Заев: Зад разговорите с руските комици не стои Москва

Това била частна работа, заяви македонският президент
11 юли 2019 21:38, Елка Василева
11
Заев: Зад разговорите с руските комици не стои Москва
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е разговарял с руския посланик Сергей Баздникин, а по-късно днес след откриването на нова бензиностанция на Лукойл в страната, ще се срещне с него, предаде агенция МИА.

Заев подчерта, че срещата е била планирана още преди десетина дни и не е свързана с неговите телефонни разговори с руски комици, които му се представили като Петро Порошенко и Йенс Столтенберг.

Зоран Заев се "хвана" на руски комици

"Ние имаме редовна комуникация с всички посланици. Тази среща е уредена още преди десетина дни. Смятам, че тези фалшиви разговори са частна работа и не са акт на Руската федерация. Подобни неща не бива да пречат на нашите приятелски отношения", каза Заев пред журналисти.

Премиерът посочи, че е известно, че Русия не иска Северна Македония да бъде членка на НАТО, но не заради самата нея, а защото по принцип е против разширяването на алианса, пише БТА.

"Ние сме малка страна и искаме да бъдем приятели с всички и да запазим приятелството си дори с тези, които са против разширяването на НАТО. Нашето намерение за членство в НАТО не е породено от враждебност към Русия, а напротив, смятаме, че с това само ще запазим мира в Северна Македония и в целия регион", каза Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Зоран Заевруски комици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
пеньо преди 4 години
зайо кьв е тоа вентилатор зад теб ке те хване инфлуенца
7
1
 
10
 
! Отговори
Петро Македонски преди 4 години
Петро Македноски можеш да ме наричаш. Аз съм наследник на Александър Македонски и шумерите. Ще прекръстя един град в Украйна на Източна Македония да дразня гърците :) Шоколадова фабрика ще ви направя и автокефалията ще я уредим.
6
0
 
4
 
! Отговори
Македон преди 4 години
Го имате jaдено графче на тафче?
5
0
 
11
 
! Отговори
КироХ преди 4 години
Никакъв македонски президент не е този жалък гащник! Такава държава Македония не съществува от 7.000 години насам! Този е назначен от Новия Световен Ред техен слуга за района на Бившата Югорепублика Северна Македония. Северна в кавички, защото и това не е! Петрич, Благоевград и Сандански и те са част от Северна Македония като географски регион, но слава Богу нямат нищо общо с Психодиспансера ФИРОМ и този гащник не им е никакъв.
4
4
 
2
 
! Отговори
Враговете да питат преди 4 години
Кои да питат защо са трепани от наети от Москва терористи,руснаците ли?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля , бъдете точни ...този не е македонски президент , а северомакедонски президент.....и защо никой не попита тези северомакедоски политици и другите им там северомакедонски агитатори, зашо имената им са български
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ну, Северозаев, погоди!
1
3
 
18
 
! Отговори
Мария преди 4 години
РУСНАЦИТЕ ГО ВЗЕХА ЗА МЕЗЕ С ДНК КОДА НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ,НО ТОЙ ЗА ВАЛИЯТА НЕ СЕ УСЕЩА.ЛИЧНА РАБОТА БИЛ ТОЗИ РАЗГОВОР С РУСКИТЕ КОМИЦИ,ХИЧ ДАЖЕ НЕ Е ЛИЧЕН АМИ ПОКАЗВА САРКАЗМА ИМ ПО САМООПРЕДЕЛЕНИЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ КАТО ЕТНОС.