Над 800 души в ареста след вчерашния протест в Москва

Над 10 000 души поискаха честни избори
Обновена: 4 авг 2019 08:07 | 4 авг 2019 07:46, Александър Попов
65
Над 800 души в ареста след вчерашния протест в Москва
Снимка: Reuters

Руската полиция задържа вчера над 800 души, участващи в демонстрация с искане за свободни избори в Москва, предаде Ройтерс.

По информация на организацията "ОВД-инфо" в руската столица са били задържани 828 души, а лежащи в безпомощно състояние на земята хора са били бити с палки. Полицията съобщи за 600 ареста и добави, че в протеста са взели участие 1500 души.

Опозиционни активисти по-късно публикуваха скрийншотове от полицейски доклади, в които се говори за 10 000 участници.

Полицаи измъкнаха известната активистка Любов Собол от такси и я вкараха във ван минути преди началото на протеста срещу изключването на опозиционни кандидати от предстоящите следващия месец местни избори.

Властите казват, че кандидатите на опозицията не са събрали достатъчно действителни подписи, за да се регистрират. Изключените кандидати казват, че това е лъжа. Този вот, макар и местен, се смята за суха тренировка преди националните парламентарни избори през 2021 г.

Руските власти започнаха разследване за предполагаемо пране на пари на стойност 1 милиард рубли (15,3 милиона долара) срещу фондацията за борба с корупцията на опозиционера Алексей Навални.

Навални и неговите съюзници казват, че фондацията, която публикува редица неудобни разследващи материали за представители на властта, е финансирана прозрачно с дарения.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любимото джудже на наш трольо удари в земята и султан Ердоган по репресии.
48
2
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ преди 4 години
Мачкай, Вова! Да се надяваме, че скоро ще си нашият президент!
47
5
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 50Да, така е. Няма САЩ няма Русия. Навсякъде е така, но в различна степен, както казваш.Дяволът е в детайлите!Докато в САЩ ако те арестуват те пускат най-късно на следващия ден, то в Русия се сдобиваш с осъдителна присъда на различни срокове затвор, само затова, че си изразил мнението си, което не съвпада с това на Путин!В САЩ ако изразяваш свободно мнение те пускат.Обаче ако те хванат че си откраднал дори дъвка или пуканки от магазина - затворът ти е сигурен. Това е разликата!
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шашлык фест - музикален фестивал, обилно гарниран с бира и шишчета, на който само музиката е безплатна. Никой не твърди, че Путин черпи и сервира бира и шишчета.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 000 на концерт в парка горки срещу няма 2000 на протест :D Доста показателно колко хора подкрепят петата колана-1 процент
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията и жандармерията навсякъде по света са превърнати от орган за опазване на сигурността на населението в инструмент за борба с неудобните. Няма Русия, няма САЩ, няма ЕС - навсякъде е така, просто в различна степен.
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43Промит е твоя мозък очевидно.Когато френските полицаи арестуват вандали или хулигани, такива които чупят витрини на магазини, разбиват ги и грабят каквото им попадне, то те ги арестуват за денонощие и после ги предават на прокурор и съд.Когато се докаже че демонстрантите са мирни граждани и не са извършили престъпление (чупене на витрини, палежи на коли), то те биват освободени.Когато в Русия арестуват мирни граждани, то те биват осъждани на затвор затова, че са изразили протест!!!
42
5
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 41Ми то в Русия големи градове, мегаконцерти има навсякъде, нормално е.И какво общо имат концертите с протестите не разбрах?В Москва, в Санкт Петербург, нормално е да има концерти.Наскоро например Рамщайн имаха концерт.Концертът не пречи на протеста а напротив - подпомага го!Може би малко ще разочаровам феновете на Рамщайн.Но двама от членовете на групата се целунаха на концерта на сцената в знак на протест срещу хомофобията в Русия!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"в същия момент в парка горки в москва има концерт със 200 000 души..."-----------------------Така е, но мероприятието в Парк Горки в Москва не е обикновен концерт, а фестивал.Шашлык фест - музикален фестивал, обилно гарниран с бира и шишчета.
40
14
 
7
 
! Отговори
Еколог преди 4 години
Великия Путин ще остави да изгори сибирската тайга. Милиарди дървета и животни ще изгорят живи. Така е в превзетите държави - пропаганда, крадене, бой по опозицията и невъзможност да се реши какъвто и да било реален проблем на обществото.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато френски полицаи изнасилват с палка чернокож демонстрант,това е демокрация.Когато същите полицаи хвърлят във водата демонстранти за да ги удавят това е демокрация.Когато полицията в Москва арестува демонстранти от незаконен митинг това е тоталитаризъм.Толкова са ви промили мозъците,че не знам как намирате тоалетната.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин има най голям принос към НОД.. докато не се появи друг който може да направи повече ще гласувам за него
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в същия момент в парка горки в москва има концерт със 200 000 души...
36
12
 
4
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Който има различно от моето мнение ще бъде бит. Идеалното общество се състои от *** и платени червени *** с промити мозъци.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41 - Остави този назидателен тон да се правиш на велик вкъщи пред жена си
34
3
 
12
 
! Отговори
антисоросоид преди 4 години
удрииии !Такива новини ми повишат настроението за целия ден
33
12
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 4 години
Това не е отговор. Чакам да науча защо Русия е по-привлекателна за всички, които сте се прехласнали по генералния мениджър на руската олигархия. Знам какво би ми отговорил руски пропагандист-блогър на хонорар - имперско величие, Третият Рим, мисията на руския дух и т.н. шовинистични илюзии за населението, каквито в разни варианти има навсякъде. Но тукашните какво очаквате тепърва от Путин, след като не направи нищо чак толкова велико за страната си цели 20 години?
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злото бомбардира Сърбия, Либия, Ирак, Сирия, Афганистан. И на други места би бомбардирало, но Путин не дава
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти съчувстваш на руснаците и те на нас ни съчувстват
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги пращат веднага в Сибир тези долни сиросоиди и превратаджии! *Написах сиросоиди за да не ме цензурират в този сиросоиден сайт.