ЦРУ е извело от Русия свой важен шпионин - руснак

Той обвини Путин за намесата на Москва в изборите в САЩ
10 сеп 2019 12:05, Елка Василева
36
ЦРУ е извело от Русия свой важен шпионин - руснак
Снимка: архив, Reuters

САЩ са извели от Русия високопоставен руски представител, потвърдил, че президентът Владимир Путин лично е ръководил намесата на Москва в американските избори предишната година, предаде Франс прес, като се позова на американски медии.

Според Си Ен Ен руският представител е работел за САЩ от десетилетия, имал е личен достъп до Путин и е предоставил тайно направени снимки на документи на бюрото на президента.

Той е бил изведен от Русия през 2017 г. поради опасения, че президентът на САЩ Доналд Тръмп или член на неговата администрация може да го предадат, без да искат, с ненавременните си разкрития на класифицирана информация.

По данни на в. "Ню Йорк таймс" ЦРУ е предложило на своя източник да го изведе от Русия още в края на 2016 г., но той е отказал, позовавайки се на семейни проблеми. Тогава американските тайни служби започнали да се опасяват, че е двоен агент. Страховете им обаче се оказали неоснователни месеци по-късно, когато източникът отстъпил.

Информаторът, чието име не се разкрива, се е оказал важен източник на информация за американските тайни служби. Благодарение на него те са стигнали до заключението, че Путин лично е ръководил намесата в изборите в САЩ през 2016 г. в подкрепа на Доналд Тръмп и във вреда на Хилари Клинтън, подчертава в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Според американското издание същият информатор е заявил, че Путин е свързан с хакерската атака срещу сървъра на Националния комитет на Демократическата партия, разкрила много неудобни за лагера на Клинтън съобщения.

Изведения от Русия агент е бил най-добрият източник на ЦРУ в страната. Бягството му е попречило на тайните служби на САЩ да узнаят какво ще направи Кремъл по време на американските избори през 2018 г., както и по време на подготовката за президентските избори догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: агентСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
до наблюдател преди 4 години
Когато реши нещо, Путин не иска позволение от никого!
25
5
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Поредното предателство на Москва.Нека си спомним че именно Бил Клинтън изведе Русия от батака в който бяха затънали и времето на администрацията на Клинтън беше най-доброто от столетия за Русия.Въпреки че Килъри беше вице, именно по нейно време Обама позволи на Путин да се меси в Сирия. Источния блок и по-специално България и Румъния бяха оставени в лапите на Руската мафия.Още едно доказателство че който е работил за Русия после е бил предаден.Ще се окаже че нашите русофили са били предадени
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руслямски ва тници, Европа не е за вас.......ние не спим на печките и имаме централна канализация в големите градове.
23
4
 
1
 
! Отговори
Путин-Мутин..аре де преди 4 години
Никакъв Путин-Мутин не им е виновен. Просто комунделската идеология биде изгонена от Русия и се върна от където се пръкна - З.Европа и САЩ.Първо в САЩ избягаха културните марксисти от Франфурктската школа и за 70-80 години овладяха американските университети,гейовете,джендърите,*** и непрокопсаниците,както и фрустрирани жени като Мерил Стрийп.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно, руснаците пък си имат Тръмп :))
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки от спец службите минава редовна проверка на полиграф ! Останалото за тия които могат да МИСЛЯТ !
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този кратък хумористичен разказ е публикуван по всички сайтове. Явно НПО центъра бърза да сподели поредните смешни брътвежи на пишмандемократите и техният нискогледаем майтапчисйски канал СНН.
19
6
 
20
 
! Отговори
@21 преди 4 години
Аз БГ шпионския скандал така и не го разбрах. Не ми е съвсем ясно какво има за шпиониране в България, след като ние нямаме самостоятелна политика, а само изпълняваме каквото ни кажат. Според мен е пореден прах в очите.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не е е ли странно когато службите на една страна не служат на президента, а на определена партия?"-------------------Що да не предположим, че същото важи и за "бг" сужбите? Тн шпионски скандал не е ли насочен срещу еднокнижника, след като той лансира възраждането на АЕЦ Белене и Южен поток? Хегемонът не провокира ли недоволство на матряла?Само питам и отговор не търся.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма такава новина. Една жена каза, че е извела от страната един дето казал че е шпионин. Без имена, без някакви конкретни данни без нищо. Ако Русия се е намесила (каквото и да значи това) и е променила изхода на изборите към Тръмп, то това е най-големият успех на КГБ. Направо не знам защо ЦРУ им вдига акциите постоянно. А да знам, щото не е вярно и го ползват това за да се дърлят с Тръмп. Не е е ли странно когато службите на една страна не служат на президента, а на определена партия?
16
2
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
РЕАЛНО- "ШПИОНИН" НА МЕДИИТЕ - АГЕНТ НА ЦРУ Е ИЗДАЛ МЕРОПРИАТИЕТО / НАЙ -ВЕРОЯТНО ПЪРВО НО СНН / !!!!!!!! НЕМА ОТ КЪДЕ , ИНАЧЕ, ДО ГО НАУЧАТ !!!!!!!!!
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2=А със Скрипал какво стана? Така и всичко замаскираха англичани и американци....---------------------Замълчаха, замаскираха, но не пропуснаха да въведат нови и по-тежки санкции.
14
2
 
24
 
! Отговори
ер преди 4 години
с такъв огромен бюджет и магаре ще измисли нещо подобно!!
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. "Той обвини Путин за намесата на Москва в изборите в САЩ"2. "Информаторът, чието име не се разкрива ..."---------------------------Kрайно тЪапи твърдения. Нали, ако някой е обвини Путин за намесата, името му ще се знае от всички.
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦРУ и CNN използват последният си ход, след като видяха че не става по друг начин, сега ще се опитат да уморят руснаците от смях.
11
1
 
32
 
! Отговори
CIA преди 4 години
Дългите вицове се наричат фейлетони, но тази "информация" е публикувана в Ню Йорк Таймс, излъчена по CNN и цитирана от БТА, така че вервайте й задължително.
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въображаема та намеса на Русия ще бъде доказана от въображаем шпионин, има логика.
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбирам, че ЦРУ имали отдел за вицове.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да сме бедни, но имаме глави и мислим! Спрете с тези глупости. Не се интересуваме от Путин, имаме си достатъчно наши проблеми!
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦРУ и CNN да влязат в първата детска градина, всяко четири годишно дете ще им измисли по правдоподобна история, а не тая смехория.