Путин и Зеленски доволни от предаването на затворници

Двамата президенти са се разбрали за разблокиране на диалога
8 сеп 2019 11:15, Петя Славова
13
Путин и Зеленски доволни от предаването на затворници
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е имал телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски. Това съобщи снощи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и БТА.

Двамата събеседници дадоха "позитивна оценка на освобождаването и предаването на задържани в Украйна и Русия лица".

Още по темата

"Акцентирано бе преди всичко върху хуманитарния аспект на акцията, имащ голямо значение за нормализацията и оздравяването на двустранните отношения", се отбелязва в прессъобщението.

В разговора, състоял се по украинска инициатива, Путин и Зеленски са се разбрали за по-нататъшни контакти.

В своето съобщение за телефонния разговор с руския си колега украинският президент определи състоялия се обмен на мнения между двамата като "първа стъпка към разблокирането на диалога с Русия", отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Passive, сестричке нежна! "Джуджето" само ако те пипне, ще хвърчиш и пищиш поне 7 метра! Помниш ли как елегантно отвя нашия тлъст каратист, когато се опита да го целуне в Сочи? Аз рядко съм изпитвал такъв срам като българин от виденото и чутото тогава!
9
2
 
1
 
! Отговори
Гани преди 4 години
Джуджето ще клекне пред Русия.Хаминъ.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мухахахахахахахахахаЛека полека джуджето ще клекне! Тепърва ще започват разговорите за връщането на Украйна на окупираният и заграбен, от азиатската дива орда, Крим!мухахахахахахахаха...:))))
7
1
 
5
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Който както и да върти нещата, кръвта вода не става! Украинците вкараха фашистки наклон, подкокоросани от САЩ, но не им се получи. Стреснаха се! Не заради друго, ами с тази държава, чиито райони са населени компактно с руснаци, унгарци, поляци и румънци имаше голяма вероятност да се разпаднат и една територия Чернигов-Бровари-Виница-Уман-Одеса да се присъедини към РФ, а останалото между другите страни. И техните ментори разбраха, че няма да стане тая! Сега ще има мир!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО на Русия и Украйна!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След предложението на Тръмп за връщане на Русия в Г8 и на Макрон за възстановяване на отношенията със същата тази омразна Русия, да не говорим за Северен поток 2 и интересите на Германия. Точно разтовори за връщане на Крим надали ще става въпрос.
4
0
 
4
 
! Отговори
хохолите капут! преди 4 години
До мухахахахахахахахахамечти...мечти....
3
11
 
1
 
! Отговори
мухахахахахахахахаха преди 4 години
Лека полека джуджето ще клекне! Тепърва ще започват разговорите за връщането на Украйна на окупираният и заграбен, от азиатската дива орда, Крим!
2
1
 
14
 
! Отговори
Логично преди 4 години
Радвам се, че руснаци и украинци започват да се разбират и постигат добри резултати. Та ка трябва да бъде, това е перспективата, а не да слушат поляци или германци, които не им мислят доброто
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият президент Порошенко забрани ползването на руски език на публични места. Заленски е провел цялата си кампания на руски, понякога е включвал пародийно лош украински.