Москва: Ако САЩ разработва ядрени оръжия – ние също!

САЩ напуснаха важен договор за разоръжаване
Обновена: 5 авг 2019 22:37 | 5 авг 2019 22:30,
54
Москва: Ако САЩ разработва ядрени оръжия – ние също!
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Москва ще бъде принудена да започне да разработва базирани на сушата ядрени ракети с малък и среден обсег, ако САЩ започнат да правят същото след края на важен договор за контрол върху въоръженията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

САЩ официално напуснаха Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег в петък, след като прецениха, че Русия го нарушава. Москва отхвърля обвиненията.

"Ако получим достоверна информация, че САЩ са завършили разработването и са пристъпили към производството на съответните системи, Русия ще бъде принудена да пристъпи към пълномащабно разработване на аналогични ракети", заяви Путин.

Още по темата

По думите му за това е необходимо време, но "до постъпването на подобни системи на въоръжение в руската армия реалните заплахи, възникващи за Русия във връзка с оттеглянето на САЩ от договора за ракетите със среден и малък обсег, ще бъдат надеждно парирани с вече съществуващите при нас средства: ракети с въздушно базиране "Х-101" и "Кинжал", с морско базиране "Калибър", а също перспективни комплекси, включително свръхзвукови системи тип "Циркон".

Той каза, че Русия няма първа да разполага наземни ракети със среден и малък обсег, ако подобни стъпки не бъдат предприети от САЩ. Според него Москва не се отказва от поемането на едностранни ангажименти.

"Всички наши действия ще имат изключително ответен, огледален характер. Това се отнася до разработването, производството и разполагането на базирани на сушата ракети със среден и малък обсег. Ние няма да ги разполагаме в такива райони и дотогава, докато там не бъдат разположени ракети със среден и малък обсег американско производство", заяви Путин.
Той обвини САЩ за края на договора, но каза, че е важно Москва и Вашингтон да подновят преговорите за контрол върху въоръженията, за да предотвратят "неограничена оръжейна надпревара".

По думите му излизането на САЩ от договора сериозно усложнява ситуацията в света и създава опасност за всички страни.

"Вместо внимателно да обсъждат проблемите на международната сигурност, САЩ просто зачеркнаха многогодишни усилия за намаляване на вероятността от голям военен конфликт, включително с използване на ядрено оръжие", каза той.

"Според нас действията на САЩ, довели до края на договора за ракетите със среден и малък обсег, неизбежно ще доведат до обезценяване, подкопаване на всички носещи конструкции на световната сигурност, включително договора за стратегическите нападателни оръжия и договора за неразпространение на ядреното оръжие", заяви Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Ето мнението на един от най-големите геопилитически наблюдатели,военен историк и експерт,участвал във войни като танкист,бивш директор на тайните служби"Натив"от Израел: ..."САЩ няма да успеят дори да мигнат,защото от тях ще остане само прах"!
46
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"САЩ не са нарушили никой договор."RQ-1/MQ-1/MQ-9 Семейство безпилотни самолети MQ са въоръжени с ракети и бомби. Далечина на полета до 3000км и наземно базиране - Нарушаване на договора.Построени стотици дори хиляди бройки
45
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"САЩ не са нарушили никой договор.Предупредиха руснаците и им дадоха 6 месеца да се поправят.Какво повече искате?"В универсалната пускова установка MK41 може ли да се сложи ядрена Томахавка - ДАМК41 има ли в Полша и Румъния - ДАТези установки на кораби ли са или на земя - на земя - НАРУШЕНИЕ НА ДОГОВОРАRQ-4 Global Hawk безпилотен разузнавателен самолет- далечина на полета над 5000км но може да носи до 1500кг боен товар - тогава едва ли лети на 5000км а товара може да е ядрен
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това целта бе товарищ Путин да те накарт да налапаш лъжица по-голяма от устата ти.
43
4
 
10
 
! Отговори
До фастфудстер преди 4 години
ХА ХА ХА ХА ХАПутин и Си ще пратят аамериканското *** да пасе трева по канадските ливади
42
12
 
3
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
Руснаците са като швабите след Първата световна.Нарушават договори за забрана на въоръжение!Руснаците изтупаха 4 типа ракети от забранените и сега с тях заплашват!Това значи че са ги разработвали и внедрили под забрана.Големи *** 100%!Ще имат обаче кофти отговор!Парите и технологиите не са в тях!За долара никой да не се притеснява въобще,нито ще стане тоалетна хартия ,нито ще изчезне!Това може да се случи само във фантазиите на болни мозъци!Тука чета доста такива!!!
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има каскети от *** филц, ще има и русофобчотъпенца. Ха, сега изяще си каскетите от яд
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто Путин насочи хипрезвуковите ракети към територията на САЩ, в Пентагона чувстват хладен гъдел по трътката. Ех, друго си беше с индианците едно време - дадеш им по някое и друго шише огнена вода и по една шепа стъклени маниста и им взимаш територията. А сега американците гледат Путин като ирокез - велик бледолик вожд. И кога ли доларът ще придобие истинската си стойност и ще се продава на рула като тоалетна хартия. Какво времена бяха, какви времена дойдоха!
39
7
 
2
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Това дето го вика Ху*ло, може да го каже всеки! Просто докато я има Империята на злото светът ще е заплашен от войни!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Путин и Тръмп знаят прекрасно. Че не са спирали никакви програми въпреки договорите! Т кой те знае какви ги вършиш в къщи?-:) лицемерие и от 2 те страни
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До само САЩПроблемА Е, че нямат ценз, образование, Култура, работна ръка и всичко това 200 г. "надут балон" си Купува с хартийки напечатани, като на принтер и тЕ това ти е мечтата ..., ,Ф'сичко на Конвейр, на заем, а падежа на Гърците? Само питам, Затова са Афган, Иран/к..и на всяка тенжера капак..Сорри!
36
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАЩ и ушанките, две клоаки с миризливи наркомани и алкохолици, държат ядрените оръжия за да контролират останалите и уж да няма преразпределение на територията. (Крим). Една да се изстреля до минути ще последват хиляди. Същевременно ФАЩ и Путиностан са абсолютно излишни, нито 1 откритие, за последните 200г, с изкл. М-вата таблица. След др. Египет и барута всичко идва от Европа. Комп. е измислен в Швейцария, първия процесор е немски оръдие от ВСВ. Но докато им плащаме ще е така.
35
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Казва се Елбрус, базиран е на процесорите Елбрус и МЦСТ-R"Та, къде мога да си го купя?В английските колонии като България едва ли ще се продава някога. Това няма да се хареса никак на англичаните. Може да си го купиш в Русия.
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Казва се Елбрус, базиран е на процесорите Елбрус и МЦСТ-R"Та, къде мога да си го купя?
33
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ не са нарушили никой договор.Предупредиха руснаците и им дадоха 6 месеца да се поправят.Какво повече искате?
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринЗнае ли някой как се казва руския компютър?Казва се Елбрус, базиран е на процесорите Елбрус и МЦСТ-R. Изцяло руска разработка и производство с военно качество. Все пак руснаците отдавна летят и в космоса със собствени ракети и компютри за тях, така че имат история. Това, че не знаеш е въпрос на западна пропаганда.
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ винаги нарушават договорите, които са сключили, когато преценят, че вече не им е изгодно да ги спазват и нарушаването няма да доведе до негативни последствия за тях. В този смисъл на Щатите не може да се разчита, какъвто и договор да сключиш с тях, ще бъдеш измамен.
30
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯ НАЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА "Да живее, но кислорода свърши.
29
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Знае ли някой как се казва руския компютър?
28
5
 
4
 
! Отговори
Само СЛАВИЯ преди 4 години
СЛАВИЯ-САЩ 3-0Е свърши се.