Свещеник бори алкохола със светена вода от самолет

Изля 70 литра от водата в руския град Твер
12 сеп 2019 17:45,
10
Свещеник бори алкохола със светена вода от самолет
Снимка: Pixabay

Необикновен начин за борбата с алкохолизма измисли свещеник в руския град Твер. Отец Александър Горячев, заедно с едно излекувано семейство, успяха да излеят от борда на самолет 70 литра свещена вода над пропития с грехове руски град, пише Tvernews.

Още по темата

Ако щете, вярвайте: Руснаците пият и пушат вече по-малко

Акцията се осъществява от 2006 година, припомня изданието. Според свещеника при вида на самолета множество жители са започнали да се замислят как да се борят с греховната зависимост. Освен светената вода, на борда на самолета пътува и икона на Света Богородица „Неупеваема чаша“, която е официално призната за помощник на хората срещу алкохолизма.

Акцията предизвиква смях сред не малко граждани, но свещеникът отговаря твърдо на неверниците: „Смейте се – смехът удължава живота. Но на какво точно се смеете? На това, че ние се опитваме да помогнем на болни хора? На това, че ние пропагандираме отказа от употреба на алкохол, наркотици и всякакви блудски действия, това ли предизвиква смеха ви? Нека да се смеят, ние ще продължаваме нашето добро дело“, категоричен е отец Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека! Бори се. На вярващите неговият метод може помогне, но и на вярващи и невярващи - ще им обърне внимание и ще ги мотивира.В Англия по големите градове в петък вечер могат да се видят много пияни, и жени също... Пият като смокове, бият се, повръщат по улиците... Но никой не се е сетил да се бори с пороците по такъв оригинален начин!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А борбата в Русия е неравна, 6 века се води вече без надежда за успех ...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А борбата в Русия е неравна, 6 века се води вече ...
6
1
 
1
 
! Отговори
Успех преди 4 години
*** нали Исус превръща водата във вино пък и некви мезета вади (риба).
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно отчето е било пияно!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ан 2 е най-безопасният самолет за всички времена. Гениален дизаин.
3
11
 
4
 
! Отговори
fact преди 4 години
православието е ного зле!То там алкохол - нема. Само боярщик, сълзи на консомолката и т.н.Прочее, таз светена вода от кво се прави?Отчето отчита бизнесдейнос и се прави на мениджър.....Добре, че не ни е тука.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 700тона Светена вода да излеят над Твер ,ефекта ще нулев!Защото много зависи от желанието на човека ,да се пребори и изчисти от определена страст.Щом начинанието на отчето са взели на присмех, ,ясно е какви желания имат жителите на Твер!На здраве!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахахаха тез яко ги щипят щъркелите в азиатската клоака