Стратегия за вечна власт на Путин ли е оставката на Медведев?

Създават се нови баланси на властта, смята Валери Тодоров
16 яну 2020 18:33, Красимир Ангелов
123

Правителството на Дмитрий Медведев подаде оставка броени минути след като Владимир Путин призова за промени в руската конституция. Държавният глава предложи премиерът да се избира от парламента и поиска национален референдум. Kритиците в Русия смятат, че случилото се е стратегия след края на президентския си мандат Путин да запази властта. 

Още по темата
"Създават се нови баланси на властта, влиза се в нов преходен етап на властови трансформации, някои наричат това "транспутинизъм". Пълномощията на президента се засилват, включително влиянието му върху Върховния съд на Русия. Въвежда се нов орган - Държавен съвет", коментира журналистът Валери Тодоров в студиото на "България сутрин".

По думите му Медведев ще управлява Съвета за сигурност, към който ще бъдат насочени много проблеми.

"Руската икономика все още продължава да бъде зависима, социалните проблеми също започват да се трупат. Всичко това трупа напрежение в обществото - това е опит и реакция да се търсят решения", заяви директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

Според него ще се търси конкретно решаване на проблемите.

"Недоволството срещу правителството е силно, но е показателен и изборът на Михаил Мишустин за премиер. Цялата му кариера преминава в данъчната служба, където се смята, че е най-успешната реорганизация в министерските структури. Подаването на властта между Путин и Медведев се запазва", добави Тодоров.

"Технократ с визия, човек, който решава проблемите - това определение се появи за Михаил Мишустин. Путин възвърна националната гордост на Русия. Кофронтацията до голяма степен консолидира руската държава", каза още Любомир Кючуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че влиянието на Путин все още е достатъчно голямо, за да не може да се оспорва.

Тодоров обясни, че Путин разглежда два сценария - да остане и да отстъпи властта, като прогнозира, че вторият е по-възможен.

"Путин се опитва да въведе задържащи механизми. По-вероятен сценарий е той да оглави в бъдеще този Държавен съвет" , смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей тука едни критикари на путин пишман "демократи"ако случайно дойде на власт в българия - не само ще му изближат зад.никаами ще консумират и съдържимото както правят в момента на банкянскйя отровтител на страната нивсички са за рециклиране ама не знам дали и за тор ще станат - толкова са отровнигосподи помогни на страната ни- оттърви ни от тая гербава помия
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо на страниците на това издание постоянно се анализира Путин и Русия през погледа на ЦРУ издание, и много по малко внимание се обръща на нашият господар САЩ и естествено България.Тук ББ е на власт с неговата мафия от десет години, страната тъне в мизерия и ако хората не работят невън сме живи загинали, но на Руските теми и критики по големи експерти от нашите специалисти няма. А това колко Путин ще е на власт пък въобще не е на бай г а н я работа.
97
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 96 Ти не ми разправяй за руснаците, а ми виж как живее народа в България - 54 % от българите са на заплати от 600 до 800 лв, което означава мизерия, а един и половина милион пенсинери са с пенсии от 200-300 лв. Сега Путин отпуска месечни помощи за дете от 80 долара плюс 7500 долара помощ при раждане на първо дете и безплатна топла храна за учениците в училищата. За младите семейства в Бг това е само мираж. А цените в Русия са по-ниски от Бг. Така че кой е за съжаление?
96
7
 
7
 
! Отговори
Ай стига Ве.. преди 4 години
Владимир Путин Най ДОБРИЯТ ПОЛИТИК НА СВЕТА !!!:-) и .
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МишоМишо не си прав,когато Англия и Франция искаха да унищожат окончателно Турция, точно руснаците им помогнаха на турците,да не загубят войната,а да спечелят,иначе досега нямаше да съществуват изобщо като държава турците,пак благодарение на руснаците - гърците в днешна Турция не бяха избити,(както бяха избити и изклани българите от европейската част на днешна Турция),а пуснаха гърците да се преселят живи в днешна Гърция.
94
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия се управлява от англоамериканци,тъй че ,не се пънете излишно!Аз лично съжалявам руснаците,те не заслужават такова мачкане и мизерия на голяма част от населението.Пожелавам им един по-добър живот!
93
4
 
6
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД !!! преди 4 години
я питайте Медвед4о хао-мени-доларс са му платили????????да се нацупи на Владимир Путин ?Ако не беше Володя !сега щяхме да бъдем, поредния хамериксански ФАЩат.КОНТРОЛ НА ВСЯКА ЦЕНА !!! срещу продажниците БОГ СНАМИ БРАТЯ :-)
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 85 истината боли - Не се прави на професор. Русия наложи на Османската империя Санстефанския договор и очерта границите на Санстефанска България, но на Берлинския конгрес другите велики сили наложиха на Русия да отстъпи, защото не искаха силна българска държава. Сготвиха ни Англия и Австро-Унгария с помощта на Германия, а България беше разкъсана на 5 парчета. Освен Райхщадско споразумение, има и Лондонско съглашение от 18-30 май 1878 г.
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dа не мислиш, че тия дето тука плюят по Русия и Путин са българи? - Разни иръпшани
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
задънали до гуша в тинята и бок.луко коментират путиндето като му чуят името американците се стряскатами комунтирайте си бочето от банкя дето постоянно ви долива помийната яма в която ви набутанещастен народ
89
5
 
4
 
! Отговори
Ninov преди 4 години
Абе не е ли срамно - новини за човек с такава фамилия .Малко цинзура не го споменавайте че като прочетем за него и човек се сеща все за .......
88
5
 
5
 
! Отговори
Чико преди 4 години
Вечна вечна колко да е вечна като той е на години дето наднича в мавзолея
87
4
 
12
 
! Отговори
бг-русия преди 4 години
путин си е путин много направи за русия а наще какво направиха един автобан путин ви даде южният поток за да печелите и се отказахте българина страда от простотията си от неграмотноста си а и отгоре натова се смеете над путин като че ли сте повече от него путин е президент на независима русия а бг дори не е зависима от само себе си зависима е бг от ес нато сащ от три организации това е срамно каквото го правите спрете се стига
86
5
 
7
 
! Отговори
хахахахахааа..... преди 4 години
До Така е ..Сладки и *** българи.........
85
6
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
До истината болиБоли болната ти глава. Берлинския мирен договор и иницииран от съюзниците на Турция притеснени от нарастващото влияние на Русия и от страха на загуба на пазари. Защо така загрижената Европа освободи всички католически държави, а нас пропусна, та чак ни забрави?!
84
5
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Да и какво от това?!
83
11
 
4
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Руските власти ни сготвиха предварително с руско-австрийската Райхщадска конвенция от 1876 - там ни разделиха на Мизия и Румелия, защото не искаха България да се доближава до Цариград. Берлинският конгрес от 1878 само подпечата това, което Русия предложи на Австрия през 1876. Добронамереният Игнатиев с неговата благородна Санстефанска България не е могъл да направи нищо срещу задкулисните договорки и тайните домогвания на по-високо руско ниво.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 67 1885 - Къде ти е единна България, бе, човеченце. Тракийските българи бяха подложени на геноцид и прогонени от своите огнища, българите в Гърция бяха асимилирани, а в Македония - отродени. Единна България е санстефанска България, която беше проиграна по престъпен начин.
81
2
 
2
 
! Отговори
ku4an преди 4 години
добре бе ***, дали газта от сибир ще се продава от руски олигарх или американска компания няма значение, цената се определя от борсите ? Руснаците кой ги управлява и дали са богати ли бедни е ирелевантно за бг селинджъра.
80
9
 
9
 
! Отговори
пука ми преди 4 години
Путин направи доста пачки от договорите които сключи Елцин. Проблема му е като на всеки руснак, че после плюе в кладенеца от който е пил вода.Но така по-зле за руснаците.