Никога не казвайте "да" на непознат телефонен номер

Измамниците в възможно да получат цифров отпечатък на гласа ви
3 ное 2019 09:38,
7
Никога не казвайте "да" на непознат телефонен номер
Снимка: Pixabay

Никоган е казвайте „да“, когато вдигате телефона на непознат номер. Телефонните мошеници действат изключително добре с най-новите технически открития, предупреждават експерти, борещи се с този вид измами.

Още по темата


Според учените, измамниците са разбрали как да получат цифров отпечатък на глас, а това се случвало най-лесно с думите „да“ и „аз потвърждавам“, пише „Аргументи у факти“.

Повод за тревогата на руските учени е нововъведението на банките в страната, а именно, въвеждането на гласов отпечатък, който разпознава клиента и не е нужно той да ходи до банков клон, за да осъществи нужните му услуги.

Според Александър Дворянски, директор на компанията за стратегически комуникации  Infosecurity Softline Company, телефонните измамници могат да одобрят превод на средства с откраднатия глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да потвърждаваш банкови транзакции с гласова команда е най-голямата глупост. Хора които ползват такава услуга заслужават да им откраднат парите.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички измамници са добре запознати със законите и вратичките през тях и ги ползват много умело.Ако имаше данъчна полиция да разследва с какви пари са придобити тези имоти щяха да си помислят доста преди да мамят. Но няма. А през това време измамниците си веят байряка.
3
1
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Не ги ловят, защото измамниците не ползват баки. Всичко се обръща в имоти, злато и коли.Дворовете на имотите им са пълни със заровени пари и злато, откраднати от възрастни българи. Когато ги хванат лежат в затвора на твоя издръжка вместо да им конфискуват откраднатите пари и ценни предмети. Излизат от панделата, а откраднатите пари остават у тях.Като не знаеш, не пиши глупости.
2
9
 
22
 
! Отговори
Бахмааму! преди 4 години
И да мълчим като риби ли бе?! С банките си имаме други начини за удостоверяване самоличността. На ден ми звънят по сто непозанати, обикновено за да ми дадат парите си. "Не" ли да им казвам?
1
4
 
25
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
Хахаха сетих се за един епизод на "The Simpson's" някаква известна личност си вдига телефона: -Дали бих казал , че книгата на Марч Симпън е най-добрата, която съм чел от години!? Разбира се че няма да го кажа!... Ама как вече съм го казал , Не! Това е невъзможно.... Ало,ало? И така събраха положителни мнения за промоцията на новата книга.