Стрелба в центъра на Москва, трима са убити, нападателите се барикадираха

Жертвите са служители на Федерална служба за сигурност
Обновена: 19 дек 2019 18:51 | 19 дек 2019 18:35, Камелия Цветанова
104
Стрелба в центъра на Москва, трима са убити, нападателите се барикадираха
Снимка: Reuters

Трима души бяха убити днес при стрелба в приемната в централата на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) в центъра на Москва, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Известия".

Според източник на руския ежедневник всички жертви при атаката са служители на ФСС.

Има информации, че нападателите са трима и са въоръжени с автомати или с полуавтоматични огнестрелни оръжия.

След като открили огън в приемната на ФСС, те побягнали по улица "Голяма Лубянка" и се барикадирали в съседна сграда.

Движението в района е спряно.

По-късно руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи за ранени при стрелба близо до централата й в центъра на Москва, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Нападателят е бил неутрализиран и самоличността му се установява.

Под "неутрализиран" на руския полицейски жаргон обикновено се има предвид убит, отбелязва Франс прес.

Очевидец на Ройтерс каза, че е видял безжизненото тяло на полицай на земята.

Репортер на агенцията освен това е чул няколко изстрела, след като периметърът за сигурност в района е бил разширен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
usa преди 4 години
не може да бъде, в русия не се случват такива неща, ха-ха
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мурабето се захвана! Ето то пагубното влияние на Ердоган.
69
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 4 години
Крети, влез в руски сайт за чай! Набързо сметнах, че само индийски има повече от 700 вида, повечето от които - в сашета. Което не е кой знае какво, защото хубавите чайове не се слагат в торбички, ама ти откъде да знаеш! Тези дни пих китайски чай от най-висше качество - на питка. Не съм допускал, че чай може да ме възхити така!
68
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 4 години
До до 70Стига си злословил по братска Украйна!За да разбереш какво са произвеждали, има Интернет. Ама не щеш да четеш, чукча - не читатель, чукча - писатель!Ако искаш да видиш прекрасни витрини, *** в Москва, *** в Санкт Петербург, в Казан, в Екатеринбург! Ще видиш порцелан, кристал, сувенири, сребро, кожи, всичко руско! На нашите витрини български са: пирография, мускалчета, рисувани "копринени" кърпички!Жалка история!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хе-хе!Лубянка, крети!А утре ще бъде другаде, на 12000 км разстояние! И, за жалост, ще са ученици!
66
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един убит, даже не е и убит ами се е контузил докато е играл на стражари и апаши. Сигурно Путин е замислил някакъв нов закон който да нахлузи на руските роби и му трябва такъв инцидент за да го прокара без мрънкане от илотите.
65
6
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 4 години
Какво са произвеждали не знам, но помня когато идваха у нас как гледаха с ококорени очи грозните ни витрини.Които за тях бяха прекрасни. А пък чая в торбички се чудеха за какво служи.
64
9
 
2
 
! Отговори
Хе-хе! преди 4 години
Днес на Люблянка, утре и на други места!Успех!
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68Гни до, скъпо излиза на мързеливите ук-ропитеци загубата на Луганск и Донецк! Каква индустрия имаше там - просто каквото се сетиш, от локомотиви до валидол! А ог Донецк идваха въглищата и разни железа! И всичко това га бачкаха лошите рускоезични с руско самосъзнание, които не искаха хунтата в Киев да ги малтретира, унижава, убива!Да се разберем - не мразя украинските ни братя! Мразя укрофашагите, както нашите лукови глави, които, ако ги изтървеш, също ще убиват и палят!
62
1
 
8
 
! Отговори
заедно с ЕС И НАТО преди 4 години
До обърна се палачинкат "В Русия комунизъм ли е или див и варварски капитализъм?" В България разбира се-ДЕМОКРАЦИЯ!!! българските и румънските работници в Германия вероятно ще продължават да носят прозвището "новите роби" от Европа. Стоянка А. потвърждава, че именно така са били наричани в свинекомплекса. Но въпреки трудностите, рисковете и мизерията, мнозина ще предпочетат "по-малкото зло" - Германия. Защото, както обобщава Ахмед М., "колкото и да е лошо тук, в България е много по-зле".
61
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, "мераклии" от рода на ала-в-бара или някои укро. пи. теци. от "правой сектор" все ще се намерят!------Укрипитеците нямат нужда да ходят в Москвабад, те доволно успешно чистят руски гни ди в Лугандон
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първоначално са съобщили за трима убити при стрелбата.Толкова са преброили след инцидента.После по официални данни са се коригирали,и убитите са редуцирани до двама загинали.Не се начиха да броят тези руснаци значи.Да се чудиш после колко са били в действителност жертвите.И понеже това не е безразборна стрелба както е представено,а е имало цел,нищо чудно да има и неизвестни в задачата,
59
8
 
8
 
! Отговори
другари и другарки преди 4 години
Братя русофили, ударили са ни централата за заплатите, от утре сме на гладен режим, няма да има рубли за висене по форумите
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ром"сСтършинка, как минава дежурството?
57
6
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Като цяло няма картинка на престъплението,както и Днес пише глупости,но трябва да е в крак с новината която е -1 в света в момента.Има всчкакви версии,но една ми се струва ...че има право ..Трима влизат в приемната ...и започват да стрелят ...има убити и двама от нападтелите са убити вътре ...един от тях побягва навън и продължава да стреля и убива Катаджия навън и след това се баракадира в дом 2 и оттам започва да стреля към ОМОН и там убива един и след ова и него о убиват.
56
0
 
0
 
! Отговори
тт преди 4 години
До 1234, пет, ще бъдем отново тебе ебет.
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми от тримата са хванали само единия,по пътя на логиката,не е трудно да се досети човек.
54
4
 
4
 
! Отговори
Преводачът преди 4 години
Под "неутрализиран" на руския полицейски жаргон обикновено се има предвид убит, отбелязва Франс прес.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При мен видеото работи на Google Chromehttps://yandex.ru/efir?from_block=efir_f5&stream_id=4645d01fdf164cb5b13d2274773a26c4
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да му цепят басма или да го прилъгват с плюшени мечета.Явно тия по охраната във ФСС са ги прилъгали с нещо. Да пуснеш хора с автомати в такава сграда, това Коба за такива неща даже до Колима не е пращал, а директно куршума в някое самотно поле извън МКАД.