Русия строи 95-метров храм за 75-та годишнина от края на ВСВ

Поставиха първия малък двутонен кръст на един от куполите
29 ное 2019 22:11,
49
Русия строи 95-метров храм за 75-та годишнина от края на ВСВ
Снимка: hram.mil.ru

Русия строи 95 метров храм за 75-та годишнина от края на Втората световна война. Църквата ще бъде наречена Главен храм на руските въоръженни сили „Възкресение Христово“. Планира се строежът й да бъде завършен през 2020 година.

Още по темата

Първият от шестте кръста бе положен върху един от куполите на храма. Големината на малките кръстове ще бъде цели два тона, а тази на главния 3,5 тона. Сложната операция по издигането на толкова голяма височина на рязпятието бе следена от специалисти от военно-строителния комплекс на министерството на отбраната.

Главният храм на руските въоръженни сили ще изобилства от символи, свързани с трагичните събития от Втората световна война. Архитектите на църквата са решили да направят зданието доста модерно, откривайки голяма част от покривните му части (сводовете) за естествена светлина. За тази цел храмът ще изобилства от стъкла.

От руското военно министерство напомнят, че този храм има за цел да съхранява паметта на падналите във войните руски воини, символизиращ духовността на руското воинство, повдигащо меч само за защита на Отечеството си.

Красивият храм може да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голям ли ще е от новата Московска джамия?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧИТАТЕЛ"Тези същите който разрушиха над 30000 църкви и над 8000 манастира, хвърлиха в лагерите хиляди свещеници"Това го правиха юдео-болшевиките, не руснаците.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късия подготвя *** за трета световна..
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41, който е и 39На теб ти плащат да дразниш, но бъди сигурен, други също ще ти платят, канален плъх!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Нека те допълня. От моста до столицата на Кримската република Симферопол е направена първокласна автомагистрала, каквато Главният Магистралчик, магистърът по пожарникарско дело г-н генерал Б.Борисов да си съдере нещо дебело не може да направи никога. А новото летище на Симферопол е едно бижу!Боже, пази Русия!Когато Крим беше периферия на Незалежная, пътищата там са били като нашите второкласни, според очевидци.
41
2
 
7
 
! Отговори
Надя преди 4 години
Респект, братушки, мьи Вас любим💕
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Объркващо е ... за неукитеКримският мост състои от две отделни части - два моста - автомобилен и железопътен.Автомобилният мост беше въведен в експлоатация предсрочно.Железопътният мост ще бъде въведен в експлоатация също предсрочно - преди края на 2019 г.Чети бре!След седмица Русия ЦЯЛОСТНО ще приключи строителството на Кримския мост.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете за повторението и потретението! Нетуърка ме подведе.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го свържат ли с канализацията? Ако има такава, разбира се.
37
2
 
10
 
! Отговори
До завистниците преди 4 години
Който е строил и си е имал работа с майстори знае, че обикновено се забавя винаги, важното е че върви Дания и тя пусна тръбата, силата на сибир тръгва да работи, моста до Крим всички го видяхте по тв на откриването отдавна, чакаме аеца, Бойко го договори барабар с балканския поток, Турците си купиха с400, мислят за самолети, 9 май стана офиц. ПРАЗНИК И В ИЗРАЕЛ ОТ 2018,ГЛЕДАМ ОТ НАСА СИ КУПУВАТ МЕСТА ОТ РОСКОСМОС В ТЯХНАТА Мисия, Кервана си върви, кучетата си лаят:))
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го свържат ли към канализацията? Ако има такава, разбира се.
35
3
 
10
 
! Отговори
Смешно е преди 4 години
По долното твърдение на коментиращ , че Северен Поток 2 ще е готов до 3 седмици !!! Това си чиста ЛЪЖА без НИКАКЪВ шанс за реализация до края на годината !
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го свържат ли към канализацията? Ако има такава, де.
33
3
 
12
 
! Отговори
До Самоварчик преди 4 години
Самогонщик, в Русия никой не гладува! В страна, която е световен лидер по добив и износ на зърно, няма и не може да има глад! Изнасян много още храни - захарни и шоколадови изделия, риба и рибни деликатеси, мед, водка!А целунатото ни от Бог Отечество, което хранеше половин Европа със зеленчуци и плодове, страната с най-голямото разнообразие на почви В СВЕТА, днес внася всичко от такива стлани като Полша, Испания, С.Македония, Турция, ЮАР, Чили!! Само от Гренландия не съм виждал внесени храни!
32
4
 
11
 
! Отговори
Объркващо е преди 4 години
Один фен на Русия твърди, че мостът до Крим вече е предсрочно построен, а другият фен на Русия, че ЩЕ бъде цялостно достроен ...........
31
3
 
8
 
! Отговори
Капитан Петко войвод преди 4 години
Браво, на фона на новините от Европа болна от новата чума, мигранти, опасен ислям и еднополови бракове, тва е светъл лъч та те спасиха евреите и милиони други, пазят и християнството както винаги е било на балканите, атеистите и комунистите спечелиха война, която можеше да се спечели само от такава система, донякъде жестока, тва да се чува църкви, щото за жалост в Македония вече учат албански
30
2
 
10
 
! Отговори
До №24 преди 4 години
До До поцелуйковцитеА считаш ли, че трябва да ни уважават, след всички номера, които им правим? Слез Южен поток, Бургас-Александруплис, АЕЦ "Белене", постоянните драскания по паметници, пък и тук! Всичко това се наблюдава, ти какво мислиш! А сега, ако дадем бази на американците на Черно море, моментално ще бъдат нанесени в паметта на "Калибрите" и разни по-бързи носители! Янките една ракета да изстрелят от тук по Русия, считай, че след минути няма да можеш да пишеш глупотевините си!
29
3
 
7
 
! Отговори
Малка частот проекти преди 4 години
До Поредното руско ЩЕ !След седмица Русия цялостно ще приключи строителството на Кримския мост.След 2 седмици Русия ще приключи строителството на моста над река Амур.След 2 седмици Русия ще приключи строителството на нефтепровода до Тихия океан.След 3 седмици Русия ще приключи строителството на "Силата на Сибир" и на "СП-2".Напролет Русия възнамерява да започне строителството на мост над река Лена в Якутия. Ще струва 80 млрд. Якутия е с площ 3 млн кв. км. и е по голяма от Аржентина.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До поцелуйковците. А МЕН МИ КАЗАХА "ПОЦЕЛУЙКО" ЧЕ ИМАШ ДА ВРЪЩАШ 50000 ЕВРО, А ТИ СИ ЗАБРАВИЛ ЗАЩОТО ЗА ТЕБ ТОВА БИЛА МАЛКА СУМА. КОГА ЩЕ ГИ ВЪРНЕШ?ПРАТИ ГИ ПО РУСКИЯ ПИЛОТ.
27
3
 
9
 
! Отговори
БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШ преди 4 години
До Поредното руско ЩЕ ! СПОРЕД ТЕБ И КРИМСКИЯ МОСТ "ЩЕШЕ" ДА СТАНЕ , АМА ВЗЕ ЧЕ СТАНА 6 ПО_РАНО.