Държавната дума одобри поправки в конституцията на Русия

Това стана на първо четене, второто ще е през февруари
23 яну 2020 12:34, Елка Василева
13
Държавната дума одобри поправки в конституцията на Русия
Снимка: БГНЕС

Руските депутати одобриха единодушно след по-малко от два часа дебати целия пакет поправки в конституцията, огласени от президента Владимир Путин само три дни преди това, предаде Франс прес.

Още по темата

Проектът е одобрен на първо четене. Той разширява пълномощията на парламента и на конституционния съд, ограничава броя на президентските мандати, въвежда приоритет на основния закон над международните споразумения, сключени от Москва, и засилва социалните ангажименти на руската държава, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Второто четене може да се състои още в средата на февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ло Обецатада, Русия става все по нагла, безочлива, ама направо непослушна и бестрашна....ех, къде е Елцин??? Запада още плаче за него!!
10
5
 
3
 
! Отговори
СССР 2.0 преди 4 години
Проектозакона е приет без нито един против или въздържал се. Браво, тези удариха СССР в земята! *** и негодната нация ***.
9
6
 
3
 
! Отговори
обеца на руското ухо преди 4 години
Руясия става все по.-безочлива и все по-нагла. Но спомнете си - там върховният управник може да си отиде от властта по дзва начина - или убит, или като Брежнев, тресящ се и лигавещ се от болести и старост. И в двага случая е кучешки. Сталин, убит, останал няколко дни да лежи в *** си на пода, понеже Берия казал да оставят другаря Сталин да си почива.
8
2
 
4
 
! Отговори
долу Кремъл преди 4 години
Конституцията Путин ще я нагоди така, че международните споразумения да са невалидни. Който е сключвал договмор с Русия, включително и за Турски поток, и за Северен поток, изпълнението на договора от руска сдтрана зависи от руското тълкувание на руската нова конституция. Тоест, Кремъл може да се позове на новата конституция и да се откаже от каквото си поиска.
7
3
 
5
 
! Отговори
лицемерие преди 4 години
От самите руснаци го знам, че тези промени в конституцията утъпкват следващата позиция за Путиен. Той подготвя почвата за това Русия от президентска да ставе парламентарна държава и пак Путин, начело на Госдумата да я оглави. Тогава всичките превишени пхрава на парламента ще са добре дошли за Путин. Човекът си подготвя как да е на власт без да бъде президент.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Ами това означава, че не само царя им е вменяем, а и Дума-та им се състои от нормални депутати, а не като нашите на-в-ле-ци, дето разпродават държавата ни всеки ден на парче и съсипват останалото изградено при социализма!!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
връщаме се в епохата на царе, султани, монархии и войни. честито на печелившите! останалите - да ви е яка дупарата, щото ще ядете големия за това, че сте милиони, а няма кой да излезе и да спре няколко луди...
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единодушно като при КПСС.Русские ничего не изменили.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проектът за поправки в конституцията е одобрен на първо четене и въвежда приоритет на основния закон над опитите за възстановяване на външното управление на РФ. Промяната на конституцията сложи край на либeрaстиятa в Русия. Враговете или мълчат дълбоко замислени или реват. А през това време днес Путин е на еднодневно посещение в Израел, правителството на който отказа покана на Зе, поради факелните шествия, прославящи нацистките военнопрестъпници. Факелни шествия+черно-червени знамена=нацизъм.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си хас да не го одобри, нали сар Путин го е внесъл.
1
4
 
8
 
! Отговори
гдр преди 4 години
Миналата година Владимир Путин каза, че либерализмът е овехтял и в началото на тази, посредством пакета поправки в конституцията, той решително сложи край на либерализма в Русия.