Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!

Разчита се той да продължи да работи за двустранните отношения
Обновена: 5 ное 2019 15:06 | 5 ное 2019 15:00, Елка Василева
405
Кремъл: Не преследвайте Малинов в България, ще има пагубни последици!
Снимка: Президентство на Русия

Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин награди вчера с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани по случай чествания във федерацията Ден на народното единство. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, приятелството, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите. Тази година сред удостоените с ордена бе и Николай Малинов.

Още по темата

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици". Така говорителят на Кремъл отговори на въпрос дали отношенията между Москва и София няма да бъдат влошени заради награждаването на Малинов, обвинен в шпионаж в България, посочва агенцията, цитирана от БТА.

"Разчитаме, напротив, хора като него (Малинов) да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчерта Песков.

Вчера стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров е дал на Инспектората на ВСС съдия от спецсъда заради това, че е пуснал председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина. Срещу Малинов се роди разследване по обвинение за шпионаж. Съдията обаче го е пуснал да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много патриотични коментари!! Вълнуващо е, когато четеш разпалените изказвания на хора, които не се интересуват, че германските търговски вериги убиват производителите ни, че хамериканските фондации промиват умовете на децата ни и влакове изнасят българско злато зад граница! Това са дребни проблеми за к0мплексирания българин!!
302
6
 
4
 
! Отговори
До българин 319 преди 4 години
Ами Раковски защо не си помогне сам или с другите "българи",а чака Русия да ми помагне
301
9
 
8
 
! Отговори
да изловим русофилит преди 4 години
Наглите москали няма да се укротят докато не изловим агентите им и не ги увисим с главите надолу пред руското посолство.
300
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕСков е предупредил България с "пагубни последици", ако шпионина Малинов бъде преследван като Навални !
299
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на страха очите са големи
298
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България изгони един руски шпионин, а Путин награди друг с медал "Дружба" за вярна служба и ни го върна обратно, със заплахата за "пагубни последици", ако бъде преследван за шпионаж !Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
297
9
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Бая руски дирниколизци има все още у нас , веднага започват да слагат минуси ! А на думите на Раковски за Русия , ще сложите ли минуси , бе , продажници ??!!!!!
296
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах къде точно е заплахата ама явно повечето хора четат само заглавията
295
1
 
13
 
! Отговори
!!!!! преди 4 години
Ако беше обратното от руското ФСБ да са го заличи ли вече.
294
13
 
18
 
! Отговори
само питам преди 4 години
***(дето си писала статията), защо толкова мразиш Путин? Мине, не мине седмица и все някаква статия срещу Путин. Напиши един път какъв Тръмп, Ким Че Ун, Макарона го разбрахме вече, за Борис Джонсън колко е обичан за Брекзита. Все чета какво страшилище бил Путин, все едно яде малки деца на закуска.
293
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 301Е как какви ще са последиците?Ще ни спрат газа: опа, нище ще го вземаме от друго мястоДобре, значи, ще ни спрат поддръжката на военните самолети: не, ние вече не ползваме техниАми, ще ни наложат търговско ембарго: търговско какво?ИЗМИСЛИХ ГО: ЩЕ НИ ИЗКЛЮЧАТ ОТ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗТук вече ще се предадем.
292
8
 
14
 
! Отговори
заглавието лъже преди 4 години
Е добре, де никъде Русия не заплашват България с каквито и да е санкции. Заглавието е подвеждащо. Подарили на тоя Малинов една значка и вече от мухата слон. Като го гледам какъв шпионин е направо се заливам от смях.
291
3
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Ям локум и гледам сеир ХаХаХаха
290
2
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
По добре е да остане там докато мине процеса по разчитане на действията на наградения но те са категорични но не все пак не крайни и съдът в BGR ще даде становище или присъда за деянието за което се обследва към момента.
289
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От думите на ПЕСсков за "единството на руския свят" излиза, че за кремълската хунта България е в пределите на руския Гулаг !
288
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземете си го в русия тоя ***
287
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Гешев, чакайте този индивид на летището....той знае защо.
286
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какви "последици" ще има? Защо се говори за единството на РУСКИЯ свят, а не единство на СЛАВЯНСКИЯ свят? Защо руснаците все в центъра?
285
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малинов има чертите на типичен представител на бялата раса и може да бъде всякакъв. -----Да, особено увисналия му клюн.Може и да се казва Мюмюн.
284
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В затвора.