необходимо да съобщим на всички,които отричат Путин,че неговото интервю във FT минава като лятна буря през западните медии.Всички цитират неговото мнение за либерализма/само че,в тази статия преводът е грешен,Путин казва ,че либерализмът не е отживелица,а се е "изхабил" -/отжилься!/.Аргументите му са толкова силни и убедителни,че даже някои журналисти от западни медии,които са съкрушени от това интервю,прогнозират мрачно,че възгледите на Путин може да превземат света!?
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
полово неопределено кремълско кагебиско гейче
34
3
 
16
 
! Отговори
Кимон преди 4 години
Балансиран,сдържан,понякога с тънко чувство за хумор.Гледал съм директно няколко от срещите му по телевизията с хората на Русия.Сече му пипето,мисля,че с Тръмп дълго ще се надхитрят.
33
4
 
3
 
! Отговори
Червен трол преди 4 години
цял живот ще си остана на минимална заплата а сектата ми бсп се губи на избори
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Герб бсп на бунището
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на кой му дреме за дъртясалото джудже
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сънародникът от Канада не е бил в Кавала или Керамоти, а на скъп остров в истинската Гърция. И там наистина не е за българи - скъпо е.Северна Гърция е за бедняците от балканския регион. В общият случаѝ-щайга домати, стек ракия, колбас и хляб в багажника. И сме в джаза!!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какъв ли компромат държат Тръмп?
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия пущаше разни слухове за свои хакери които се месят в предизборната борба в Америка. Правилно заложиха на Тръмп защото всеки знаеше че семейство Клинтън е омръзнало на цялото американско общество.След това започна да отрича намеса. По този начин Русия стои във новините, а новина всъщност няма.
27
7
 
4
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
Скоро, много скоро тези два тумора ще бъдат унищожени и Българския език ще бъде официален във всяко училище от Бостън до Сан Франсиско и от Владивосток до Калининград :)) Въпроси?
26
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Путин и Тръмп имат нещо общо-Ротшилд.Той е патрон и на двамата.Това твърдение може и да не се харесва на шоорошите и русофилите,но е ужасно близко до истината!
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е прав, разбира се , но той просто повтаря очевидното, манипулирайки оскотелите си поданици. Дреме му на него за човешки права, семейни ценности и т.н. Това му изявление е поредната мозъкопромивачка, насочена към озверелите от мизерия и глад руснаци. Братя, ние сме с вас, все някога ще се събъдите, не се съмнявам в това, ще изринете олигарсите и милиционерският, държавно-корупционен модел и ще се присъедините към европейските държави. Вярвам го, заслужавате го, надяваме св да стане по-скор
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво искат шиибаните руски *** от България?Нека да са богати и щастливи отвъд Черно море.Но какво искат от България?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен27Ти си по-зле от мен и си нищожество.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато си на дъното на европа и се утешаваш че има и по-зле от тебе си нищо.жествотази мазохистична радост на българина продължава да го закопава все по-дълбоко
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русия е в 19 векАми значи сме на една вълна с тях....хихихи
20
23
 
8
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 4 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.