Кремъл: САЩ предадоха сирийските кюрди

Посъветва ги да се изтеглят от пограничните райони
23 окт 2019 14:15, Елка Василева
109
Кремъл: САЩ предадоха сирийските кюрди
Снимка: архив, БТА

Кремъл заяви, че САЩ са предали и изоставили сирийските кюрди, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посъветва кюрдските сили в Северна Сирия да се изтеглят от граничните с Турция райони, защото в противен случай ще се озоват лице в лице с турската армия.

Още по темата

Според Песков Съединените щати насърчават кюрдите да не напускат позициите си близо до границата.

По думите му е очевидно, че ако кюрдските сили не се изтеглят, тогава от районите по границата с Турция ще трябва да се изтеглят сирийските гранични сили и руската военна полиция. По този начин кюрдите ще останат сами срещу турската армия, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
със съюзници като Турция ,найстина не ни трябват врагове, на нас Българитечитаците ни стигатсамо Русия ни е приятел ,истински приятел, който е пролял кръв за насда можеше да сме във военен съюз,и да пребазират част от Севастополския военен флот у нас,щях да съм по спокоен за родината си
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтиСедерастС други думи, Асад никога не е имал намерение да им дава да си създадат собствена държава, защото ако искаше можеше и сега да го направи. Факта че сега пак ги налазва е показателен за намеренията му тогава: искал е да ги прекара (както много пъти преди това). Американците от друга страна не са им обещавали нищо освен да им помогнат да си очистят териториите от ИДИЛ. Кой сега си удържа на позициите?
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай малко, да не би руснаците да казват на кюрдите че не им дреме за това къде искат да са и че ще подкрепят офанзивата на диктатора Ердо? Ауе, нали американците бяха предатели щото изоставят кюрдите. Къде са тия дето се възмущаваха от тях да се възмутят от руснаците?
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"САЩ влязоха в Сирия по времето на Обама, така че предателят тук е Бай Дончо"Тоест предателя е обонго. Тръм само чисти лай ната натворени от обонго и хилърицата.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Петко"От кой искаш да те спасяват руснаците!?От съюзниците ли"Кажи го това на кипърските гърци. Какъв страхотен съюзник е турция. Със съюзници като турция и САЩ врагове не ни трябват.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хехе и к'во излиза САЩ не са особенно коректен съюзник хех
90
4
 
11
 
! Отговори
АнтиСедераст преди 4 години
Само да не забравяме един важен факт.Преди 2 години кюрдите отказаха протегнатата ръка на Русия и Асад да подпишат сътрудничество,да се бият с Асад против главорезите и след победата да си вземат земите където винаги са живели в Сирия.Те предпочетоха американски обещания за собствена държава и се биха за краварите.Сега са зарязани като кучета на милоста на Ердоган.Който няма ум да мисли,страда.
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав беше проф.Иво Христов с 80-те %.Путин и руската дипломация удържаха бляскава дипломатическа победа, но нашите тъъъпи фобчета не можаха да разберат. Ще разберат...some day!
88
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДодоТова е вярно, но ако нямаме избор и трябва да си избираме от по-малкото зло, то определено трябва да си вземем страната на Американците.По принцип трябва да е следната поредност:1. Страната на БЪЛГАРИЯ ако не става само с нея2. Страната на Европа ако не става само с нея3. Страната на САЩ ако не става само с нея4. Страната на Китай и чак тогава, ако не става само с нея5. Страната на Русия
87
8
 
3
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Да бъдеш русофил е да бъдеш антибългарин, *** и жалък предател на Отечеството! Същото е и да си американофил!
86
6
 
15
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Тия двамата са сериозни политици и пичове ... решават и действат твърдо и резултата ще е мир и цялост за Сирия ... няма кравари няма меки китки ефропейски либерасти няма разтягане на приказки и локуми на които 30 години се наслушахме.
85
17
 
6
 
! Отговори
КАКТО И ДА Е.... преди 4 години
САЩ И ТУРЦИЯ, РЕШИХА ОСТРИЯ ПРОБЛЕМ СЪС СИРИЙСКАТА ЕМИГРАЦИЯ В ТУРЦИЯ ОТ 3,5-мил. ЧОВЕКА!НЕКА ОСТАВИМ РУСИЯ ДА СЕ ПОТУПВА ГЕРОЙСКИ ПО РАМОТО И ЗАДНИКАЩОМ ИМ ХАРЕСВА... ХАХАХААААА....!
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Осман АгаЕрдоган иска да сложи ръка на находищата в Северна Сирия, и ако може да изтреби всички кюрди, тъй че не съм сигурен как реши че става "както иска Ердоган".
83
5
 
18
 
! Отговори
Да ви светна: преди 4 години
ТУРЦИЯ ВИНАГИ Е БИЛА МАЙСТОР В. ДИПЛОМАЦИЯТА.!!!!ОЩЕ ОТ СТАРО ВРЕМЕ!
82
8
 
15
 
! Отговори
Осман Ага преди 4 години
Как си обяснявате факта, че накрая става това което иска Ердоган?
81
1
 
12
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
СЕГА НА КЮРДИТЕ ОТ ПКК, СТРОЕЖА НА "АРАБСКИ СОЦИАЛИЗЪМ", НЕ ИМ МЪРДА!!!СЕГА ШЕ ВИДЯТ КАК СЕ СТРОИ ЦЕЛА РАЗРУШЕНА СИРИЯ, С "УДАРЕН АРАБСКИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРУД"..... ЩОТО СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ НА САЩ И "ВРАГОВЕ НА СИРИЙСКИЯ НАРОД".... ХАХАХААААА....МАЛЕ, МАЛЕЙЙЙЙЙ... ХАХАХААААА.. КОМУНИСТИ НА РАБОТА!!!!!
80
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ПеткоРазбира се, чЕкаме от *** и рубладжийте да ни дефинират що е то "демокрация". Хахахахаха
79
10
 
14
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
НА СИРИЙСКАТА ШАХМАТНА ДЪСКА ТРЪМП ОТСТЪПИ МЯСТОТО НА ВСЕМОГЪЩИЯ ПУТИН
78
4
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Заради такива като теб думата демокрация стана *** дума, синоним на предателство лъжи и интриги
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ПеткоНАТО има за цел да пази демокрацията от такива като Путин. Това че сме заедно в НАТО нищо не означава за това колко сме си "близки". За сметка на това *** винаги са мучали какви братя сме, въпреки че не им искаме нито "братството" нито "добрините". Вижда се какви са им истинските "чувства". С който им изнася с него. Нас кучета ни яли. Ние това си го знаем де, единствените които не го знаят са рубладжийте у нас