Путин не се отказва, укрепва ядрените сили на Русия

СССР бил отговорен за Втората световна война - безсмислица!
114
Путин не се отказва, укрепва ядрените сили на Русия
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да работи над нови договорености в областта на контрола над въоръженията, но докато не започне този процес, тя ще продължи да укрепва своите ядрени сили, заяви руският президент Владимир Путин на заседание на руското министерство на отбраната, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Путин отбеляза, че става дума в частност за превъоръжаването на руските Ракетни войски със стратегическо предназначение (РВСП) с модерни ракетни комплекси "Авангард" и "Ярс", а военноморските сили - с подводници клас "Борей-А".

Освен това Русия ще продължи по план работата по създаване на други перспективни ракетни системи, "способни да осигурят възпирането на агресия срещу Русия" и съюзниците й, добави Путин.

Делът на модерни въоръжения в ядрената триада на Русия е достигнал 82 процента, а хиперзвуковият ракетен комплекс "Авангард" е оръжие на бъдещето, способно да преодолява както съществуващи, така и бъдещи системи за противоракетна отбрана, каза Путин. Той добави, че Русия работи по създаването на наземна версия на хиперзвуковата ракета с морско базиране "Циркон". Русия е единствената страна в света, която разполага с хиперзвукови оръжия, каза президентът, цитиран от Асошиейтед прес.

От руския Национален център за управление на отбраната бе докладвано на Путин, че е планирано изпитанията на новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат" да завършат през 2021 г. Планирано е в периода между 2020 и 2027 г. "Сармат" да бъде приета на въоръжение в 20 ракетни полка.

Руският президент поиска да се следи евентуално разполагане на американски ракети с малък и среден обсег в различни райони на света. Той заяви, че тази година САЩ "фактически премахнаха Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег".

"Трябва да се води наблюдение на възможното дислоциране на американски ракети от такъв клас в различни райони на света, на първо място, разбира се, в Европа и в Азиатско-Тихоокеанския регион", каза руският президент.

Путин отбеляза, че през 2020 г. ще бъде завършена подготовката на плана за отбрана на Русия за периода 2021-2025 г.

"В хода на тази работа трябва в пълна степен да се отчетат и оценят протичащите изменения във военнополитическата обстановка в света и перспективите на развитието й, да се проведе всестранен анализ на потенциалните военни заплахи и да се определят мерки за приспособяването и усъвършенстването на въоръжените ни сили", каза руският президент.

Путин определи като "пълна безсмислица" резолюцията на Европейския парламент, че Съветският съюз носи отговорност за избухването на Втората световна война.

"Неотдавна колегите ни в Европа, Европейският парламент, приеха резолюция, която фактически поставя на една плоскост хитлеристка Германия и Съветския съюз, намеквайки или казвайки направо, че СССР носи отговорност за избухването на Втората световна война. Това, разбира се, е пълна безсмислица", заяви руският президент.
Путин окачестви като "гад и антисемитска свиня" посланика на Полша в Германия през 30-те години на миналия век, който обещал да се издигне паметник на Хитлер във Варшава заради заточаването на евреи в Африка.

"Гад, антисемитска свиня, няма как да се каже другояче", каза Путин, коментирайки откъс от дневника на посланика.

"Той изцяло се е солидаризирал с Хитлер в антисемитските му нагласи. Нещо повече, той е обещал да му се издигне паметник във Варшава за издевателството над еврейския народ", добави руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: МоскваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Граовец"Елцин сключи доста изгоден договор с Клинтън за конверсия на ядрените глави на Русия.Слидващия път краварите може да не са така благоразположени."ОТ ДЕ ТРЪГНА И ДЕ СИГНА???Елцин се съгласява да продаде СССР запаси обогатен уран на САЩ като тези няколко хиляди тона ще се ползват само и единствено за САЩ ядрени електроцентрали - така и става от приблизително 1995 година до сега Атомните станции на САЩ са с СССР УранПП А Краварите загубиха за 25г технологията да обогатяват уран!
83
2
 
6
 
! Отговори
Граовец преди 4 години
Елцин сключи доста изгоден договор с Клинтън за конверсия на ядрените глави на Русия.Слидващия път краварите може да не са така благоразположени.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за ВСВКолибарино ***, не си ли чувал, че Хитлер е нападнал Британия много преди Русия?А Канала не са преджапали, защото са щели да се измокрят и да кихат и с тава да се издадат на англичаните, за които е известно, че много колят!
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 78Някой от френските маршали (Фош?) беше казал, че между ПСВ и следващата, която ще е след 20 години, ще има само примирие. И наистина - Гръцко-турската, Итало-абисинските, Испанската гражданка война, Халхин гол и Ханко, Финландско - руските войни и много още тежки конфликти!
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 73Говорим за техническо постижение, естетиката не е самоцел! Понякога и мостовете са красиви. Що не кажеш нещо за моста "Русский" м/у Владивосток и о-в Русский? или мостовете над Босфора? Да не би Ландън Бридж да е красив? Или Понт Ньоф? Или любимия ни мост на Уста Колю Фичето? Не си прави гаргара с естетиката, нито с функционалността, нямаш пипе за това!
79
4
 
5
 
! Отговори
Архангел с копие преди 4 години
До Сата НАТОНаблюдавам те отдавна. Ще мреш в гърчове и писъци! Толкова отрова в едно невзрачно телце, няма начин да не се разложиш и да капеш, излъчващ воня!Таман ти, с твоя болен мозък, да пишеш история! Пише се Прусия! В *** ти бръмчат разни звукови подобия, но я кажи, защо пазиш термина само за себе си? Патентовал ли си го, та никой не го употребява? Или и най-тъпписимите не го приеха, Шайссе?
78
2
 
8
 
! Отговори
песимист преди 4 години
Русия не може да си позволи да победи в една световна война, защото после няма да има кой да им помага.
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се че Русия и Германия започват втората аветовна война.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе през 1914 руснаците първи настъпват на територията на Германия. Бариерата е била строшена театрално и с тъпани и балалайки са настъпили към Берлин. Само дето след няколко месеца руският говнокомандващ Самсонов се самоубива от отчаяние. По-нататък за Брест-Литовск знаете.
75
6
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Основен виновник и подпалвач и на двете световни войни, е Просия. Двете световни войни започват по един и същи начин - Просия извършва всеобща мобилизация с ясно изразени заплахи към европейските държави. Само дето през 1941 Хитлер не ги е оставил да го нападнат първи, а им е избил зъбите с превантивен блицкриг.
74
6
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Основен виновник и подпалвач и на двете световни войни, е ***. Двете световни войни започват по един и същи начин - *** извършва всеобща мобилизация с ясно изразени заплахи към европейските държави. Само дето през 1941 Хитлер не ги е оставил да го нападнат първи, а им е избил зъбите с превантивен блицкриг.
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Москва има най-плътното и стабилно ПРОв света. Москва и околностите ще оцелеят при всеки случай. Имат и дълбоко метро. От останалата част и нищо да не остане. Не е болка за умиране. След ядрената зима излизат от метрото и поставят началото на нов свят, само от руснаци. Слава Россия!
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако говорим за естетика, мостът реално е ужасно грозен. Всъщност мост е силно казано - това е един път, качен на пилони. Същинският мост е една обикновена неугледна желязна ферма.
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мост ли е да го опишеш! Красота! Някои ще си изядат репродуктивните органчета от яд!Наздраве!
70
2
 
5
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 4 години
Не много известни факти. Франция и UK са се готвели да нападнат СССР. Точно те са построили стотици летища във Финландия за тази цел! Когато картите се объркват, знаем продължението! СССР е работил и с Германия, и с Япония, за да не допусне война! С японците успяха, нанасяйки им съкрушителен бой при Халхин Гол и Ханко! Тогава беше и ликвидацията на командния състав на Червената армия. Неотдавна имаше чудесен филм на Никита Михалков.Хитлер трябваше да даде на Сталин Железен кръст с дъбови листа!
69
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааНа Великобритания, Ядрените оръжия и НАТО помогнаха ли за атентатите на 6-7 метра от парламента им?На Франция също Ядрените оръжия, Шовинизма традиционен за франсетата и НАТО помогнаха ли им за Жълтите Жилетки? или Тоталната стачка?
68
4
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
...И ЗА КАКВО МУ Е ТОВА ...?В атентата пред сградата на КГБ , дали му помогнаха ядрените оръжия....????!!!ТАКА ЩЕ БЪДЕ И УТРЕ, КАТО СЕ НАДИГНЕ НАРОДА!
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин плаши. Плаши, плаши Путине, всичките путарници.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Речта на Сталин пред партийния елит, малко преди подписването на ***-Рибентроп, абсолютно показва, че Сталин е наясно какво следва. Тая реч е достъпна вече, защото я разсекретиха. В нея Сталин казва"Ако подпишем с Франция и Англия, война няма да има. Ако подпишем с Германия, тя веднага ще нападне Полша. Ние ще помагаме на Германия продоволствено, за да издържи на продължителна война и после ще предизвикаме комунистическа революция,защото практиката показа, че това не може да стане без война"
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано най-после да почне ядрена война, за да висим корпоративните к0пелета как си носят парите в гробовете. И без това света стана едно колониално г0вн0. Така всички ще се отърват от мъките си.Русия най-добре да удари едновременно Ню Йорк, Вашингтон и Лондон с няколко мегатона и в следващите минути всички статични ядрени установки. За половин-един час ще бъде сринати. След това, ако някой се опълчи и него. Имат голяма територия, така че ще може да оцелеят няколко милиона след ядрената зима.