Грешка на пилота: Два Су-34 се сблъскаха в небето в Русия

Единият от самолетите е сериозно повреден
6 сеп 2019 13:25,
143
Грешка на пилота: Два Су-34 се сблъскаха в небето в Русия
Снимка: архив Reuters

Два изтребителя-бомбардировачи Су-34 са се сблъскали в небето над областта Липецк, Русия, поради грешки на пилотите, предава ТАСС, като се позовава на руските сили за сигурност в региона, пише "Фокус".

"Сблъсъкът в района на Липецк на двата самолета се дължаше на грешки на пилотите. Сега детайлите на произшествието се проверяват от специална комисия, която ще определи степента на вина на всеки от екипажите (екипажът самолета Су-34 се състои от командир и навигатор)", заяви източник на агенцията.

Той добави, че инцидентът се оценява като сериозен авиационен инцидент.

"Един от самолетите е повреден много сериозно и ще бъде върнат в завода. Вторият самолет е повреден в по-малка степен и може да бъде възстановен на летището", казва събеседникът на агенцията, отбелязвайки, че "пилотите може да трябва да компенсират за щетите."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
5
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
По никакъв повод не умалоуважавам Нашите Летци .През 70-80 години си летяха с ядрени бомби по границата - дали с изключена защита ?Или ако го тресне зенитната ще гръмне !А някой да знае , че по границата имаше ядрени фугаси ?Турците и преди и сега ще имат най-модерните самолети .Истамбул 25 мил. - България -я има 4 налични .
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошарик, Суперджет 100, Су-25, Су-34, Ил-18, А-321, Ми-8...Буревестик. Уморих се да броя.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"пилотите може да трябва да компенсират за щетите."Да не, сега да им наложат родов дълг, че да го плащат 40 поколения ...
81
4
 
11
 
! Отговори
Ф-16 Блок 70 преди 4 години
До Върл Левскар 87Съвсем скоро най-добри ще бъдат нашите орлета със Ф-16. Сигурен съм, че ще вземат акъла на американските им инструктори като отидат на обучение.
80
5
 
7
 
! Отговори
На здоровье преди 4 години
Антифриза от колата - пръв приятел на солдата!
79
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново. Или ядрен двигател, ще им гръмне или самолети ще се блъснат... Я кораби.Общо взето трябва да спрат да се занимават с военщина, не им се отдава нито технически, нито идеологически, нито тактически. Да правят икономика да оставят войните на САЩ там нивото е високо.
78
3
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
Най-добите пилоти в НАТО бяха турските . Сега си има и промени , но вижте как се гаврят с гърците .
77
1
 
2
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
За да летят толкова близо един до друг , са искали да са една отметка .Много ги обичам тия номера . Ама като усетят захват и няма координация , на всеки му се дърпа ла.... . Страх лозе пази и има и грешки .Да дойдат тук . Няма да кацнат- ако атакуват естествено .
76
4
 
5
 
! Отговори
асасонов преди 4 години
не карайте пияни колеги
75
11
 
16
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Като войник съм бил свидетел какво могат руските пилоти/тогава бяха съветски/На пистата в Граф Игнатиево кацаха по двама един до друг и през 300-400метра Приземиха 20-тина самолета за няма и 10 минути.Отидете и вижте сега големите асове от НАТО как кацат на същото летище-по един и през 3 километра.
74
4
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Не може да бъде! (номер 79)Може, може! Не е фейк новина!А сега да поясня: Правилно, руснаците са най-добрите пилоти и космонавти.Обаче!!! Както вече поясних в предишния си коментар (виж по-долу), и пилоти на изтребители, и космонавти, обичат да си пийват. И космонавтите си носят с тях на орбиталната станция или където ги пратят по няколко бутилки коняк.Не съм го измислил аз, те самите го признават (под сурдинка).Ми, Нова Година иде, Коледа, Великден - няма да стоят трезви я!
73
5
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: сссс (номер 77)Виж сега к'во! Руските пилоти са номер едно! Нумеро уно ин италиано! Намбър уан!Обаче!!! Много ги влече етанолът. С други думи, химическата формула е Cipi 2, Ha 5, OH!Американците са имали период на сух режим, явно ги е изтрезнил, помогнал им е.Днешните американски пилоти рядко (сигурно има изключения) си позволяват да употребяват алкохол на бойно дежурство.Руснаците пък напротив.Обществена тайна е, че дори руските космонавти си носят в ракетата шише коняк!
72
4
 
8
 
! Отговори
Не може да бъде! преди 4 години
Това е фейк новина . Руснаците са най-добрите пилоти на най-съвременните изтребители в света ! Това е гадна САЩ провокация !
71
7
 
11
 
! Отговори
сссс преди 4 години
И тея глyпаци ще се бият срещу САЩ..Боже..Няма по-големи аматъори от руските пилоти.
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че още си карат на брикет,това е спасило пилотите.
69
7
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Киро (номер 74)Абе, Кире! Не го ли разбра бе?Руснаците си знаят стоката: Грешка на пилота означава на *** английски език DUI - Driving Under the Influence - тоест, шофиране под влиянието на психоактивни вещества - алкохол, опиати и т.н.Шофирането в случая се смята за пилотиране.В нормалните държави никой не би си помислил да управлява боен изтребител в пияно състояние, защото почти винаги резултатът е фатален.Тези "витязи" са се отървали много леко, щом са живи!!!
68
6
 
7
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
В цивилизованите държави се води разследване от технически експерти за установяване на причините за всеки авиационен инцидент. Как така руснаците веднага заявиха, че е грешка на пилота!!?? Тази работа мирише от километри!
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68 Това видео не е на МиГ ,а на Су-34!Действително супер непрофесионално ,товарния самолет,ако бе намалил скоростта СУто се удряше в него ,или..влизаше в товарния отсек!
66
7
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
Когато руски самолет мине на опасно близко разстояние покрай американски - това е проява на "смелост", "героизъм" и бла, бла...Когато два руски самолета се сблъскат, това проява на какво е?Ако бяха ударили американски самолет, щеше да стане международно положение...Едва ли не Трета Световна Война!А истината може да бъде много по-проста: Не бива да се прекалява със самогона.Или техническия спирт за пилотите. В авиацията името му е "шило".
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правили са се на мъже, те много го обичат това, после да снимат и да качват в тубата, има едно видео как един миг почти влиза в полет в товарния отсек на товарен боен самолет. SdWbSW4CyuA