Путин: Русия е готова сама да построи "Северен Поток 2"

Президентът на страната - убеден, че може и без чужди партньори
11 яну 2020 21:15, Петя Славова
73
Путин: Русия е готова сама да построи "Северен Поток 2"
Снимка: БГНЕС

Руската федерация ще завърши газопровода "Северен поток 2" дори ако се наложи и сама, съобщи президентът Владимир Путин сред срещата си с германския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещение по покана на Путин, предава Нова тв.

"Да, със сигурност ще можем да го завършим самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

Още по темата

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, уточни Путин.

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток 2", добави той. "Отношенията между Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на Германия в подкрепа на "Северен поток 2 ", завърши Путин.

Проектът "Северен поток 2" трябва да бъде реализиран въпреки санкциите, наложени от САЩ, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместната пресконференция с руския президент.

"Това е преди всичко икономически проект. Вярваме, че "Северен поток 2" все още може да бъде завършен въпреки санкциите от САЩ. Искам да повторя, че за всички политически конфликти със САЩ не считаме санкциите за правилни и затова подкрепяме този проект както преди", допълни германският канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33Ще те видя какви е ги дъвчеш, когато отворят крана след няколко месеца! Защо замлъкнахте, когато включиха "Сила Сибири"? WOW, Китай попадна под икономическа зависимост от Русия! Смях в залата! Скоро ще започнат да изнасят и за Япония втечнен газ от специален терминал! Горките японци!
45
11
 
1
 
! Отговори
Стоедин преди 4 години
Тя госпожата, да не стане и тя служител на Газпром като предишния канцлер Шрьодер? Срамота...
44
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен до 60Той и джуджето на това се надява. Да изтика американците за да дойдат те: да заменим технологиите и науката за водка и калашници. Не, мерси.
43
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полуграмотните каскети от мрачнодясното, във Франция ги наричат такива екстремдроат, поучават Меркел, че и Путин. Нищо , че са се срещнали като лидери на най-мощните европейски държави, там горе на политическия Олимп, където се решават съдбините на света. Срещнаха се и се разбраха за много неща. Меркел потвърди, че иска Северен поток да се дострои. А тук един плямпа да не станало като в Техеран. Какъв Техеран, те гони ,бе, байо, байо зайо, *** да си поплачеш на рамото на дядо Тръмп
42
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под ръководстото на българо предатели ние сме най голямата дупка на европа, но затова пък други незначни малки въшки дошли тук да плюват срещу Велика Русия. Неграмотността и примитивието е много показно за нашенеца и то се вижда навсякъде и тук и в ежедневието ни.
41
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е готова сама да построи "Северен Поток 2"Сакън, откажете се докато е време да не стане някой сакатлък като в Техеран. Нещастници сте господин Путин, големи нещастници сте.
40
8
 
26
 
! Отговори
до говняшко преди 4 години
Миналата година Русия изнесе в ЕВропа 200 млрд кубика тръбопроводен газ и 29 млрд кубика втечнен газ. Китай вече получава руски тръбопроводен газ през "Силата на сибир" с капацитет 38 млрд, а китайците искат още толкова. Ха сега се *** от яд
39
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
крайно време е краварите да бъдат изтикани от ЕС, тяхната окупация продължава прекалено дълго време от ВСВ до ден днешен
38
2
 
9
 
! Отговори
мхм преди 4 години
бабата не беше ли в кюпа подкрепили санкциите срещу Русия и още в кюпа подкрепили инвазиите на САЩ в близкият изток - Либия Кадафи и т.н ся кво ше му вменява отговорност към емигрантите ли - т'ва не е Бойко да го прегръща и му отпусне някое евро и да продължът заедно да се одупват на САЩ
37
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактически не може. За всичките им патоци западняци строят тръбите, а швейцарци, японци и германци ги полагат. Нямат технологично или инженерно участие в строежа на патоците.
36
8
 
33
 
! Отговори
Руския преди 4 години
Айде честито!И Германия отиде да целуне ръка.Скоро всички ще говорят руски
35
29
 
5
 
! Отговори
Тръмп 2020 преди 4 години
това са 2-та проблема на Европа - Агент на КГБ, Болшевик и член на Болшевишката Партия на Източна Германия, Европа 30 години по-късно е във хватката на Болшевиките!!
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката горе - Меркел му прави знак "ти си тралала", он отвечает: "Е па ке си напрая тръбичката да ти идвам по нея в мазето"
33
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40 Оскотял от глад? Гооовнийьо, в Русия няма глад. Може да им е трудно, но са на първо место в света по производство и износ на зърно, като оставиха зад себе си САЩ и Канада! Направиха огромни птице- и свинекомплекси, в които няма птичи грип и африканска чу-***! Като в доминиона България, дето есно време хранеше половин Европа!
32
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не схващаш, че проблемът не е в тръбата, а в това през нея. Тоя маймун иска да превърне и света в маймунарник.
31
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ опаткаха слаботелесна русия за 5 години, а за Великия нерушимий ССССССР им бяха необходими 47 гАдини.
30
2
 
21
 
! Отговори
Dankov преди 4 години
До Анонимен 49Явно си *** и не разбираш ситуацията.Икономиката на Германия зависи на 60% от ресурсите на Русия, колкото и невероятно да ти звучи.Политиката е за интереси не за благото на някой си народ.Разбира се има изключения но и те взеха да приемат ракетни инженери, така че май всички са изпростяли.
29
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката Меркел казва:- Абе ти! Акъл имаш и бе?
28
38
 
13
 
! Отговори
рашка говняшка преди 4 години
Жужи няма да може да контролира Европа.Авантюристичната му политика в Украйна доведе до това че сега Украйна се снабдява на 100% с газ от Норвегия. А Норвегия страни от Русия. Резултата е загуба на пазарни позиции. Скоро Меркел вече няма да е актуална в Германия и двойнствената и политика ще остане в миналото. Жужи ще падне жертва на собственото си безрасъдсво.
27
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Путин хич не му вървят нещата, въпреки, че петрола поскъпна малко, но пък, потреблението намалява.Патоците му са урочасани, а той няма полезен ход.Да не говорим, че времето му изтича....