Путин за НАТО: Остарелите стереотипи не могат да са инсрурмент

Според него в съвременния свят има нужда от друго мислене
4 дек 2019 08:18,
57
Путин за НАТО: Остарелите стереотипи не могат да са инсрурмент
Снимка: архив Reuters

Остарелите блокови стереотипи на мислене, които са присъщи на НАТО, не могат да бъдат инструмент за сътрудничество в бързо променящия се свят, заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание за държавните военни поръчки за Военноморския флот (ВМФ), предава ТАСС.

„Блоковите стереотипи на мислене от изминалите години не могат да бъдат добър инструмент за търсене и приемане на ефективни решения в условията на бързо, стремително променящите се условия на съвременния свят“, подчерта руският лидер.

Още по темата

„Едновременно с това, ние не веднъж сме изразявали готовността си за сътрудничество с НАТО, проявявали сме готовност за сътрудничество с НАТО, проявявали сме готовност за съвместно противодействие на реални заплахи, включително срещу международния тероризъм, локални въоръжени конфликти и опасности от неконтролируемо разпространение на оръжие за масово унищожение“, заяви Путин, цитиран от "Фокус".

Путин подчерта, че Русия многократно е предприемала стъпки за помирение със Северноатлантическия алианс, опитва се да предложи конструктивна програма и дори провеждала съвместни мероприятия. „След 2008 г. обаче нашето сътрудничество всъщност беше намалено, тъй като Алиансът действаше срещу некоректно спрямо Русия, можем да кажем и грубо, без да отчита интересите на Руската Федерация, имам предвид партньорското взаимодействие, което предложихме“, заяви руският президент.

Путин отбеляза, че насочва вниманието на срещата към въпроси, свързани с НАТО, тъй като срещата на върха на Северноатлантическия алианс, посветена на 70-годишнината от неговото формиране, се провежда в Лондон на 3-4 декември.

Държавният глава припомни, че НАТО е създадено на 4 април 1949 г. като основен компонент на разпалващата се Студена война и противопоставяне на Съветския съюз. „Сега, както знаете, няма Съветски съюз. Няма Варшавски договор, тоест военен пакт, който е създаден в отговор на създаването на НАТО, а НАТО не само съществува, но и се развива“, отбеляза руският лидер, припомняйки, че към момента на създаването на тази структура тя включваше 12 държави, а сега тя вече е от 29 члена. Освен това, според Путин, общите военни разходи на страните от алианса представляват над 70% от общите военни разходи в света. Въпреки това, той заяви, че се надява, че „интересите на общата сигурност, стабилно и мирно бъдеще за планетата ще надделеят“.

ЧДнес трябва да приемем, че разширяването на НАТО, развитието на военната му инфраструктура в близост до руските граници е една от потенциалните заплахи за сигурността на страната ни“, заключи Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Единствената държава, която подарява технологии за масови убийства на диваците от Третия свят, е Просия."А пък сащ продадоха уръжия на стойност 350 милиарда долара на най-варварската и терористична държава на планетата: судитска арабия. Това е най-голямата оръжейна сделка в историята.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миролюбивото нато строи ракетни бази в полша и вдига майдани в украйна, разрушава либия и сирия ама руснаците от кво толкова се плашат. Сигурно са параноични нещо.
39
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Единствената държава, която подарява технологии за масови убийства на диваците от Третия свят, е Просия"Я АНО НЕИНТЕЛИГЕНТНИ вземи се поразрови в нета и виж САЩ, ВБ и ФР в близкия изток(който според теб представляват Диваци от Третия свят) за колко милиарда долара оръжие са продали?Разбираш ли че страните от НАТО(целокупно включително и ние) Продава към 70% от оръжието което се купува по светаЕдни се отървават от старо оръжие други произвеждат Стелтове...
38
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"България тоталитарна държава ли е?(след такова фалшифициране на изборите...)Фалшифициране на изборите имаше веднъж - от страна на Мая Манолова."Ано НАИВНИпомисли само над следните три фактаГЕРБ ОТКАЗА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ - ЗАЩО? В София няма хора образовани(Маааму Стааа и във Венецуела от години машинно гласуват)Майчето просто нямаше пари за кампанията (Колко Билборда имаше 7-8 в София срещу колко ХИЛЯДИ на Герб?)"Романския" Вот(определено купен) по изчисления 2,5%(достатъчно)
37
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много рубладжии днес, явно Късия им е увеличил надницата . . .
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам американски филми,ми е ясна кво представлява амера,упадък от всякъде откакто е създадена,мимикрия това е
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой им пусна тези дерективи да се разпусне СИВ и след него Вършавския договор създадени по тяхна инициатива как завоевание на СССР на международна сцена градена 40 год. при което техните подопечни съюзници произвеждаха качествена продукция как стандарт,която съответстваше на другите стандарти при номерации и добре оценена за обмен по стандартизация без фалш,че изведнъж по деректива стана всеки да се оправя сам спрямо актуални за тогава ревизионни учения на сливания без сериозни противоречия
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно по примера на Римската империя завладяните територии са били включвани в армията заедно с разноските.
33
4
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
САЩ под помогнаха създаването на идил, талибани и, не само Тръмп го призна, те им върнаха с кулите, но от идил пострада целия свят, а половин Европа се напълни с нещо опасно и неизлечимо, отиде си добрата Стара европа
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОБИБългария тоталитарна държава ли е?(след такова фалшифициране на изборите...)-----Фалшифициране на изборите имаше веднъж - от страна на Мая Манолова.
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин говори откровени глу пости за пореден път. Единствената държава, която подарява технологии за масови убийства на диваците от Третия свят, е Просия.
30
2
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
1 прецедента е Плевлю, на който дръпна ха ушите пъво Бойко, а после и народа ха, ха, Радев го доведе Цецка като каза че Крим бил руски и утрепа социолозите с резултата си, а САЩ винаги да събирали ако могат умни, защото само с дедите си престъпници иБягали там не става, нито па с цветните, да не говорим за 32 половите, все пак и нещо нормално трябва да има ха, ха, ха
29
3
 
15
 
! Отговори
Капитан Петко войвод преди 4 години
Абе тостери, той и тока дето ползвате в момента е от руски реактори, а наса си купиха места от РОСКОСМОС за мисията до станцията, словото не пипайте то е наше дело, ние сме го дали на русите, но то е живо и благодарение на тях, без Русия тук отдавна щеше да пее мюизина и нямаше да пишем на кирилица:)
28
10
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"От руска пропаганда не можеш да напишеш "самолетоносач" като хората. "Авионосни" трябва да е някоя руска смрадлива дума"За твое сведение дори последните Линейни кораяби на САЩ които бяха ползвани по време на войната с Ирак(сега пенсионирани) практически също се водят Авионосни - те носеха безпилотни летателни апарати които коригираха огъня на основния артилерийски калибър 365мм
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Боби, използвай нормални думи, моето момче. От руска пропаганда не можеш да напишеш "самолетоносач" като хората. "Авионосни" трябва да е някоя руска смрадлива дума която си наизустил покрай гледането на много клипчета за великата съвеЦка .... ааааа, извинете, руска армия."УМНИКО ВЗЕМИ СИ НАУЧИ МАЛКО ТЕОРИЯТАПрактически всеки кораб по-голям от ***(а и няки кораби от този клас) имат на борда си Хеликоптери - тоест Авионосни са.Но става дума за ГОЛЕМИ ДЕСАНТНИ КОРАБИ клас WASP
26
16
 
7
 
! Отговори
Тъжен факт преди 4 години
Много русофили уредиха децата си да учат в Америка с путиновите комисионни.Справка синът на *** Нинова и доведения от дългата Деса син на така наречения прецедент Радев.
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, използвай нормални думи, моето момче. От руска пропаганда не можеш да напишеш "самолетоносач" като хората. "Авионосни" трябва да е някоя руска смрадлива дума която си наизустил покрай гледането на много клипчета за великата съвеЦка .... ааааа, извинете, руска армия.
24
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю Джудже, ми щом не могат, хайде да оставите КомунизЪма и съответните ченгеджийски номера, а?
23
4
 
20
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До По-далече от Азия"Не трябва да се вярва на Русия и Китай Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!"МАЛЕ МАЛЕБългария тоталитарна държава ли е?(след такова фалшифициране на изборите...)Великобритания ауч поне 90% от собствеността и ратификация на всички закони са в ръцете на КралицатаГермания все още няма суверенитет на своя територия има повече чужди войски от Бундесфера и дори чуждо ядрено оръжиеСАЩ от 200 години има 2 партии реално(зедно си пият уискито
22
2
 
3
 
! Отговори
Манолов преди 4 години
"инсрурмент"Как се превежда това?